Για πόλεμο μιλούν πλέον ανοιχτά στον ΣΥΡΙΖΑ, και καθώς συνεχίζεται η επίθεση της «Αυγής» και της Κουμουνδούρου κατά της εφημερίδας «Τα Νέα», με αφορμή πρόσφατο σχολιογραφικό σκίτσο του Δ. Χαντζόπουλου, που χαρακτηρίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση «εμετικό» και «σεξισιστικό».
Στο ίδιο πλαίσιο δε, στελέχη της Κουμουνδούρου δηλώνουν, με τρόπο που έως σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί, ότι υπάρχει θέμα με τον βουλευτή Π. Τατσόπουλο, ο οποίος με δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ Fm πήρε σαφείς αποστάσεις από την επίθεση κατά των Νέων και του σκιτσογράφου.
Τις θέσεις αυτές της Κουμουνδούρου και την κεντρική γραμμή περί «πολέμου», επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Βούτσης, μιλώντας στον κομματικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο».
«Ως προς το γενικότερο ζήτημα βρισκόμαστε σε πόλεμο. Δεν το πίστεψαν αρκετοί. Εγώ το είχα πει και προσωπικά στο συνέδριο, ήταν η κορωνίδα της ομιλίας μου. Κι όταν λέμε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, ακριβώς επειδή έχουμε πάρει τις αποστάσεις μας. Δηλαδή είναι πόλεμος, είναι σύγκρουση στρατοπέδων», είπε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε ότι «Τα Νέα είναι οργανικό μέρος του μνημονιακού μπλοκ, με δικά τους συμφέροντα, τα media αυτά, όπως και οι τραπεζίτες, οι τράπεζες.. δεν είναι κινούμενα της κυβέρνησης, όπως παλιότερα».
Σημείωσε δε πως «είναι πόλεμος και θα πρέπει με πολύ μεγάλη προσοχή, αποφασιστικότητα, καθαρό μάτι και με τις αξίες μας να συμμετέχουμε σ΄ αυτόν τον πόλεμο. Δεν είναι καμία βεντέτα με τον Βενιζέλο για τα υποβρύχια, καμία βεντέτα με τον .. Χαντζόπουλο με τα ΝΕΑ. Είναι πόλεμος κι εκεί ο καθένας έχει τα στρατόπεδά του…»
Ως προς την διαφοροποίηση του κ. Τστσόπουλου για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Βούτσης είπε ότι δεν συμφωνεί με τα όσα δήλωσε ο βουλευτής και ότι «υπάρχει θέμα με τον Πέτρο», ενώ προειδοποίησε ουσιαστικά εν όψει της συνεδρίασης της ΚΟ την ερχόμενη Τρίτη ότι θα γίνουν συστάσεις για συμμόρφωση και προκειμένου να μην εκφράζονται απόψεις εκτός οργάνων.
«Δεν συμφωνώ με τον Πέτρο, σας το λέω ευθέως», σημείωσε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε: «Δεν θα πω μόνο για το πόσο θα έπρεπε να μην εκφράζει ενδεχομένως κάποιες απόψεις πριν τις συζητήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εγώ θέλω να πω και επί της ουσίας. Έχει μια απολύτως λαθεμένη ο Πέτρος άποψη, ότι τάχα υπάρχει μια αριστερά, και μάλιστα η δικιά μας αριστερά, που έχει μια δυσανεξία σε σχέση με την ελευθερία έκφρασης.. Το εξέφρασε …και η Κική Δημουλά τότε που είχε πει για τα παγκάκια, το εξέφρασε για την Σώτη Τριανταφύλλου η οποία παραληρεί ανενδοιάστως την τελευταία τετραετία από έντυπα, από παντού, με στοχοποιημένο τον ΣΥΡΙΖΑ, το εκφράζει τώρα με τον γελοιογράφο τον Χατζόπουλο και άλλους. Είναι λάθος επί της ουσίας. Γιατί δεν υπάρχει χώρος που να είναι πιο ανοιχτός ουσιαστικά στην καλλιτεχνική έκφραση, στη δημιουργία κ.λπ. Παραβλέπει πλήρως λοιπόν ο Πέτρος ότι βρισκόμαστε σ΄ αυτόν τον πόλεμο που σας είπα. Δηλαδή δεν είναι κάποια έκφρασης μιας δημιουργικής σκέψης τα όρια και άρα μπορεί κανείς να το πάρει… Είναι μια στρατευμένη, κατόπιν υποδείξεως άποψη…»
Τόνισε δε ότι με τον κ. Τατσόπουλο «υπάρχει θέμα». «Υπάρχει θέμα και έχουμε μιλήσει τρεις φορές με τον Πέτρο τον Τατσόπουλο στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής ομάδας και έχουμε κάνει πολιτική και λειτουργική συζήτηση και την άλλη βδομάδα έχουμε και κοινοβουλευτική ομάδα την Τρίτη, οπωσδήποτε θα συζητήσουμε γι αυτό το ζήτημα. Μην έχετε καμιά αμφιβολία», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.
Είπε πάντως ο κ. Βούτσης και τα εξής: «μακριά από μας αυτό που θα έλεγε κανείς καταστατικά μέτρα. Αλλά ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε πόλεμο, χρειάζεται η ελάχιστη ή και κάτι περισσότερο από την ελάχιστη συνοχή και αλληλεγγύη. Διότι κάπου χάνει κανείς και το νήμα της αλληλεγγύης. Και αν χαθεί αυτό, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες».