από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 

Σαμαράς: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει την κυβέρνηση

«Το ''πίσω'' τελείωσε, πάμε μπροστά» δήλωσε ο Πρωθυπουργός
Σαμαράς: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει την κυβέρνηση
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Εκτενή αναφορά στον όρο «Νέα Ελλάδα», για τον οποίο έχει ξεσπάσει διαμάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε τη Δευτέρα από τη Λαμία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Παράλληλα, επανέφερε το βασικό εκλογικό δίλημμα που θέτει η ΝΔ για την κυβερνητική σταθερότητα, σημειώνοντας πως στο σημείο που βρίσκεται η Ελλάδα «ακόμα και ένα μικρό λάθος, μπορεί να μας γυρίσει πίσω στην κρίση».

«Νέα Ελλάδα δεν είναι εκείνοι που θέλουν να μας επιστρέψουν στο τέλμα από το οποίο μόλις με επιτυχία ξεκολλήσαμε. Νέα Ελλάδα δεν είναι η προστασία των προνομίων που είχαν οι λίγοι, οι επιτήδειοι, σε βάρος των πολλών. Νέα Ελλάδα δεν είναι οι συντεχνίες που με την ευκολία που ανάβει κανείς το τσιγάρο του, αυτοί κραυγάζουν αιτήματα, αλλά η Πολιτεία που σέβεται και αποκαθιστά δικαιώματα. Και το κυριότερο, Νέα Ελλάδα δεν είναι εκείνοι οι οποίοι διαιρούν, χωρίζουν τους Έλληνες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Νέα Ελλάδα είναι εκείνοι οι οποίοι ξέρουν την αξία που αποκτούν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι. Και Νέα Ελλάδα είναι αυτοί που φέρνουν επενδύσεις, για να δουλέψουν τα παιδιά μας, τα παιδιά σας. Όχι αυτοί που τις διώχνουν. Είναι αυτοί που δημιουργούν εισόδημα, πλούτο, θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τον καθένα. Όχι αυτοί οι οποίοι μέλημά τους, στόχο τους, τρόπο πολιτικό, έχουν να κερδοσκοπούν πάνω στα δεινά του κόσμου. Νέα Ελλάδα είναι αυτό το οποίο θέλουμε να οικοδομήσουμε, πέρα από τη μιζέρια, πέρα από την κρίση, πέρα από το διχασμό. Είναι αξιοπρέπεια και αξιοσύνη. Ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα και δικαιοσύνη. Αυτό είναι Νέα Ελλάδα» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «ξεπεράσαμε πια τα πολύ δύσκολα. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Η γραμμή που τραβάμε είναι ευθεία γραμμή. Και από δω και μπρος να ξέρετε έχουμε "μόνο πάνω" να πηγαίνουμε. Τελείωσε το "προς τα κάτω". Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι συγχωρείται ο οποιοσδήποτε εφησυχασμός. Ακόμα και ένα μικρό λάθος, μπορεί να μας γυρίσει πίσω στην κρίση. Γι’ αυτό και θα πρέπει να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά. Με βήματα στέρεα, με πίστη στον εαυτό μας, με πίστη στις δυνατότητές μας» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από τη ΝΔ για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το δήμο της Λαμίας θα κερδίσουν τη μάχη των εκλογών.

«Θέλω, πρώτα από όλα, να συγχαρώ τον υποψήφιο για Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος και νυν πετυχημένο Δήμαρχο Καρπενησίου τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έχει καταθέσει ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, ολοκληρωμένο, το οποίο αποδεικνύει ότι φροντίζει την ανάπτυξη του τόπου. Και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει, όπως έχει πετύχει, άλλωστε, στο να κάνει ένα συνδυασμό, ο οποίος ενώνει ολόκληρη την κοινωνία πέρα και πάνω από κόμματα, αν και ο ίδιος δεν έχει αρνηθεί την ιδεολογική του ταυτότητα.

»Του εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος πως θα πάει πολύ καλά, όπως είμαι βέβαιος ότι θα εκλεγεί, επίσης, Δήμαρχος και πάλι στη Λαμία ο Γιώργος Κοτρωνιάς, παλιός φίλος μου, με τον οποίο μας συνδέουν κοινοί αγώνες και στον οποίο εύχομαι να συνεχίσει, έμπειρoς πλέον, αυτή την σπουδαία εξέλιξη, που δίνει στην πόλη της Λαμίας και να του ευχηθώ κι εκείνου κάθε επιτυχία» δήλωσε ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Σαμαράς: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει την κυβέρνηση


Εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προσπαθήσει με αυτές τις ευρωεκλογές να ρίξει την κυβέρνηση και να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια στον τόπο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή της Λαμίας.

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς «αυτός είναι κίνδυνος τεράστιος, ουσιαστικός, γιατί τις εκλογές τις βλέπουν ως μοχλό αποσταθεροποίησης του τόπου. Και εγώ τις εκλογές τις βλέπω ως μοχλό σταθεροποίησης του τόπου. Ως ακόμα ένα βήμα μπροστά, το οποίο πρέπει να το κάνουμε με σταθερότητα, με σοβαρότητα, για αυτό το οποίο λέγεται ανάπτυξη. Γιατί μόνο η ανάπτυξη δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε αυτό το θέμα: «Θέλουν τις εκλογές ως μοχλό σταθερότητας ή ως μοχλό αποσταθεροποίησης; Αναλογίζονται τους κινδύνους, αν γίνει το δεύτερο; Και οφείλουν να γνωρίζουν για τη δική μας την πλευρά τα θετικά και τα σίγουρα. Μπορεί να είναι μικρά τα βήματα αλλά είναι σίγουρα, σταθερά προς την ελπίδα μιας Ελλάδας, η οποία όχι απλά πλέον αναπνέει αλλά μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπρος. Και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο».

Επομένως, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, «οι εκλογές αυτές, αντιλαμβάνομαι ότι πολλές φορές σε κάνουν να σκέφτεσαι προηγούμενες -αν θέλετε- δυσφορίες, που υπήρξαν, αλλά ταυτόχρονα για τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κριτήριο την Ελλάδα, την πατρίδα, η απάντηση είναι πολύ εύκολη: Οι εκλογές να δώσουν σταθερότητα στον τόπο και όχι να πάμε σε διαδικασίες οι οποίες θα θέσουν τον τόπο σε κίνδυνο.»

Το «πίσω» τελείωσε, πάμε μπροστά


Νωρίτερα, με μία έμμεση αναφορά στο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Go back!» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατά την επίσκεψή του στο έργο κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου «Παράκαμψη Στυλίδας» που επισκέφθηκε καθ' οδόν προς την Λαμία.

«Αφήνουμε την κρίση πίσω και προχωράμε όπως μας θέλει ο κόσμος, δημιουργώντας και δουλεύοντας με σταθερά βήματα μπροστά. Το "πίσω" τελείωσε. Πάμε μπροστά!» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

«Βρισκόμαστε στην περιοχή στην οποία ουσιαστικά ολοκληρώνεται ο κεντρικός οδικός άξονας της Χώρας. Είναι η παράκαμψη της Στυλίδας, που είχε μείνει πίσω πολλά χρόνια -από το 2009 είχαν σταματήσει τα έργα- η οποία εκτελείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και θα αποδοθεί στην κυκλοφορία σε λίγους μήνες μαζί με τα υπόλοιπα έργα από Λαμία προς Θεσσαλονίκη.

»Και είναι επίσης μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από εδώ και ο Ε65, ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος της Χώρας, που είναι πολυσήμαντης αξίας και ιδιαίτερα για την περιοχή ολόκληρη. Θα έλεγα ότι αυτά τα έργα, όχι μόνο δίνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά δίνουν και μια ψυχολογία και αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπαίνει σε άλλους ρυθμούς» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντώνης Σαμαράς: «Ενδεχόμενη επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει πολιτική αστάθεια και οπισθοδρόμηση» 
Σαμαράς: Τολμάμε, και θέτουμε την ατζέντα για την αναθεώρηση του Συντάγματος 
Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ «εκπροσωπεί το νέο "λεφτά υπάρχουν"» 
ΣΥΡΙΖΑ: «Έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις του ο κ. Σαμαράς» 
Σαμαράς:Πρώτη προεκλογική ομιλία το Σάββατο στην Τρίπολη 
«Χέρι - χέρι» Σαμαράς - Καραμανλής για την ενότητα της παράταξης 
Σαμαράς:Συνάντηση με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας 
ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς αποφεύγει κάθε διάλογο με την αντιπολίτευση 
Με το δίλημμα «φως-σκότος» το δεύτερο προεκλογικό σποτ της ΝΔ 
Αντ.Σαμαράς: 550.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2018 
 
 
σχόλια (7)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ...δεν είναι η προστασία των επιτηδείων ;; | 13/05/2014 10:00
  Καλέ τί όμορφα λόγια ! Οι προνομιούχοι επιτήδιοι είναι όλη στην φυλακή κι έχουν πληρώσει για τα εισοδήματα που κλέψαν απ τους πτωχούς ! Τα σκάναδαλα αποκαλύφθηκαν , οι υπεύθυνοι διώχτηκαν , η λίστα Λαγκαρντ δημοσιεύτηκε ! Ο ονειρεμένος κόσμος της 'παλιάς' Ελλάδας - γνωστή και σαν Σαμαριτικής Δημοκρατίας - εγγυάται την Νέα ! Κλαψ , κλαψ ... απ την συγκίνηση
  Γιάννης
  απάντηση42
   
   
  SOU EMIASE | 13/05/2014 09:48
  ESEI KSEBRAKOTHIKES STON TSIPRA GIA NA RIKSIS TON GIORGO TORA DEN SOU ARESI ALO DEN PIRAZEI THA KANIS KE AFTIN TIN TOUMPA EXEIS PIASI PATO PIO XAMILA DEN MPORITAI NA PESETAI ETSI PLIRONOUNE OI SYMORIES POULANE OTI IERO EXOUNE TA XEIROTERA TA EXEIS MPROSTASOU O TROXOS GYRISE AN IXES MYALO THA PROSEXES .
  SYNTAGMA TSANTIR
  απάντηση31
   
   
  Για ολους ταυς Σαμαράδες ξεχωριστά. | 13/05/2014 09:13
  Και ποιό σκπό είχες εσύ κε, Σαμαρά από τήν ημέρα που εγινες αρχηγός τής αξιωματικής αντιπολύτευσης , νά χαϊδεύεις αυτιά η νάβάζεις εμπόδια, κί γιά ποιόν τά έκανες . Ήσουν ο Μεσσιας; Τόν έστειλε λέει ο Κύριος για να κυρίξει τήν Νέα Θρησκία πού θά σώσει τήν Ελλάδα. Τί έκανε δηλαδή ; Όσα τού έλεγε η Ευρώπη Όχι ότι έιναι κακό δηλαδή νά είσαι καλός μαθητής αλλά νά περνάς τίς εξετάσεις μέ τό κουντιμα και νά κάνεις τόν Δάσκαλο πάει πολύ. Και μη νομίσης ότι δέν θά τ'ακούσει και ό άλλος άν αρχίσει να λέει τά ίδια με σενα. Δείξετε καί λίγη κατανόηση. Έχει κι άλλους πού θέλουν νά εκμεταλλευτούν τήν κρίση καί πιθανόν νάναι λιγότερο λέμαργοι και νά αφήσουν ένα κομμάτι παραπάνω ψωμί γιά τόν Λαό .
  S.Porky
  απάντηση21
   
   
  Το 13άρι της Ελλάδας στην Κοντσίτα με φόβισε! | 13/05/2014 06:58
  Οι Ελληναράδες με τις φραπεδιές αρέσκονται στα ...μούσια και στις "περίεργες καταστάσεις"... Μετά το "λεφτά υπάρχουν" τζογάρουν στον Σύριζα ότι "θα βγάλει λαγούς" ...μέσα από τη θάλασσα του Χάους!!! Αξιοι της μοίρας μας θα είμαστε εάν βγει πρώτο κόμμα ο Σύριζα... Δεν θα μας φταίει κανένας άλλος... εάν πάμε για εκλογές μέσα στο καλοκαίρι!
  Λάμπρος. Χωρίς μούσι...
  απάντηση23
   
   
  Ο Βενιζέλος έχει 100% απόαπόαπόλυτο δίκιο! | 13/05/2014 06:32
  Εάν πατώσει η Ελιά τότε δεν θα μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση, ακόμη και εάν η ΝΔ περάσει μπροστά από τον Σύριζα! Το εκλογικό άθροισμα της ΝΔ και της Ελιάς πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό του Σύριζα για να μην μπούμε σε προεκλογική περίοδο το καλοκαίρι! Είναι Εθνικό Λάθος να υποβαθμίζεται η σημασία των ευρωεκλογών, αυτή ειδικά την περίοδο! Ο Βενιζέλος έχει απόλυτο δίκιο στις πολιτικές εκτιμήσεις του, αλλά όλοι τον λοιδωρούν... για μικροκομματικούς υπολογισμούς... Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΓΥΡΊΣΕΙ Η ΕΛΛΆΔΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 2010 ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ!!!
  Κασσάνδρα 116
  απάντηση22
   
   
  Καταστροφή για τον Ελληνικό Τουρισμό! | 13/05/2014 06:17
  Τα προηγούμενα χρόνια ο Ελληνικός Τουρισμός πλήρωσε βαρύτατο τίμημα λόγω της πολιτικής και νομισματικής αστάθειας και των άγριων εκδηλώσεων στους δρόμους της Αθήνας (κάψιμο Marfin κλπ)... Να υπενθυμίσω ότι για δύο χρονιές η Σαντορίνη δοκιμάστηκε σκληρά και η ανεργία είχε ανέβει κατακόρυφα, όπως και σε άλλες τουριστικές περιοχές! Ο Τουρισμός είναι η πιο πολύτιμη και συναλλαγματοφόρος βιομηχανία της χώρας! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του Σύριζα να ρίξει την κυβέρνηση και να επικρατήσουν συνθήκες ακυβερνησίας και νομισματικής κατάρρευσης... Σύμφωνα με μελέτες μέχρι το 2025 - εφόσον γίνουν μεγάλες επενδύσεις και μονάδες - μπορεί να ανέβουν οι αφίξεις σε 30.000.000!!!
  Ο Θεός να βάλει το χέρι του!
  απάντηση23
   
   
  ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΧΑΣΑ | 12/05/2014 23:18
  Επειδή με βοήθησες να κερδισω χρηματα την προηγούμενη φορα, στο ανταποδίσω.Παιξε συριζα, δινει 1,40 ενώ η ΝΔ 2,5 (και είναι μόνο η αρχή)
  Κ.Π.
  απάντηση22