Είναι ομολογουμένως σοκαριστικό για τον οπαδό της ΑΕΚ να ακούει από τον προπονητή της ομάδας κ. Τραϊανό Δέλλα ότι «έτσι όπως παίζουμε δεν θα ανέβουμε στη Β’ Εθνική». Ομολογία η οποία κατεγράφη μετά το ισόπαλο 1-1 της Ενωσης με τον Αστέρα Βάρης, αποτέλεσμα το οποίο συνιστά τη δεύτερη «γκέλα» των Κιτρινόμαυρων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που της κόστισε την πτώση από την κορυφή της βαθμολογίας, όπου βρίσκεται (έστω με έναν αγώνα περισσότερο) ο επόμενος αντίπαλός της Ηρόδοτος (Τετάρτη 11/12 στην Κρήτη).
Επειτα από οκτώ ματς η ΑΕΚ ανακαλύπτει στον ερασιτεχνικό όμιλό της ότι υπάρχει αντίπαλος (ο προαναφερθείς) που αμφισβητεί τα πρωτεία της, ενώ αντιλαμβάνεται ότι η προ μηνών ατάκα του διοικητικού επικεφαλής της κ. Δημήτρη Μελισσανίδη σύμφωνα με την οποία «εγώ να μπω και να παίξω, στη Β’ θα ανέβουμε» είναι διασκεδαστική ως θεώρηση αλλά απέχει σημαντικά από την πράξη. Και τούτο διότι, παρά την καταφανή ανωτερότητά της και τη διαπιστωμένα περισσότερη ποιότητά της, η ΑΕΚ σε κάποια ματς στερείται σοβαρότητας, παρουσιάζεται φλύαρη, κάνει τα εύκολα δύσκολα και στο τέλος τιμωρείται από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου.
Το πιο ανησυχητικό ωστόσο στην περίπτωσή της είναι ότι μοιάζει πολλές φορές να πατάει στα δύο άκρα… Μετά το επιβλητικό 7-1 επί του ΠΑΟ Κρουσώνα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας κ. Νίκος Λυμπερόπουλος έσπευσε να μιλήσει για εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θέλοντας να βάλει φρένο στην άκρατη μεταγραφολογία. Ωστόσο μία εβδομάδα μετά και ένεκα ενός μη θετικού αποτελέσματος ο εκτελεστικός διευθυντής της Ενωσης κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο προπονητής της ομάδας κ. Τραϊανός Δέλλας μίλησαν με σκληρά λόγια στους παίκτες της ΑΕΚ αφήνοντας να εννοηθεί ότι αρκετοί εξ αυτών θα χάσουν τη δουλειά τους αν συνεχίσουν να παρουσιάζουν προβληματικό πρόσωπο!
Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει αντιφατικές αντιδράσεις και στις τάξεις των οπαδών της Ενωσης. Χωρισμένοι σε στρατόπεδα, τσακώνονται σε διαδικτυακούς χώρους και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για το αν ο προπονητής έχει την απαιτούμενη επάρκεια ώστε η ΑΕΚ να προβιβαστεί στη Β’ Εθνική χωρίς να αντιμετωπίσει δυσάρεστες περιπέτειες ή να χάσει μία σεζόν προσπαθώντας, ενώ αλλάζουν απόψεις για τις ικανότητες των παικτών της ομάδας ανάλογα με την παρουσία τους από αγώνα σε αγώνα.
Τα έφερε έτσι λοιπόν η ΑΕΚ ώστε πριν από το ματς της Τετάρτης απέναντι στον πρωτοπόρο Ηρόδοτο στο στρατόπεδό της να έχει δημιουργηθεί η αναγκαιότητα της κατεπείγουσας νίκης. Ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να επακολουθήσει ενός τρίτου στραβοπατήματος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και αν αυτό θα προκαλέσει θέμα προς συζήτηση για την αντικατάσταση ή όχι του κ. Δέλλα. Πάντως η ως σήμερα ερμηνεία των λεγομένων και πεπραγμένων του κ. Μελισσανίδη δεν προδίδει τέτοια πρόθεση.
Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 10 Δεκεμβρίου 2013

HeliosPlus