Ποια είναι η Κατερίνα Παναγοπούλου, η σύζυγος που περιμένει τον άνδρα της να γυρίσει σπίτι; Ενα λάθος, το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό για τη ζωή και των δύο, ευθύνεται για τη γνωριμία της με τον Περικλή Παναγόπουλο. Ηταν πριν από περίπου μία εικοσαετία όταν ο γνωστός εφοπλιστής βρέθηκε σε πολυκατοικία της οδού Χάρητος, στο Κολωνάκι, με σκοπό να επισκεφθεί τον αρχιτέκτονα κ. Αλέξανδρο Βογιατζή στο γραφείο του. Αλλά αντί να χτυπήσει το κουδούνι του πάτησε εκ παραδρομής άλλο, για να εμφανιστεί μπροστά του η μελαχρινή Κατερίνα Ναυπλιώτου, σχεδιάστρια ατελιέ υψηλής ραπτικής που έντυνε με βραδινές τουαλέτες κυρίες της καλής κοινωνίας.

Παρ΄ ότι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού, του Πέτρου Ιωαννίδη (τον οποίο πάντρεψε πριν από περίπου 2 χρόνια με μια λαμπρή δεξίωση στην οδό Ανέμων), η ωραία Κατερίνα έκανε αμέσως «κλικ» στον γνωστό εφοπλιστή, ο πρώτος γάμος του οποίου με την Μπρούνα, μητέρα των παιδιών του, Αλέξανδρου και Ειρήνης, είχε αποδειχθεί με ημερομηνία λήξης. Μετά το διαζύγιο που πήρε από τον πρώτο της άνδρα, η Κατερίνα σβήνει το επαγγελματικό παρελθόν της, καθώς επίσης και το πατρικό της, υιοθετώντας το επώνυμο του νέου της συζύγου, με το οποίο θα αναπτύξει αργότερα μια έντονη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση.

Η φιλόδοξη και ακούραστη Κατερίνα Παναγοπούλου αποκτά τον τίτλο της πρέσβειρας της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι («Fair Ρlay», όπως είναι διεθνώς γνωστή η κίνηση αυτή), θητεία την οποία ανανεώνει τον Νοέμβριο του 2007. Ταυτόχρονα από το 2005 και μετά διαδέχεται την κυρία Αγάπη Βαρδινογιάννη στην προεδρία του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» αναβαθμίζοντας τη δράση του σωματείου με πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που φέρουν την προσωπική της σφραγίδα και συγκεντρώνουν την «αφρόκρεμα» της επιχειρηματικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου- αναβάθμιση στην οποία παίζει ρόλο η οικονομική υποστήριξη του συζύγου της.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία τον Μάρτιο του 2007 είχε βραβευθεί από τον δήμαρχο Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για την ενεργό δράση της στα προαναφερθέντα πόστα, είχε επιστρέψει με τον Περικλή Παναγόπουλο από τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την εβδομάδα αυτή θα συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΔΣ της «Καλλιπάτειρας».