Η προσοχή της παγκόσμιας αστρονομικής κοινότητας είναι εδώ και λίγες μέρες στραμμένη στον Ηλιο. Το κοντινό πέρασμα από το μητρικό μας άστρο του κομήτη ISON, που έχει χαρακτηριστεί «κομήτης του αιώνα», είναι αντικείμενο παρατήρησης από το σύνολο των ειδικών. Ο ISON πλησίασε πολύ κοντά στον Ηλιο την περασμένη Πέμπτη. Αρχικά δεν υπήρξαν ενδείξεις ότι ο κομήτης επέζησε από το καυτό τετ α τετ και οι διαστημικές υπηρεσίες με πρώτη την NASA ανακοίνωσαν ότι ο κομήτης δεν κατάφερε να επιβιώσει και καταστράφηκε.

Λίγες ώρες αργότερα όμως έξαφνα έκαναν την εμφάνιση τους κάποια λαμπρά αντικείμενα που φαινόταν να «πετάγονται» από την πίσω πλευρά του Ηλιου. Πολλοί ειδικοί άρχισαν να μιλάνε για «νεκρανάσταση» του ISON και λίγο μετά τόσο η NASA όσο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) εξέδωσαν νέες ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες είναι πιθανό κάποια τμήματα του κομήτη, πιθανώς και ένα μέρος του πυρήνα του, να άντεξαν τις μεγάλες θερμοκρασίες και την βαρυτική πίεση του Ηλιου.
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες εικόνες που τράβηξε το διαστημικό παρατηρητήριο SDO που μελετά τον Ηλιο στις οποίες διακρίνεται καθαρά ένα αντικείμενο που μοιάζει με κομήτη να εμφανίζεται πίσω από τον ηλιακό δίσκο και να απομακρύνεται από αυτόν με ταχύτητα.