Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μίλησε για την επιστροφή τους στην προεδρία του ΠΑΟΚ, για τον Βρύζα, τον Σάντος και τους στόχους της όμάδας, ωστόσο επικεντρώθηκε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καλώντας τον κόσμο να πάρει μέρος σε αυτή.

«Γίνε μέτοχος – κομμάτι του ΠΑΟΚ» το σλόγκαν για το κάλεσμα, για το οποίο έχει ήδη γυριστεί και διαφημιστικό κλιπ με πρωταγωνιστές τους Κοντρέρας, Γκαρσία, Μαλεζά και Χαλκιά.

Πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου του Ζαγοράκη, οι δημοσιογράφοι παρέλαβαν στα χέρια τους το συγκεκριμένο κάλεσμα το οποίο ανέφερε τα εξής:

«Η σημερινή γενιά των ΠΑΟΚτσήδων καλείται να γράψει ιστορία. Να συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόοδο του συλλόγου, όπως έκαναν πολλά χρόνια πριν άλλοι ΠΑΟΚσήδες, που πήραν την ομάδα στα χέρια τους.

Σε δύσκολες εποχές, όπως και σήμερα, ο ανώνυμος ΠΑΟΚτσής βρήκε τον τρόπο να αποδείξει την αγάπη του στην ομάδα του. Έβαλε τα χέρια του και χτίστηκε το γήπεδο της Τούμπας.

Σε μια δύσκολη εποχή, με την οικονομική κρίση να ‘εμφανίζεται’ στην καθημερινότητα όλων μας, ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ καλείται, για μια άλλη φορά, να στηρίξει έμπρακτα την ομάδα του.

Είμαι σίγουρος, ότι το συναίσθημα και η λατρεία για το σύλλογο θα αποτελέσει πάλι τον οδηγό για κάθε ΠΑΟΚτσή. Η συμμετοχή όλων μας στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου είναι ικανή να οδηγήσει τον σύλλογο στην πλήρη ανεξαρτησία του.

Η ανεξαρτησία ήταν είναι και θα είναι ταυτόσημη με την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παραδοθεί στα παιδιά μας, χωρίς να έχει ανάγκη κανένα χωρίς οικονομικά προβλήματα, που για μια 20ετία τον κράτησαν κάτω από την πραγματική του αξία.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι υπερήφανη γιατί έχει στις τάξεις της πάνω από 11.000 μετόχους. Δεν έχει σημασία με τι ποσό θα συμμετάσχει κάποιος στη νεα ΑΜΚ. Σημασία έχει η συμμετοχή όλων. Η συσπείρωση.

Αν όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες συμμετάσχουν με οποιοδήποτε ποσό, ο πραγματικός στόχος θα επιτευχθεί και με το παραπάνω.

Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα έχουμε αποδείξει ότι ο στόχος της κάλυψης της ΑΜΚ είναι απολύτως εφικτός.

Θέλω να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όσους έχουν συμμετάσχει στις αυξήσεις και είναι ήδη μέτοχοι-κομμάτι αυτή της ομάδας.

Θέλω εκ των προτέρων να ευχαριστήσω όλους όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν εκ νέου στο σημαντικότερο εγχείρημα της ιστορίας του ΠΑΟΚ».

Γιατί έφυγε από την προεδρία, γιατί επιστρέφει και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου:

«Η ανακοίνωση της παραίτησης ξεκίνησε από το γεγονός ότι δεν με άφηναν να λειτουργήσω ως άνθρωπος. Αισθάνθηκα σαν να έχει πέσει ένα μαύρο πανί και δεν μπορούσα να ηγηθώ της προσπάθειας και έτσι πάρθηκε η απόφαση της αποχώρησης.

»Εξασφάλισα μια ομαλή αλλαγή ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα. Αυτά τα προβλήματα δεν θα ήθελα να χρησιμοποιηθούν ότι εγώ χρησιμοποίησα τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ εμένα. Ακούστηκαν πολλά για αυτό, όπως για το γήπεδο της Σουρωτής αλλά και τα επεισόδια που ενόχλησαν όλους μας.

»Υπήρξε καθημερινή επαφή με όλα τα παιδιά. Όταν ορισμένα θέματα μπήκαν σε μία σειρά από πλευράς μου και σε συζητήσεις με τους συνεργάτες μου κάποια πράγματα που αφήσαμε στην μέση αποφασίσαμε ότι αυτά πρέπει να ολοκληρωθούν. Aποτελεί όραμα όλων μας να υλοποιηθούν. Κάνουμε μία καινούργια προσπάθεια, Το πλάνο της τριετίας τελείωσε.

»Στο αγωνιστικό πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε αλλά τα χρέη δεν πήγαν αρκετά καλά, αλλά είναι μέσα στο πλάνο. Έχουμε σοβαρά θέματα όπως είναι τα χρέη και να κρατήσουμε το αγωνιστικό επίπεδο σε ένα καλό σημείο αλλά και την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου.

»Αφήνω τελευταία την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να πω ότι καλός η κακός είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε το πόσο σημαντική είναι. Είμαστε αισιόδοξοι. Λάθη του παρελθόντος δεν θα τα επαναλάβουμε. Δεν θα αφήσουμε την ομάδα σε καμία περίπτωση χρεωμένη.

»Το καλοκαίρι κάναμε μία υπέρβαση. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πόσο σημαντική είναι η αύξηση του Μ.Κ. Τα πράγματα είναι δύσκολα και θα προσπαθήσουμε να βρούμε νέες πηγές εσόδων. Θα μπορούμε να συζητήσουμε μόλις κλείσει η αύξηση. Δυστυχώς δεν υπάρχουν κάποιοι να επενδύσουν με πολλά χρήματα. Κάνουμε επαφές ώστε να λυθεί αυτό το θέμα. Είμαστε καλά και έχουμε μήνες μπροστά μας να σκεφτούμε πως θα είμαστε την επόμενη χρονιά».

Για τη σχέση του με τον Βρύζα: «Όσοι θέλουν να μολύνουν τη σχέση 15-20 χρόνων με τον Ζήση δεν θα το καταφέρουν. Θέλουμε και οι δυο το καλό της ομάδας. Έχουμε διαφωνίες, έχουμε τσακωθεί. Και τι έγινε;».

Για τον Ζήση Βρύζα και τον νέο του ρόλο: «Καταρχήν είχαμε καθημερινή επικοινωνία με τον Ζήση Βρύζα. Υπάρχει σχέση μεταξύ μας και θα υπάρχει. Θα είμαστε μαζί όπως και πριν, ένα κομμάτι όλοι. Αλλάζει το θέμα ότι ο Ζήσης θα είναι υπεύθυνος του αγωνιστικού. Ο Σέρτζιο ξέρουμε ποιος είναι και είναι μέλος της οικογένειας πλέον. Όλοι δουλεύουμε για το καλό του ΠΑΟΚ».

Για το ενδεχόμενο να κινηθεί για τον Σαλπιγγίδη το καλοκαίρι: «Η ομάδα είναι καλά. Είμαστε όλοι ήρεμοι. Δεν θα βάλουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας. Δεν θα μαλώσουμε μεταξύ μας για τα ‘αν’».

Για το μπάτζετ της ερχόμενης σεζόν: «Είναι ένα σοβαρό θέμα, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί η αύξηση του Μ.Κ. θα συζητήσουμε τι θα κάνουμε. Δεν θα είμαστε αυτοί που θα ρίξουμε ταφόπλακα στην ομάδα και θα την φορτώσουμε χρέη. Θα ψάξουμε να βρούμε πόρους. Όταν ολοκληρωθεί η αύξηση του Μ.Κ. θα συζητήσουμε. Μέχρι τώρα που μιλάμε δεν υπάρχουν κάποιοι να επενδύσουν πολλά χρήματα».

Για τον Σάντος: «Συζητήσαμε και με τον Ζήση πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου. Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουμε να συζητάμε το πλάνο της ερχόμενης σεζόν. Η διάθεσή μας και η σκέψη μας είναι να συνεχίσουμε την συνεργασία μας».