Ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του 40ού τίτλου πρωταθλήματος της ιστορίας του είναι ο Ολυμπιακός, αφού πέρασε νικηφόρα και από το Ηράκλειο, με το εντυπωσιακό 4-0 επί του ΟΦΗ, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Δύο γκολ σημείωσε ο Ραφίκ Τζιμπούρ (7′, 78′) και από ένα οι Βλαχοδήμος (69′), Παπάζογλου (86′).

Ακόμη δύο βαθμούς χρειάζονται οι Ερυθρόλευκοι για να κατακτήσουν μαθηματικά τον τίτλο και θα προσπαθήσουν να το κάνουν την επόμενη Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ την οποία υποδέχονται την ημέρα των 87ων γενεθλίων του συλλόγου.

Με το… καλησπέρα της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ (7΄). Δημιουργός με τη σέντρα του ο Αμπντούν και εκτελεστής με κεφαλιά ο Τζιμπούρ, που έτσι έφτασε τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Μίτσελ διατήρησαν τον ρυθμό τους, ήταν καλύτεροι και είχαν ευκαιρίες να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά τις απώλεσαν, όπως με τον τον Αμπντούν στο 15′, τον Μασάντο στο 17′ και τον Βλαχοδήμο στο 36′ και στο 43′.

Από τη δική τους μεριά οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν να ανοιχθούν και να φτάσουν στην ισοφάριση και απείλησαν δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά. Αρχικά με τον Περογαμβράκη στο 25′, που η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ, και στη συνέχεια με τον Λαμπρόπουλο στο 28′, το σουτ του οποίου υποχρέωσε τον Μέγερι σε δύσκολη επέμβαση.

Ανοιχτό ήταν το ματς στο β’ ημίχρονο και με τον Βιτώρο στο 57′ να πιάνει ένα φαλτσαριστό σουτ και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι.

Όμως στο 69′ ο Ολυμπιακός έφτασε στο δεύτερο γκολ, πάλι με κεφαλιά, αυτή τη φορά του Βλαχοδήμου και σε σέντρα του Χολέμπας. Και στο 78′ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ, μετά από κόντρα και την μπάλα να βρίσκει στον Τζιμπούρ και να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι πλέον είχαν «παραδοθεί» και ο Ολυμπιακός έφτασε σε ακόμη ένα γκολ, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Παπάζογλου στο 86′, ύστερα από κόρνερ του Ιμπαγάσα και κεφαλιά-πάσα του Σιόβα.

Ετσι, η ομάδα του Μίτσελ έδωσε θριαμβευτικό τόνο στη νίκη της. Αν χάσει την Κυριακή ο Αστέρας Τρίπολης στα Γιάννινα και δεν νικήσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα στεφθούν πρωταθλητές, έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σόουζα, Μπανούσης – Μασάντο

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Ζαχαράκης (46′ Βιτώρας), Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Σόουζα, Μπούρμπος, Μακρής (57′ Μπανούσης), Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (79′ Σιόβας), Φέισα, Βλαχοδήμος (73′ Ιμπαγάσα), Μασάντο (67′ Μανιάτης), Τζιμπούρ, Γκρέκο, Αμπντούν.

Αποτελέσματα και πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κέρκυρα – Πλατανιάς 2 -1
Πανθρακικός – Ατρόμητος 0 – 1
ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0 – 4

ΚΥΡΙΑΚΗ

15:00 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός – Ξάνθη
17:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ – Πανιώνιος
17:15 (Ζωσιμάδες) ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης
19:30 (ΟΑΚΑ) AEK – Παναθηναϊκός

ΔΕΥΤΕΡΑ

19:30 (Βέροια) Βέροια – Αρης