Απορρίφθηκε το νέο αίτημα για έκδοση τριών από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς στη γείτονα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

Το δικαστήριο διέταξε την άρση της κράτησής τους, εφόσον δεν κρατούνται για άλλη αιτία, πλην όμως η «άλλη αιτία» υφίσταται ενόψει της διαδικασίας παροχής ασύλου που οι ίδιοι έχουν αιτηθεί. Ως εκ τούτου θα επιστρέψουν στον χώρο κράτησής τους στο Ολυμπιακό Χωριό.

Την απόρριψη του αιτήματος είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα.

Η εισαγγελική λειτουργός επέμεινε στη δεσμευτικότητα των αποφάσεων του Αρείου Πάγου ο οποίος έχειαπορρίψει τα αιτήματα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, με βασικό σκεπτικό ότι κινδυνεύουν να μην τύχουν δίκαιης δίκης.
Στη δεσμευτικότητα των αποφάσεων αυτών, είχε ήδη αναφερθεί και ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Κώστας Σταμαδιάνος.
Η κυρία Σταθέα εξήγησε ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος να υποστούν οι εκζητούμενοι βασανιστήρια, να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους και να μην τύχουν δίκαιης δίκης.
Δεν δίστασε να αναφερθεί στις μαζικές απολύσεις δικαστών στη γειτονική Τουρκία, την αναστολή συνθηκών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τα βασανιστήρια, αλλά και το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής.
Η κυρία Σταθέα απέκρουσε τα νεότερα στοιχεία που κατατέθηκαν από τις τουρκικές αρχές και σημείωσε ότι δεν αλλάζουν τα υπάρχοντα δεδομένα, από την περίοδο κατά την οποία ο Αρειος Πάγος απέρριψε τα αιτήματα εκδόσεως για τους οκτώ, χαρακτηρίζοντας το νέο αίτημα «προσχηματικό».