Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δημιουργίας πρωτότυπων έργων από μαθητές για να μελετήσουν το έργο μεγάλων συγγραφέων και ποιητών της χώρας παρουσιάζει το υπουργείο Παιδείας σήμερα σήμερα το μεσημέρι στις 12.30.
Στόχος είναι οι μαθητές να δημιουργήσουν βίντεο, να στήσουν εκθέσεις, να φτιάξουν θεατρικά, αλλά και ότι άλλο εμπνευστούν σχετικά με τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου και του Στρατή Τσίρκα.
Εφέτος άλλωστε συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ταυτόχρονα 100 χρόνια από τη γέννηση των: Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου και Στρατή Τσίρκα.
Το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που ανακοινώνεται σήμερα θα έχει τίτλο: «Παπαδιαμάντης – Ελύτης – Γκάτσος – Τσίρκας: 100 χρόνια μετά!».
Η πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας θα παρουσιαστεί από την πολιτική ηγεσία του, σε συνέντευξη τύπου. Στόχος του προγράμματος που θα ανακοινωθεί θα είναι οι μαθητές, αλλά και συνολικά η σχολική κοινότητα, να δημιουργήσουν συλλογικά ή ατομικά καλλιτεχνικά έργα κάθε μορφής και να τα παρουσιάσουν, με διάφορους τρόπους, μαζί με τους δασκάλους και καθηγητές τους.
Με τη βοήθεια και τη συνδρομή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, η Εκπαιδευτική Τηλεόραση δημιούργησε την πλατφόρμα ίww.i-create.gr, όπου θα φιλοξενηθεί το υλικό των σσχολείων, μαζί με σημαντικό υποβοηθητικό υλικό.
Τα έργα που θα προκριθούν, μετά από διαδικτυακό διαγωνισμό, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση όπου θα βραβευτούν σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί.