Το Σάββατο 04 Απριλίου η Σαβίνα Γιαννάτου καλεσμένη του Νίκου Θρασυβούλου συντονιστείτε (13:00-14:00) στον Βήμα 99.5 και κερδίστε 2 διπλες προσκλήσειςγια τη συναυλία «Οι Παναγιές του Κόσμου» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών{{{ moto }}}

Η Σαβίνα Γιννάτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με το Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα «Performance and Communication Skills» του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου με υποτροφία του Μουσιγέτη. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1979 με την εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ «Εδώ Λιλιπούπολη». Από τότε, έχει συνεργαστεί με αρκετούς Έλληνες συνθέτες (Πλάτωνος, Γρηγορίου, Μαραγκόπουλος, Κατσούλης, Μαμαγκάκης, Κυπουργός) και η δισκογραφία της περιλαμβάνει περίπου 30 δίσκους (προσωπικοί και συμμετοχές). Για περισσότερα από δέκα χρόνια υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Παλιάς Μουσικής, με το οποίο έχει ερμηνεύσει έργα μεσαιωνικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και εργαστήρια ηλεκτρονικής και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής ως ερμηνεύτρια και συνθέτης. Έχει συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ, video-art και θέατρο, συνεργαζόμενη με τον Σ. Στάγκο, τον Μ. Σαντοριναίο και με το Εθνικό Θέατρο (1997) συνθέτοντας μουσική για τη Μήδεια του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Έχει συνεργαστεί με τη χορογράφο Ν. Ζούκα για την παραγωγή δύο χοροθεατρικών έργων, «Music For A While» και «Τα Παραμύθια του Κόσμου». Για δέκα περίπου χρόνια ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, σε συνεργασία με μουσικούς από τον χώρο της jazz. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το γκρουπ Primavera En Salonico με τους οποίους έχει εκδώσει δίσκους «Άνοιξη στη Σαλονίκη», «Τραγούδια της Μεσογείου», «Παναγιές του κόσμου» και «Terra Nostra», αλλά και έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα, έχει πάρει μέρος στα σημαντικότερα ethnic φεστιβάλ του εξωτερικού (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Ταϊβάν, Ισραήλ) και ήταν η πρώτη Ελληνίδα που εμφανίστηκε στο WOMAD (Αγγλία, 1996). Το 2002, κυκλοφόρησε ο τελευταίος της δίσκος με τίτλο «Πάω να πω στο σύννεφο», ο οποίος περιέχει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. O live δίσκος «Terra Nostra» κυκλοφόρησε το 2003 σε ολόκληρο τον κόσμο από την δισκογραφική εταιρεία ECM. Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.savinayannatou.com

«Οι Παναγιές του Κόσμου»


– Ah mon Die, U lamentu di Ghjesù, Vorskan ahper, Οργανικό της Αρμενίας, Planctus ante nescia, Como poden per sas culpas, Σήμερον μαύρος ουρανός, Christo Jesús (La Cruz), Agnus Dei, Saeta por carcelera, Tara at amama salibi, Rosa das rosas, Άρχοντες αφουγκράστε μου, Ave Maria (Deus ti salvet Maria), Passiuna, Virgjer Adhijitrie, Ω γλυκύ μου έαρ.

Σαβίνα Γιαννάτου

Primavera en Salonico (Γιάννης Αλεξανδρής ούτι, κιθάρα, ταμπουράς / Κώστας Βόμβολος ενορχηστρώσεις, κανονάκι, ακορντεόν, καλίμπα / Κυριάκος Γκουβέντας βιολί / Κώστας Θεοδώρου κρουστά / Χάρης Λαμπράκης ενορχηστρώσεις, νέυ / Μιχάλης Σιγανίδης κοντραμπάσο)

Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico σε ένα γοητευτικό ταξίδι σε τόπο και σε χρόνο. Επιλογή τραγουδιών από τον Λάμπρο Λιάβα.
Από τις Μαύρες Παναγιές της Αφρικής και τις Ινδιάνες Παναγιές της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής, στα ελληνικά και κυπριακά μοιρολόγια της Παναγίας, στους λαϊκούς θρήνους της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Αρμενίας, στις Ιταλικές ταραντέλες για την Παναγία και τους Ισπανικούς μεσαιωνικούς ύμνους για την Παρθένο Μαρία. Από το μοιρολόι της μάνας στην προσδοκία της Ανάστασης και στην ανάταση των πασχαλινών ύμνων, υπενθυμίζοντας το βαθύτερο τελετουργικό περιεχόμενο των ημερών: τη μετάβαση από τον θάνατο στη ζωή, από τον χειμώνα στην άνοιξη…