Το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί έστειλαν όσοι συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή στον 8ο αγώνα Greece Race for the Cure 2016 που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» με την υποστήριξη της Roche Hellas.
Στην εφετινή διοργάνωση συμμετείχαν και έλληνες ολυμπιονίκες. Η Βούλα Κοζομπόλη, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, επιλέχθηκε από το «Άλμα Ζωής» για να αναλάβει τη βράβευση της πρώτης γυναίκας δρομέα στο πλαίσιο του αγώνα, κατά τη διάρκεια της βράβευσης. Συνοδευόταν από τις ολυμπιονίκες Εύη Μωραϊτίδου (υδατοσφαίριση), Βούλα Ζυγούρη (πάλη), Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα) και Χρύσα Μπισκιτζή (κωπηλασία).
«Είναι αυτονόητο για εμάς να στηρίζουμε διοργανώσεις σαν τη σημερινή (σ.σ. την Κυριακή 25/9). Η πρόληψη είναι η σημαντικότερη επένδυση για την υγεία μας καθώς και η σωστή διατροφή και η άσκηση. Όλοι μαζί τρέξαμε σήμερα για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού αλλά και για την έγκυρη ενημέρωση η οποία σώζει ζωές» ανέφερε.
Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο ενημέρωσης «For Her» οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη νόσο αλλά και για άλλους γυναικολογικούς καρκίνους, τις μεθόδους πρόληψης και ελέγχου καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης.