Χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα οι ιδιοκτήτες ταξί, από τις 05:00 της Τετάρτης έως τις 05:00 της Πέμπτης και σκοπεύουν να περικυκλώσουν το υπουργείο Μεταφορών.

Ηδη, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, οι οδηγοί ταξί έλαβαν αιφνιδιαστικά το πρωί απόφαση να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους στη δεξιά πλευρά των παρακάτω δρόμων, στο ρεύμα προς Αθήνα:

Λεωφ. Βουλιαγμένης, στο ύψος του Αλίμου, 40 οχήματα
Π. Τσαλδάρη στο Περιστέρι, 30 οχήματα
Λεωφ. Μεσογείων, στο ύψος του υπουργείου Μεταφορών, 50 οχήματα
Λεωφ. Συγγρού, στον Αγιο Σώστη, 100 οχήματα
Λεωφ. Ποσειδώνος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 100 οχήματα
Λεωφ. Κηφισίας, στο ύψος της Κατεχάκη.

Τα μπλόκα ξεκίνησαν αυτοκινητοπομπή με κατεύθυνση το υπουργείο Μεταφορών. Αυτήν την ώρα το ανερχόμενο ρεύμα της λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος του υπουργείου, παραμένει κλειστό, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στην κάθοδο.

Οι επαγγελματίες του κλάδου αντιτίθενται στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, κάνοντας λόγο για «ισοπέδωση των πάντων» καθώς η ελεύθερη αδειοδότηση θα μηδενίσει την αξία των αδειών τους. Αντίθετα, οι οδηγοί ταξί, δηλαδή οι υπάλληλοι τους, δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εν λόγω εξέλιξη.

Συνάντηση με τον κ. Ραγκούση
Την Τετάρτη οι συνδικαλιστές αναμένεται να συναντηθούν με τον κ. Ραγκούση, ενώ την Πέμπτη θα συγκαλέσουν κλαδικό συμβούλιο για να λάβουν περαιτέρω αποφάσεις.
Οι ιδιοκτήτες των αδειών ταξί αντιδρούν στην απόφαση του υπουργού Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούση να αποσύρει το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που είχε συντάξει ο προκάτοχός του και νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημ. Ρέππας και το οποίο προέβλεπε διατήρηση των περιορισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο νέος υπουργός Υποδομών θεωρεί ότι με την εφαρμογή του νόμου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, το ταξί έχει «ανοίξει» και ότι το μόνο που εκκρεμεί είναι μία κανονιστική διάταξη που θα προβλέπει τις λεπτομέρειες της αδειοδότησης. Σύμφωνα με όσα εξήγησε την Δευτέρα, όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να καταθέτει μία αίτηση στον δήμο ή την περιφέρεια και να ξεκινά το επάγγελμα.