Υποπτος πιθανής χειραγώγησης χωρίς επαρκείς ενδείξεις, είναι κατά την UEFA ο αγώνας Λεβαδειακός – Διαγόρας για τα πλέι οφ της Β΄ Εθνικής. Το παιχνίδι διεξήχθη στις 30 Ιουλίου στο γήπεδο της Φυλής και βρήκε νικητή το φαβορί της αναμέτρησης Λεβαδειακό με 4-0. Ο αγώνας ήταν για το πλαίσιο της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής, με τον Λεβαδειακό να έχει 9 βαθμούς και ελάχιστες ελπίδες ανόδου στη Σούπερ Λίγκα και τον Διαγόρα να βρίσκεται στην τελευταία θέση με 1 βαθμό και να μην διεκδικεί απολύτως τίποτα. Μάλιστα οι Ροδίτες είχαν αγωνισθεί με πολλούς παίκτες της ομάδας νέων.

Οι δύο ομάδες εμπλέκονται από την UEFA και στους προηγούμενους φακέλους με τα 41 ύποπτα παιχνίδια τους οποίους η UEFA ταχυδρόμησε στην ΕΠΟ, αλλά και στη δικογραφία που συνέταξε στις 11 Ιουλίου η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με το υλικό που συλλέχτηκε από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών για το διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου έως τις 3 Μαΐου 2011 στο πλαίσιο έρευνας της Αστυνομίας Πειραιά και από την οποία προέκυψαν στοιχεία για 16 στημένα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής από τις 13/2/2011 έως τις 18/4/2011.

Σύμφωνα με τους προηγούμενους φακέλους της UEFA ύποπτοι χειραγώγησης ήταν δύο αγώνες του Λεβαδειακού και έξι του Διαγόρα. Συγκεκριμένα οι αναμετρήσεις: Λεβαδειακός – Πανθρακικός 2-0 (21/3/2010 με την ένδειξη διαφθαρμένος), Ηλιούπολη – Λεβαδειακός 2-4 (21/3/2011 – σοβαρά ύποπτος), Διαγόρας Ατρόμητος 0-1 (3/2/2011 – σοβαρά ύποπτος), Διαγόρας – Εθνικός 2-2 (1/2/2009 – διεφθαρμένος), Διαγόρας – Καλλιθέα 0-0 (7/3/2009 – ελαφρώς ύποπτος), Ιωνικός – Διαγόρας 1-0 (12/4/2009 – ελαφρώς ύποπτος), Διαγόρας – Εθνικός Αστέρας 3-1 (17/1/2010 – διεφθαρμένος) και Διαγόρας – Εθνικός 0-2 (7/3/2010 – σοβαρά ύποπτος).

Εν ολίγοις κατά την UEFA και οι δύο ομάδες έχουν βεβαρημένο παρελθόν και όχι μόνο. Με την κατηγορία της δωροδοκίας και της δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων και νομιμοποίηση εσόδων κλήθηκαν να απολογηθούν ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, ο προπονητής του Διαγόρα Πέτρος Ρουτζιέρης και οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα Γιώργος Πουλόπουλος, Ευστάθιος Προβατίδης, Παναγιώτης Σπάρταλης, Γιώργος Σαλαμαστράκης, Χοσέ Λουίς Ρέγες και Μαρσέλο Γκούτμαν. Στη νέα δικογραφία με βάσει τα στοιχεία της έρευνας του τμήματος εκβιαστών Πειραιά εμπλέκονται εκ νέου ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, ο προπονητής του Διαγόρα Πέτρος Ρουτζιέρης και ο ποδοσφαιριστής του Διαγόρα Πουλόπουλος.

Με τις προαναφερόμενες υποθέσεις δεν έχει ασχοληθεί ακόμη η ποινική και αθλητική δικαιοσύνη και μέχρι αποδείξεως του εναντίον οι εμπλεκόμενοι θεωρούνται από το νόμο αθώοι. Στον τελευταίο ύποπτο αγώνα Λεβαδειακός – Διαγόρας η ομάδα της Ρόδου παρατάχτηκε πάντως στο γήπεδο με νέο προπονητή, ενώ από τους εμπλεκόμενους στις δύο δικογραφίες ποδοσφαιριστές του, αγωνίστηκε μόνο ο Πουλόπουλος (αν ήταν ο ίδιος και όχι συνωνυμία).

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός απέδειξε εντός του αγωνιστικού χώρου τον τίτλο του φαβορί. Εν ολίγοις οι επαγγελματίες του τζόγου θα μπορούσαν εύκολα να ποντάρουν στη νίκη του επί του Διαγόρα. Το παιχνίδι παίχτηκε εκτός Ελλάδας καθώς ο ΟΠΑΠ δεν το είχε συμπεριλάβει στο κουπόνι του όπως και κανένα άλλο παιχνίδι των πλέι οφ της Β΄ Εθνικής. Εν ολίγοις οι εταιρίες στοιχηματισμού της Ευρώπης ή της Ασίας ή οπουδήποτε έγιναν κατά την UEFA τα μεγάλα και παράλογα πονταρίσματα, γνωρίζουν ποιοι κέρδισαν από τη νίκη του Λεβαδειακού, ή από το ακριβές σκορ ή από το αν θα σημειώνονταν περισσότερα από δύο γκολ, ή οτιδήποτε άλλο στοιχημάτισαν. Αντίθετα με τον ΟΠΑΠ στις ξένες στοιχηματικές εταιρείες οι παίκτες έχουν ονοματεπώνυμο και οι εκατέρωθεν πληρωμές γίνονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών. Η UEFA προφανώς γνωρίζει ποιοι τα κονόμησαν από τον ύποπτο αγώνα του Λεβαδειακού με τον Διαγόρα.Ας τους αποκαλύψει για να μάθουμε αν είναι και Ελληνες.

Για την ιστορία των στημένων αγώνων, ο πρώην επικεφαλής της επιτροπής της UEFA για τα ύποπτα παιχνίδια κ. Πίτερ Λιμάχερ υποχρεώθηκε από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία να εγκαταλείψει τη θέση του, όταν άφησε να διαρρεύσει ότι ο αγώνας Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Μπάγερν Μονάχου (4-0) για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου UEFA στις 14 Μαΐου 2008 ήταν ύποπτος προς χειραγώγηση. Ή ο κ. Λιμάχερ έσφαλε, ή η UEFA κάλυψε την υπόθεση.