Μολονότι ακόμη στον Παναθηναϊκό δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση από την UEFA ότι εγκρίθηκε ο φάκελος που κατέθεσαν προς την ΕΠΟ για την εξασφάλιση άδειας συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι πληροφορίες από τη Νιόν αναφέρουν ότι οι Πράσινοι ξεπέρασαν τον σκόπελο κατά τη συνεδρίαση του control panel για το Financial Fair Play.

Παρά το γεγονός ότι το Τριφύλλι ήταν εκπρόθεσμο ως προς την καταβολή των οφειλομένων και τη σύναψη διακανονισμών με τους ποδοσφαιριστές, η UEFA έχοντας ως γνώμονα τη συμμόρφωση των ομάδων και όχι την εξόντωσή τους, αναγνώρισε την προσπάθεια που κατέβαλε η διοίκηση των Πρασίνων προκειμένου να αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει υπό την επιτήρηση της UEFA τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε και θα πρέπει να εμφανιστεί στην αρμόδια επιτροπή απόλυτα συνεπής ως προς τις οφειλές που υπάρχουν προς ποδοσφαιριστές, ομάδες και τρίτους. Εφόσον τότε οι Πράσινοι δεν παρουσιάσουν κενά στον φάκελό τους θεωρείται δεδομένο ότι θα λάβουν οριστικά και αμετάκλητα άδεια συμμετοχής για τα κύπελλα Ευρώπης της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η εξασφάλιση άδειας από την UEFA, βάζει τους Πράσινους σε τροχιά σχεδιασμού μιας ομάδας που θα είναι ανταγωνιστική τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Το πρόβλημα ωστόσο στην παρούσα φάση εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός χάνει αρκετούς παίκτες από τον περυσινό κορμό του με αποτέλεσμα να απαιτούνται άμεσα αρκετές μεταγραφές.

Ηδη παρελθόν αποτελούν από τον σύλλογο οι μεσοεπιθετικοί Σωτήρης Νίνης και Σίλβα Κλέιτον, οι στόπερ Ματίας Μπιάσμιρ και Σεντρίκ Καντέ και ο αμυντικός μέσος Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, ο οποίος φαίνεται ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην κινεζική Σάντονγκ Λούνεγκ του ολλανδού πρώην τεχνικού του ΠΑΟ κ. Χενκ τεν Κάτε. Επίσης, είναι αμφίβολο ακόμη αν θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με το Τριφύλλι και οι στόπερ Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Γιόσου Σαριέγκι, ο αριστερός μπακ Νίκος Σπυρόπουλος και οι κεντρικοί διεθνείς μέσοι Κώστας Κατσουράνης και Γιώργος Καραγκούνης.

Υπό αυτές τις συνθήκες γίνεται αντιληπτό ότι οι Πράσινοι βρίσκονται σε αναζήτηση τουλάχιστον εφτά ποδοσφαιριστών, καθώς αναμένεται να προωθηθούν και αρκετοί νεαροί παίκτες από τις ακαδημίες του συλλόγου…