από metereologos.gr
Κυριακή 27 Μαΐου 2018
 
 

Τραπεζικούς λογαριασμούς ΜΚΟ ανοίγει η ΕΛΑΣ

Ποιες είναι οι οργανώσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο
Τραπεζικούς λογαριασμούς ΜΚΟ ανοίγει η ΕΛΑΣ
Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ δεν ψάχνουν μόνο για εκρηκτικούς μηχανισμούς αλλά και για τις νάρκες των... ΜΚΟ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Αθήνα 

Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τριάντα ατόμων που έχουν συστήσει Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχει προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες η νεοσύστατη Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛΑΣ!

Η Οικονομική Αστυνομία μετά και από σχετικές καταγγελίες που αναφέρονται σε διασπάνθιση κρατικών επιχορηγήσεων, επιχειρεί με απόρρητα εμπιστευτικά έγγραφα της προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, να ρίξει φώς στις συναλλαγές των μελών των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Μία από τις πρώτες ΜΚΟ που έχουν βρεθεί στο «στόχαστρο» της ΕΛΑΣ είναι το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» που φέρεται τα τελευταία χρόνια να έχει λάβει επιχορήγηση ύψους 6,9 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών, παρότι δεν εμφανίζει καμμιά δραστηριότητα.

Η ΕΛΑΣ έχει ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών δύο μελών της οργάνωσης. Οπως είπε στο «Βήμα» ο κ. Κωνσταντίνος Τζεβελέκος που ήταν ένας από τους ιδρυτές της ΜΚΟ «το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης συνεργάζεται με τον ΟΗΕ και έχει προχωρήσει στην συλλογή ναρκών από περιοχές, συνολικής έκτασης 1,5 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες στη Βοσνία, το Λίβανο κι σ΄άλλες χώρες. Συνολικά στα συνεργεία αποναρκοθέτησης είχαν απασχοληθεί 400 άτομα που προέρχονται από τις ειδικές δυνάμεις. Η σχετική επιχορήγηση», παραδέχεται ο κ. Τζεβελέκος, «μας δόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και προέρχεται από τα κοινοτικά κονδυλίων που δίνονται στην χώρα μας για ανθρωπιστική βοήθεια προς τρίτες χώρες. Πράγματι έχουμε κληθεί από την ΕΛΑΣ να δώσουμε πλήρη στοιχεία για τις συναλλαγές μας».

Παλαιότερα είχαν υπάρξει αναφορές για σχέσεις της συγκεκριμένης ΜΚΟ με Σέρβους παραστρατιωτικούς που σχετίζονταν με τον συλληφθέντα πρώην ηγέτη των Σερβοβοσνίων Ρόντοβαν Κάραζιτς αλλά και τον συνεργάτη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, «Αρκάν». Οπως σημείωναν στελέχη του «Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης» «πράγματι υπήρξαν επαφές με τα άτομα αυτά αλλά αυτές έγιναν προκειμένου να μας βοηθήσουν να βρούμε ένα όχημα με δορυφορικά συστήματα που μας είχαν κλέψει στην διάρκεια αποναρκοθετήσεων στην Βοσνία».

Μία άλλη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει μπει στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας είναι ο «Κύκλος της Πάτμου». Η συγκεκριμένη ΜΚΟ φέρεται να έχει εισπράξει μέχρι το 2010 επιχορηγήσεις ύψους 1.190.000 ευρώ για τη διοργάνωση κυρίως «περιβαλλοντικών συμποσίων». Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2007 η επιχορήγηση που δόθηκε στον «Κύκλο της Πάτμου» ανήλθε στο ποσό των 256.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκε για τη διοργάνωση ενός περιβαλοντικού συμποσίου που «έκλεισε» με κρουαζιέρα στον Αμαζόνιο.

Στέλεχος της συγκεκριμένης ΜΚΟ παραχέθηκε ότι «πράγματι έχουμε κληθεί από την ΕΛΑΣ προκειμένου να δώσουμε στοιχεία για τις οικονομικές μας συναλλαγές».

Ο «Κύκλος της Πάτμου» δημιουργήθηκε στην Πάτμο με σκοπό να «παντρευτεί» η θρησκευτική συνείδηση με την οικολογική και περιβαλοντική ευαισθησία. «΄Εχουμε οργανώσει αντίστοιχα συμπόσια σε κρουαζιέρες στην Μαυρη Θαλασσα, στον Δούναβη, στην Αδριατική, στον Μισσισιπή αλλά και στην Αρκτική!», επισημαίνει το ίδιο στέλεχος της οργάνωσης. «Δεν έχουμε προχωρήσει σε καμμιά παράνομη συναλλαγή... ».

'Ερευνα διενεργείται από το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας της Οικονομικής Αστυνομιας και για την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», της οποίας εκπρόσωπος είναι ένας δικηγόρος. Η εν λόγω οργάνωση έχει επιχορηγηθεί την περίοδο 2002-2004 με το ποσό των 7.100.000 ευρώ. Παράλληλα, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών έχουν ζητηθεί για το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη «Δήμητρα». Είναι μία Μη Κυβερνητική Οργανωση «κατά της φτώχειας» που ιδρύθηκε το 1991, έχει έδρα στην Λάρισα και διατηρεί παράρτημα στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει λάβει συνολικά 2.400.000 ευρω.

Επιπλέον, ελέγχονται για ύποπτες κρατικές επιχορηγήσεις το ελληνικό παράρτημα - ιδρύθηκε το 2004 - του «Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνιας», το «Ιδρυμα Αγα Χαν» και η «Οικολογική Κίνηση Δράμας».
Ο «Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας» είναι ένας διεθνής οργανισμός γαλλόφωνων χωρών και κυβερνήσεων, με έδρα το Παρίσι,ο οποίος ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου του 1970. Οπως αναφέρεται την ιδρυτική διακήρυξη «Ο Διεθνής Οργανισμός της Γαλλοφωνίας, δραστηριοποιείται στους χώρους της διεθνούς πολιτικής και της πολυμερούς συνεργασίας και συμβάλει στην εδραίωση της ειρήνης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της διαρκούς ανάπτυξης». Ομως παραμένει άγνωστος ο λόγος χρηματοδότησης της εν λόγω οργάνωσης από το ελληνικό δημόσιο.

Το «Ίδρυμα Αγα Χαν» είναι μία διεθνής ΜΚΟ που έχει στόχο «την καταπολέμηση της φτώχειας σε περιοχές όπου η υπερβολική δημογραφική πίεση και η συσσώρευση του πληθυσμού έχει ως αποτέλεσμα τη σοβαρή υποβάθμιση των φυσικών πόρων και τις πολλές εποχιακές μετακινήσεις του αγροτικού πληθυσμού». Κύριος στόχος της τα τελευταία χρόνια ήταν η ενίσχυση της περιοχής... Γκουτζαρατ στην Ινδία.Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (6)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Δυο απλά βήματα | 13/01/2012 18:07
  Το πρόβλημα των ΜΚΟ μπορεί να λυθεί με δύο απλά βήματα: 1) Το κράτος σταματά άμεσα την χρηματοδότησή τους. Όποιοι θέλουν να δραστηριοποιούνται σε ΜΚΟ να πληρώνουν συνδρομή από την τσέπη τους! 2) Όσες ΜΚΟ επιβιώσουν από τις συνδρομές των μελών τους, θα ελέγχονται για την δράση τους. Είναι άλλο πράγμα η προσπάθεια διάσωσης της θαλάσσιας χελώνας, και άλλο πράγμα η προώθηση σκοπιανών και τουρκικών συμφερόντων εις βάρος της χώρας.
  Παναγιώτης
  απάντηση150
   
   
  Να σας θυμήσω κάτι ??? | 13/01/2012 14:57
  Ο για κάτι μήνες Πρωθυπουργός κ. Γιωργάκης Α, Παπανδρέου, επί μήνες ολόκληρους, προωθούσε τη πρόσληψη 150.000 ανέργων στους ΟΤΑ, μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ).... Ο αδελφός Νίκος (ναι αυτός που έκανε τις δηλώσεις πρόσφατα) συμμετέχει ή ίδρυσε (ίσως κάποτε μάθουμε πόσες και ποιές) ο ίδιος ΜΚΟ. Εσείς τώρα μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας !!!!! Και κάτι τελευταίο, παγκόσμια, έχουν ιδρυθεί λιγότερες ΜΚΟ από όσες έχει μόνο η χώρα μας.
  Γιώργος (τέως)
  απάντηση162
   
   
  προδοσία | 13/01/2012 14:55
  Ένας ακόμα λόγος που μας φωνάζουνε κλέφτες, στην φυλακή όλοι τους για προδοσία της χώρας
  παπαντό
  απάντηση123
   
   
  Γιατί δεν ερευνάτε επιχορηγήσεις ξένων οργανισμών σε Ελληνικές ΜΚΟ ; | 13/01/2012 12:04
  Γιατί δεν ερευνάτε και ποιοι άλλοι, ειδικά ξένοι, οργανισμοί επιχορηγούν κάποιες ΜΚΟ. Το δουλειά έχει το ΝΑΤΟ, το Ινστιτούτο Ροκφέλερ ή το Ινστιτούτο Φορντ να επιχορηγεί Ελληνικό ΜΚΟ που επηρεάζει την κυβέρνηση σε πολιτικές (σχέδιο ΑΝΑΝ π.χ.) και οικονομικές αποφάσεις. Γιατί δεν ερευνάτε ποιοι επιχορηγούνται από ΜΚΟ που ιδρύθηκαν από τον Σόρος ή κεφάλαιά του και δρουν μόνο στα Βαλκάνια και στην ανατολική Ευρώπη. Ένα υπέροχο άρθρο στο αμερικανικό περιοδικό New Yorker έριχνε αρκετό φως στις επιχορηγούμενες από τον Σόρος ΜΚΟ στα Βαλκάνια μαζί με συνέντευξη του. Γιατί εσείς κρύβετε αυτές τις ειδήσεις σχετικά με το θέμα; Που βρήκε ο Βερέμης τα λεφτά για ιστορικές τηλενουβέλες τύπου 1821, σχετικά με το πόσο καλοπερνούσαν οι Έλληνες στην Τουρκοκρατία και για το ότι δεν υπάρχει Ελληνικό έθνος; Σε ποιους συμφέρει η αποδόμηση κάθε Ελληνικού στοιχείου από τον Έλληνα;
  Φώτης
  απάντηση116
   
   
  E, ρε τι πληρώνουμε τα κορόιδα! | 13/01/2012 11:15
  Αποναρκοθετήσεις στη Βοσνία! Κρουαζιέρες "ευαισθητοποίησης" στην Αρκτική και τον Αμαζόνιο! Καταπολέμηση της φτώχειας στο Γκουτζαρατ της Ινδίας (όχι πού βρίσκεται, ούτε πώς προφέρεται δεν γνωρίζουμε - ο αρθρογράφος γι αυτό δεν έχει θέσει τόνο στη λέξη)! Με λίγα λόγια οι ΜΚΟ αυτές λάμβαναν παραδάκι με τη σέσουλα, χρήματα των φορολογουμένων, χωρίς να κάνουν τίποτε εντός της χώρας, για υποτιθέμενες δραστηριότητες στα πιο απίθανα μέρη της Γης, όπου προφανώς δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί εάν όντως πραγματοποιήθηκαν ή αποτελούν επινοήσεις ενώπιον του ελέγχου! Να κάνω και εγώ τότε μια ΜΚΟ για τη μελέτη και προστασία του... εμπριμέ τσαλαπετεινού της Ιάβας! Έπειτα θα πεταχτώ μέχρι την Τουρκία για κάποιες υποθέσεις μου, τίποτε το σπουδαίο, για ένα οικοπεδάκι βρε αδερφέ στις ακτές του Αιγαίου... Και αν το βρείτε περασμένο στη φορολογική μου δήλωση, πείτε το και σε μένα!!! ΜΚΟ. Μπίζνες Καλά Οργανωμένες!
  DPF
  απάντηση140
   
   
  μη κερδοσκοπικά λαμόγια | 13/01/2012 10:58
  Έπρεπε να φτάσουμε σ΄ αυτό το χάλι, για να γίνουν κάποια πράγματα; Ποιος δεν ήξερε τι ρόλο παίζουν οι κερδοσκοπηκές οργανώσεις τόσα χρόνια; Ξεκοκάλισμα δημοσίου χρήματος, για το οποίο δεν μίλαγε κανείς. Τέλος πάντων,κάλια αργά παρά ποτέ. Εμείς δεν σωζόμαστε, ούτε το Γκουτζαρατς, ας δώσουν τουλάχιστον λόγο τα λαμόγια.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση140
   
-