Οριστικά παρελθόν αποτελεί για τον Παναθηναϊκό ο διεθνής γκολκίπερ Αλέξανδρος Τζόρβας. Ο 29χρονος τερματοφύλακας συμφώνησε σε όλα με την ιταλική Παλέρμο και υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με ετήσιες αποδοχές 500.000 ευρώ, ενώ οι Πράσινοι θα εισπράξουν περίπου 800.000 ευρώ και επιπλέον θα επωφεληθούν οικονομικά από τις περίπου 500.000 ευρώ που κόστιζε στην ΠΑΕ το συμβόλαιό του (συμπεριλαμβανομένης της εφορίας).

Ηδη ο Τζόρβας μετέβη στη Σικελία, πέρασε επιτυχώς από ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το συμβόλαιό του αλλά ακόμη είναι άγνωστο πότε θα αγωνιστεί με τη νέα του ομάδα καθώς το ιταλικό Καμπιονάτο έχει αναβληθεί λόγω της απεργίας των ποδοσφαιριστών.

Χωρίς ενίσχυση στο τέρμα, προωθείται ο Καπίνος

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Πράσινοι δεν πρόκειται να ενισχυθούν με τερματοφύλακα και θα πορευτούν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο, τον ερχόμενο Ιανουάριο, με τους Στέφανο Κοτσόλη και Ορέστη Καρνέζη, οι οποίοι μέχρι πρότινος αποτελούσαν τις εναλλακτικές επιλογές πίσω από τον Τζόρβα. Επίσης, στην πρώτη ομάδα θα προωθηθεί από την τους Νέους του Παναθηναϊκού ο ταλαντούχος 17χρονος πορτιέρε Στέφανος Καπίνος.

Μάλιστα, οι Πράσινοι μετά την οριστική συμφωνία με την Παλέρμο για την πώληση του Τζόρβα, επέκτειναν το συμβόλαιο του Καπίνου μέχρι το καλοκαίρι του 2014, καθώς ήδη είχαν αρχίσει να ηχούν από το εξωτερικό οι «καμπάνες» για την απόκτηση του μικρού, ο οποίος στο πρόσφατο τουρνουά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων είχε διαπρέψει με την Εθνική Ελλάδας.

Παρελθόν και ο Δημούτσος

Οριστικά παρελθόν αποτέλεσε για τον Παναθηναϊκό έπειτα από μια τετραετία και ο Ελίνι Δημούτσος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος και θα συνεχίσει την καριέρα στον Ατρόμητο. Οι Πράσινοι επίσης παραχώρησαν στη νοτιοαφρικανική Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ τον Μπράις Μουν και πλέον απομένει να «ξεφορτωθούν» τους Νταμιάν Πλεσίς, Σωτήρη Λεοντίου και Χρήστο Μελίσση, οι οποίοι βρίσκονται εκτός πλάνων και επιβαρύνουν το μπάτζετ της ομάδας περίπου με ένα εκατ. ευρώ!