Μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν εφέτος χωρίς τίτλους σπουδών και χωρίς απολυτήριο βρέθηκαν οι μαθητές μικρού ιδιωτικού σχολείου στα νότια προάστια, το οποίο λειτουργούσε παράνομα, χωρίς διευθυντή και διευθύνοντα σύμβουλο!

Με παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας – ο υφυπουργός κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου έδωσε ήδη τη σχετική εντολή αποφασίστηκε προκειμένου να μην μείνουν χωρίς τίτλους οι μαθητές, να μπορέσουν να μετεγγραφούν απευθείας σε άλλα δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία της περιοχής για να ολοκληρώσουν και τυπικά τη χρονιά τους.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, το σχολείο αυτό είχε ανοίξει από τον γιο εκπαιδευτικού σε δημόσιο σχολείο του Πειραιά, ο οποίος μάλιστα δεν εμφανιζόταν εδώ και μήνες στο σχολείο του για να διδάξει…
Το ιδιωτικό σχολείο που εκπροσωπούσε ο γιος του, είχε ακόμη έναν συνέταιρο, ο οποίος όμως αποχώρησε από την εταιρεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπογραφούν νόμιμα όλες οι διοικητικές πράξεις, αλλά και οι τίτλοι σπουδών των παιδιών.
Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα της αρμόδιας περιφερειακής διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας, τους τελευταίους μήνες τους σχετικούς τίτλους, αλλά και όλες τις διοικητικές πράξεις του σχολείου, υπέγραφε ο πατέρας στην θέση του γιού. Εμφανιζόταν μάλιστα ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του σχολείου!
Μετά από όλα αυτά διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση καταρχάς για την απουσία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού από το δημόσιο σχολείο στο οποίο εργαζόταν. Παράλληλη έρευνα διεξάγεται για το ιδιωτικό σχολείο, στο οποίο, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα μπει λουκέτο, ενώ το πιθανότερο είναι η υπόθεση να παραπεμφθεί τελικά στη Δικαιοσύνη.
Ωστόσο επειδή η σύνθεση του πειθαρχικού συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας που ανέλαβε να διενεργήσει την σχετική έρευνα πρόσφατα άλλαξε και με δεδομένο ότι μέχρι να εκκαθαριστεί η υπόθεση τα παιδιά κινδύνευαν να χάσουν την χρονιά τους, αποφασίστηκε να μετεγγραφούν έστω και στο τέλος της σχολικής χρονιάς σε άλλα δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία.
Το παράνομο σχολείο λειτουργούσε στο Ελληνικό, ενώ το υπουργείο άρχισε να διερευνά την υπόθεση μετά από καταγγελίες, μεταξύ άλλων και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).