Ενας ακόμη γερμανός πιλότος με πλούσιο ταλέντο, ο Νίκο Ρόσμπεργκ, αγωνίζεται σήμερα το μεσημέρι εντός έδρας. Στην πίστα του Χοκενχάιμ ο διάδοχος του Σουμάχερ θέλει πρωτιά, να κρατηθεί στην κορυφή και να πάρει τα σκήπτρα από τον επίσης γερμανό άσο του βολάν Σεμπάστιαν Φέτελ. Κι αυτός εραστής του ποδοσφαίρου, λανσάρει κράνος με τέσσερα χρυσά αστέρια που συμβολίζουν τα ισάριθμα Παγκόσμια Κύπελλα που πανηγύρισε η πατρίδα του. Η FIFA δεν του επέτρεψε να βάλει στο κράνος εικόνα του Κυπέλλου, αλλά ο Ρόσμπεργκ βρήκε τον τρόπο να ενώσει μπάλα και Φόρμουλα 1. Και η Mercedes ονειρεύεται τίτλο…
Ο χορηγός Καπίνο

Στα 20 του χρόνια ο (τέως, πλέον) γκολκίπερ του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να λάβει τον τίτλο του «χρυσού χορηγού». Υπό την έννοια πως έσωσε τη μεταγραφική παρτίδα για το τριφύλλι με τα 2,3 εκατ. ευρώ που έφερε μέσω της μετακίνησής του στη Μάιντς. Οι Γερμανοί έχουν ρευστό και κάνουν κινήσεις στο παζάρι –ειδικά όταν χτυπούν παίκτες από την ελληνική αγορά. Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, μέχρι πρότινος υπήρχε δυστοκία και μόνο ο Μπούρμπος ήταν νέο απόκτημα. Με την πώληση του Καπίνο ασφαλώς και θα προχωρήσει ο σχεδιασμός.
Ιστορίες τραυματισμών

Ολόκληρος ντόρος έγινε πριν και κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του Μουντιάλ με τον τραυματισμό του Σουάρες. Προτού, φυσικά, ξεσηκωθεί η άλλη θύελλα, από τη δαγκωματιά του επιθετικού στον Κιελίνι. Ο ουρουγουανός κυνηγός είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μηνίσκου και θεωρήθηκε σπουδαίο το γεγονός ότι πρόλαβε να ενισχύσει την Εθνική της πατρίδας του. Δεν είναι ακριβώς κάτι το πρωτοφανές. Στις 31 Αυγούστου του (μακρινού) ’94, ο Κασάπης της ΑΕΚ είχε τραυματιστεί σε ματς Κυπέλλου, ήσσονος σημασίας, με τον Παναργειακό (ρήξη προσθίου κέρατος έσω μηνίσκου). Αμέσως υποβλήθηκε σε εγχείρηση από τον κ. Νικολάου, έκανε αποκατάσταση με τον κ. Πανταζή και στις 14 Σεπτεμβρίου αγωνίστηκε σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ζάλτσμπουργκ στη βροχερή Βιέννη. Η αναφορά γίνεται προκειμένου να έχουμε αφενός τη σωστή διάσταση, αφετέρου για να διαπιστώσουμε πως και στην Ελλάδα η αθλητική ιατρική πάει πολύ καλά.
Μια ατελείωτη προετοιμασία…

Πάνω από δύο μήνες θα κάνουν προετοιμασία οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ εν όψει του προσεχούς πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής (Football League, αν προτιμάτε). Συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη (17/7), ενώ οι υποχρεώσεις του μαραθωνίου αρχίζουν την 21 Σεπτεμβρίου. Η ΑΕΚ έχει δύο γυμναστές, τον Μπουρουτζίκα και τον Βούλγαρη, με τον πρώτο και στενό συνεργάτη του Ντούσαν Μπάγεβιτς να είναι υπέρμαχος της άποψης για μεγάλη σε διάρκεια προετοιμασία. Μήπως, όμως, οι παίκτες κουραστούν ψυχολογικά; Πάντως, μέχρι στιγμής, η χημεία Ντούσκο – Μιλοβάνοβιτς (τεχνικός διευθυντής) είναι καλή. Για τους γνωρίζοντες, πριν από περίπου 15 χρόνια ο Μπάγεβιτς ήθελε τον «Μίλο» στον Ολυμπιακό, υπήρξε άνωθεν άρνηση και τελικά ο ξανθομάλλης μέσος κατέληξε στην ΑΕΚ.
Ο εμφύλιος στην ΕΠΟ

Μπορεί σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας οι κ.κ. Αγραφιώτης και Σωπήλης (εκπρόσωποι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αντίστοιχα) να συνεργάζονται και να έχουν βρει κώδικες επικοινωνίες, ωστόσο στην ΕΠΟ τα πράγματα μοιάζουν κομματάκι διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός πολύ θα ήθελε να παραμείνουν οι Βόκολος (συνεργάτης του Σάντος) και Φύσσας (τεχνικός διευθυντής), αλλά από το Λιμάνι τα πλάνα είναι ολότελα διαφορετικά. Λέγεται, λοιπόν, ότι ήδη ασκούνται πιέσεις με απώτερο σκοπό να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές προσώπων στο κλιμάκιο της Εθνικής. Πέρα από αυτά, ένα ζήτημα είναι πώς θα προχωρήσει μια ομάδα που έδειχνε να λειτουργεί ικανοποιητικά. Το φθινόπωρο θα φανεί και ποιος θα πάρει το πάνω χέρι. Σε όλους τους τομείς.
Η μετάλλαξη του Αγγελου

Οταν παρουσιάστηκε ο Αναστασιάδης ως ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, έδειξε ελαφρώς βαρύς απέναντι στους δημοσιογράφους. Ανάλογο προφίλ είχε και στις προηγούμενες θητείες του στην Τούμπα, όταν έμοιαζε τουλάχιστον απόμακρος.
Ωστόσο, στην εφετινή προετοιμασία όσοι παρακολουθούν από κοντά τον προπονητή διαπιστώνουν μια εμφανή μετάλλαξη. Εναν άλλον Αγγελο. Δεν διστάζει να σκάει χαμόγελα, να μιλάει στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τα φιλικά, να αφήνει αρκετούς να βλέπουν κομμάτια των προπονήσεων χωρίς να φοβάται και τον ίσκιο του. Οσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε. Ισως, λοιπόν, όσο μεγαλώνει ο κόουτς να μαλακώνει. Αλλά οι ατάκες που εκπλήσσουν και συζητιούνται, δεν κόβονται.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ