Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, για τη Δικαιοσύνη, το ΕΣΡ, το νόμο Παππά και το τι θα γίνει τελικά με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. {{{ audio1 }}}

Για τη Δικαιοσύνη

«Το πρόβλημα δεν είναι τα μέσα ενημέρωσης όσο η Δικαιοσύνη. Εδώ προκύπτει ότι βασικές εγγυήσεις του κράτους Δικαίου, καταλύονται καταστρατηγούνται και αυτό δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας».

Για το ΕΣΡ

«Βεβαίως και θα έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία ανάδειξης νέων μελών, αλλά ως τότε έπρεπε να διατηρηθεί η θητεία των υφισταμένων μελών. Το κενό δεν το δημιουργεί η αντιπολίτευση που θέλει εγγυήσεις για να συναινέσει, το κενό είναι τεχνητό και το δημιούργησαν οι νόμοι με τους οποίους έληξε η θητεία των μελών και αυξήθηκε ο αριθμός, αυτοί είναι δύο νόμοι που εισηγήθηκε ο κ. Παππάς».

Για το νόμο Παππά

«Αν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος, που κατά τη γνώμη μου την επιστημονική και την πολιτική, είναι; Ακυρώνονται οι πράξεις. Θα επαναληφθεί η διαδικασία, νομίμως από το Εθνικό Συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης.

Οι 4 άδειες είναι μια τεχνητή στένωση του φάσματος, το οποίο είναι διαθέσιμο. Και εδώ το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, λέει ότι μπορείς να έχεις άδειες, όχι υποχρεωτικά, θα μπορούσες να μην έχεις και άδειες να έχεις προηγούμενη δήλωση, ότι εκπέμπω ή άλλους τρόπους προληπτικού ελέγχου με καταβολή τελών και άλλων οικονομικών ανταλλαγμάτων, αλλά εν πάση περιπτώσει, μπορεί να έχεις άδειες, αλλά ο αριθμός των αδειών, πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος δυνατός τεχνικά.

Υπάρχει προειδοποιητική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του κ. Έτινγκερ, που ασχολείται με τα τηλεπικοινωνιακά ζητήματα, ότι η Ελλάδα αφήνει αδιάθετο φάσμα και αυτό παραβιάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο. Εδώ έρχεται ο πρόεδρος της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και τον ρωτάω: κ. Καθηγητά, πόσες άδειες ευρυζωνικής μετάδοσης, high definition, μπορεί να χωρέσει το φάσμα; Και μου λέει ο άνθρωπος αυθόρμητα και άνετα: δεν θα έλεγα παραπάνω από 10».

Για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

«Μπορεί να περιμένει να γίνει ο διαγωνισμός σωστά από το ΕΣΡ και να εισπράξει το κράτος τελικά πολύ περισσότερα. Κάποιοι άνθρωποι που δώσανε παραπάνω λεφτά, βεβαίως θα τα πάρουν πίσω.

Όλα αυτά, είναι μεγάλοι αντιπερισπασμοί ώστε να θολώνει η εικόνα του οικονομικού αδιεξόδου».

Για το ενδεχόμενο εκλογών

«Κοιτάξτε…εκλογές… Ο κ. Τσίπρας, εάν είχε στοιχειώδη αίσθηση εθνικής ευθύνης και στοιχειώδη προβλεπτικότητα για το μέλλον του κόμματός του, θα έκανε το ταχύτερο δυνατό εκλογές. Αλλά νομίζω ότι έχει και ο ίδιος έχει γίνει θύμα της αφήγησής του ότι μπορεί αν έχουμε success story, το ελατήριο που θα εκτιναχθεί».