Πρωταθλητής Ελλάδας για 40ή φορά στην ιστορία του στέφθηκε και μαθηματικά ο Ολυμπιακός. Ανήμερα της συμπλήρωσης 88 ετών από την ίδρυση του συλλόγου, οι Πειραιώτες νίκησαν 3-0 την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και αύξησαν στους 16 βαθμούς το προβάδισμά τους από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης (66 έναντι 50), πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Τα τέρματα που χάρισαν το «τρίποντο» στην ομάδα του Μίτσελ πέτυχαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος (14΄, 56΄) και Αμπντούν (62΄).

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα στο 10΄ με τον Φούντα, ο οποίος έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγερι.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν… στροφές και κατάφεραν να «ανοίξουν το σκορ» στο 14ο λεπτό: ο Χολέμπας έκανε σέντρα από δεξιά, ο Τζιμπούρ πήρε την κεφαλιά και «έστρωσε» την μπάλα στον επερχόμενο Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος με προβολή από κοντά «έγραψε» το 1-0.

Στη συνέχεια και για περίπου ένα τέταρτο οι γηπεδούχοι «έψαξαν» το δεύτερο γκολ, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» βελτίωσαν σιγά-σιγά την κυκλοφορία της μπάλας και κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους τους «ερυθρόλευκους», ενώ στο 36΄ προσπάθησαν να απειλήσουν σε αντεπίθεση: ο Ρίκκα βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Φούντα, αλλά το σουτ του τελευταίου έξω και αριστερά από τη μεγάλη περιοχή των Πειραιωτών έφυγε άουτ.

Στο 40΄ ο Χολέμπας έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής της ΑΕΚ, αλλά αυτό ήταν κακό, ωστόσο η μπάλα έφτασε στον Μανωλά, ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

Με την έναρξη του β΄ μέρους η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει, αλλά το μακρινό σουτ του Φούντα βρήκε σε ετοιμότητα τον Μέγερι. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα (50′) η Ένωση έχασε εξαιρετική ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς ο Γκερέιρο πάσαρε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, βγάζοντας τον Κορδέρο τετ α τετ με τον Μέγιερι, αλλά το (κακό) πλασέ που επιχείρησε με το δεξί έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι «τιμώρησαν» την αστοχία της ΑΕΚ έξι λεπτά αργότερα (56΄), με τον Χολέμπας να κάνει τη σέντρα και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο με κεφαλιά από κοντά να διπλασιάζει τα τέρματά του στον αγώνα και αυτά του Ολυμπιακού (2-0).

Στο 62΄ ο Ολυμπιακός πέτυχε κι άλλο γκολ με τον Αμπντούν, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Τζιμπούρ και την έστειλε στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου για το 3-0, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Παρ’ όλα αυτά στο 86΄ η κεφαλιά του Τζιμπούρ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κωνσταντόπουλου, ο Μανιάτης είχε δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και το τέλος του αγώνα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Παπάζογλου, Παπαδόπουλος – Κορδέρο, Μπουγαΐδης, Γκερέιρο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ):
Μέγερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Γκρέκο (38΄ λ. τρ. Μασάντο), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (65΄ Ιμπαγάσα, 74΄ λ. τρ. Φουστέρ), Τζιμπούρ.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν):Κωνσταντόπουλος, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Ρίκκα, Φέτσης (69΄ Τσίτας), Κορδέρο (90΄ Αναστασόπουλος), Φούντας (76΄ λ. τρ. Ανάκογλου), Γκερέιρο, Κατίδης.