Ο Jamie Oliver έχει δηλώσει ευθαρσώς και εντόνως την αντίθεση του στην απόφαση της κυβέρνησης να μην βάλει φόρους στα γλυκά, ανθρακούχα ποτά τώρα ίσως να νιώθει λίγο πιο δικαιωμένος μετά την ανακοίνωση του Υπουργού George Osborneπερί φορολόγησης των αναψυκτικών, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας.

Ο διάσημος σεφ είχε δηλώσει σχετικά στη «The Sunday Times»: «Έχω δει ο ίδιος τις τρομερές επιπτώσεις που έχει η κακή διατροφή και η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στην υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών μας. Δεν είναι λίγα τα μικρά παιδιά που κάνουν ενέσεις αναισθησίας για να αφαιρέσουν χαλασμένα δόντια ενώ ένα στα τρία παιδιά τελειώνοντας το δημοτικό είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Τα αναψυκτικά είναι η μεγαλύτερη πηγή ζάχαρης για τα παιδιά σχολικής ηλικίας αλλά και τους εφήβους και γι ‘αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε από αυτά την προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινής διατροφής των παιδιών».

Μετά τη σχετική, επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση –η οποία θα εφαρμοστεί σε 2 χρόνια – έγραψε στον λογαριασμό του στοinstagram «Τα καταφέραμε! Μια γλυκιά εισφορά στα ποτά με προσθήκη ζάχαρης. Μια σημαντική κίνηση που θα επηρεάσει όλον τον κόσμο. Το εμπόριο δεν μπορεί να στηριχθεί και να αναπτυχθεί εις βάρος της υγείας των παιδιών μας. Η υγεία των παιδιών είναι προτεραιότητα. Τολμηρή, γενναία και λογική απόφαση που υποστηρίζεται από όλους τους ευαίσθητους και υπεύθυνους ανθρώπους. Καταπληκτική είδηση​​».