Αποδεικτικά έγγραφα και παραστατικά θα περιλαμβάνουν τα στοιχεία για δαπάνες επιχορηγούμενων φορέων, τα οποία εντάσσονται πλέον στο πρόγραμμα της Διαύγειας. Σύμφωνα με σχέδιο απόφασης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για κάθε πραγματοποιηθείσα δαπάνη που αφορά στο ποσό της επιχορήγησης αναρτώνται σε ειδκή εφαρμοή της «Διαύγειας» τα εξής στοιχεία:

α. το είδος και ο αριθμός του νομίμου παραστατικού
β. το καθαρό ποσό της δαπάνης (χωρίς ΦΠΑ)
γ. τον τυχόν αναλογούντα ΦΠΑ
δ. τα στοιχεία του εκδότη εκάστου παραστατικού (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, επωνυμία του φορέα)
ε. τα στοιχεία του λήπτη εκάστου παραστατικού (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο για τα φυσικά πρόσωπα ή επωνυμία για τα νομικά πρόσωπα)
στ. το αντικείμενο της συναλλαγής.
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργική απόφαση έρχεται σε εφαρμογή του νόμου 4305/2014 (Α’ 237) που καθιερώνει την υποχρεωτική ανάρτηση στο «πρόγραμμα Διαύγεια» των απολογιστικών στοιχείων των δαπανών όλων των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών (μεταξύ των οποίων και οι ΜΚΟ), των σωματείων, των ιδρυμάτων και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) και λοιπών μη κερδοσκοπικών φορέων, οι οποίες επιχορηγούνται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με ποσό άνω των 3.000 ευρώ ετησίως.
Στο σχέδιο υπουργικής απόφασης ορίζονται τα τεχνικά θέματα που αφορούν:
-στις υποχρεώσεις των φορέων οι οποίοι υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του νόμου ν. 4305/2014 (Α΄237)
-στην ένταξη στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων του «Προγράμματος Διαύγεια»
-στη λειτουργία της ηλεκτρονικής Εφαρμογής Ανάρτησης Δαπανών Επιχορηγούμενων Φορέων
-στο χρόνο, στους όρους, στις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ανάρτησης των δαπανών
-στη διαδικασία διόρθωσης εσφαλμένων αναρτήσεων και στην ασφάλεια κατά τη χρήση της Εφαρμογής Ανάρτησης Δαπανών Επιχορηγούμενων Φορέων του Προγράμματος Διαύγεια.