Μια ακόμη επιτυχία κατέγραψε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή με τον εντοπισμό περίπου 7 – 8 τόνων κάνναβης. Το ρυμουλκό σημαίας Τανζανίας, που παρακολουθείτο εδώ και 48 ώρες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται ότι είχε αναχωρήσει από τη Λευκωσία στις 30 Νοεμβρίου με προορισμό τη Μάλτα.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών το σκάφος εντοπίστηκε από το πλήρωμα σκάφους του ΛΣ στη θαλάσσια περιοχή νότια της περιοχή των Καλών Λιμένων Κρήτης και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης για να γίνει ακριβής καταγραφή του φορτίου του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν βρεθεί 4-5 παλέτες με κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας» ενώ έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 5 άτομα από τη Συρία. Στην επιχείρηση συμμετείχαν βατραχάνθρωποι του Λ.Σ.

Η καταμέτρηση των ναρκωτικών ουσιών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το Λιμενικό Σώμα.

Yπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου εξαρθρώθηκε από το Λιμενικό εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη θαλάσσια διακίνηση μεγάλων φορτίων ναρκωτικών ουσιών με ταχύπλοα σκάφη εξαιρετικά μεγάλης ιπποδύναμης μετά από διήμερη επιχείρηση και καταδίωξη ταχύπλοου από το βόρειο Ιόνιο έως την Κέα.