«Οταν έγινα μποξέρ, με πλάκωσε στο ξύλο μια παγκόσμια πρωταθλήτρια. Οταν έκανα την ανερχόμενη ποπ σταρ και υποστήριζα σαν τρελή ότι θα κάνω πολύ μεγάλη καριέρα, έπαιρναν διάφορες θείες τηλέφωνο τη μαμά μου και της έλεγαν ότι “το παιδί δεν είναι καλά”». Το «παιδί» βέβαια είναι μια χαρά. Απλώς με τη νέα της εκπομπή «Mission Lydia» στο MTV η 29χρονη Λυδία Παπαϊωάννου επισφραγίζει ό,τι ήδη ξέραμε καλά γι’ αυτήν, ότι «δεν μασάει», που μπορεί να έλεγε και η ίδια.

«Με έχουν αμολήσει και στο Θησείο για να μαζέψω 300 ευρώ σε επτά ώρες!». Λίγο που σέρβιρε μερικούς καφέδες, λίγο που έπαιξε βιολοντσέλο προς τέρψιν των διερχομένων, λίγο που τρύπωσε σε ορχήστρα κουτουκιού για να τραγουδήσει ότι «Δυο πόρτες έχει η ζωή», τα μάζεψε τα 300 ευρώ. «Ευτυχώς, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να βάψω τα μαλλιά μου ξανθά. Δεν ξέρω αν θα το έκανα, μπορεί να αναγκαζόμουν από την παραγωγή ή από τον ψυχαναγκασμό μου».

Για εμάς, η Λυδία τα κάνει όλα απλώς επειδή μπορεί. Για την ίδια, πρόκειται για μια ευτυχή συγκυρία: η κοσμοθεωρία της, που συμπυκνώνεται στη φράση «πάμε, κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει», συνάντησε «μια εξαιρετική ομάδα παραγωγής, όπως και τη βοήθεια και τον χώρο που χρειάζεται από το κανάλι». Αν και λόγος δεν της πέφτει (οι τηλεθεατές αποφασίζουν για εκείνη), η ίδια θα ήθελε να τραγουδήσει σε παραδοσιακό πανηγύρι – «ψοφάω για δημοτικά και κλαρίνα». Αλλά απεύχεται μια αποστολή εκεί που βαρούν τα όργανα το τελευταίο διάστημα, δηλαδή στη Βουλή: «Δεν είμαι τόσο ευφυής ώστε να κάνω πλάκα με μια τόσο σκληρή πραγματικότητα».

INFO Η εκπομπή «Mission Lydia» προβάλλεται στο MTV κάθε Δευτέρα στις 8 μ.μ. και, σε επανάληψη, κάθε Τρίτη στις 8.30 μ.μ. Για να στείλετε και εσείς τη Λυδία σε ειδική αποστολή, να επικοινωνήσετε μαζί της ή να δείτε έξτρα υλικό από τα γυρίσματα, πληκτρολογήστε www.missionlydia.gr.