Η διαδικτυακή κοινότητα ασχολείται τα τελευταία 24ωρα με ένα βίντεο που δείχνει ένα μεγάλο αντικείμενο να κάνει ξαφνικά την εμφάνιση του πολύ κοντά στον Ερμή. Όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε γρήγορα μεγάλο ενδιαφέρον με εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες να κάνουν κλικ στο επίμαχο βίντεο και να ανάβει η συζήτηση για το αν πρόκειται για UFO ή οτιδήποτε άλλο.

Το «UFO» και η απάντηση της NASA

Το αντικείμενο εμφανίζεται σε μια αλληλουχία εικόνων που έστειλε το παρατηρητήριο STEREO της NASA . Τις εικόνες κατέγραψε η κάμερα Heliospheric Imager-1 και απεικονίζουν μια έκρηξη από το στέμμα του Ήλιου. Καθώς οι γλώσσες φωτιάς φτάνουν στον Ερμή, ένα μεγάλο στρογγυλό αντικείμενο εμφανίζεται δίπλα στον πλανήτη. Το αντικείμενο εντόπισε ένας χρήστης με το ψευδώνυμο siniXster και ανέβασε το σχετικό βίντεο στον δημοφιλή δικτυακό τόπο προβολής βίντεο YouTube. «Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για διαστημόπλοιο, είναι εμφανές, (παρόλο που) είναι μεταμφιεσμένο» σχολίασε ο SiniXster.

Η δημοσιότητα που έλαβε η όλη ιστορία υποχρέωσε τους επιστήμονες της NASA να πάρουν θέση υποστηρίζοντας ότι το φωτεινό αντικείμενο είναι μια « φωτογραφική οφθαλμαπάτη». Όπως λένε το φωτεινό αντικείμενο είναι αποτέλεσμα της διαδοχής των εικόνων. Τις εικόνες που στέλνει το τηλεσκόπιο μελετούν και επεξεργάζονται ειδικοί του Naval Research Laboratory οι οποίοι αναφέρουν ότι το φωτεινό αντικείμενο δεν είναι τίποτε άλλο από τον ίδιο τον Ερμή, σε μια εικόνα που είχε τραβηχτεί τα προηγούμενα 24ωρα.