από metereologos.gr
Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
 
 

Γιώργος Σταθάκης: Στον δρόμο που χάραξαν Τρικούπης, Βενιζέλος και Καραμανλής

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξορκίζει τις ξένες επενδύσεις και μιλάει για σταδιακή αποκατάσταση μισθών και συντάξεων
Γιώργος Σταθάκης: Στον δρόμο που χάραξαν Τρικούπης, Βενιζέλος και Καραμανλής
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Μόνο σταδιακά και υπό... αυστηρές προϋποθέσεις νοείται αποκατάσταση συντάξεων στα προμνημονιακά επίπεδα, δηλώνει εμφατικά στο «Βήμα της Κυριακής» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, κ. Γ. Σταθάκης. Την ίδια στιγμή σημειώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνεται σε όλο το φάσμα ψηφοφόρων, από την Αριστερά ως τη Δεξιά, ότι πρέπει να απεγκλωβιστεί από την ατζέντα «του νόμου και της τάξης», ενώ περιγράφει ως μεγάλο στοίχημα τις τομές στη δημόσια διοίκηση, στα πρότυπα του Χαρίλαου Τρικούπη, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Κύριε Σταθάκη, στη συνέντευξή σας στο «Βήμα της Κυριακής» τον Σεπτέμβριο του 2012 είχατε δηλώσει ότι το νέο μνημόνιο δεν πρόκειται να αντέξει πάνω από έξι μήνες. Απομένει, δηλαδή, ένας μήνας… Εξακολουθεί να ισχύει η εκτίμηση;
«Ισχύει η εκτίμηση ότι το μνημόνιο δεν έχει μέλλον, δεν είναι βιώσιμο, χωρίς μία ή περισσότερες αναδιαρθρώσεις του δημόσιου χρέους, το οποίο υποτίθεται ότι εξυπηρετεί, αλλά και τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα επίκειται μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους στο τέλος του χρόνου και ταυτόχρονα η σταθεροποίηση της οικονομίας την οποία οραματίζονταν τότε δεν είναι ορατή στον ορίζοντα. Υπάρχει μια νέα ύφεση και νέα αποδιάρθρωση των δημοσίων εσόδων».

Η σταθεροποίηση για εσάς εξακολουθεί να είναι…
«...πρωταρχικός στόχος, ναι».

Πώς επιτυγχάνεται αυτή τη στιγμή η ανακοπή της ύφεσης, αφού προφανώς δεν γίνεται κάτι τέτοιο σε δύο ή τρεις μήνες;
«Η ανακοπή της ύφεσης θέλει οικονομική πολιτική ακριβώς στον αντίποδα του μνημονίου, δηλαδή σταθεροποίηση των δημοσίων δαπανών σε ένα επίπεδο 40%-42%, δεν έχει και τόση σημασία, σταθεροποίηση των φορολογικών εσόδων στο ίδιο επίπεδο, αλλά με μέτρα αναδιανομής των φορολογικών βαρών τα οποία να διευκολύνουν την αύξηση της ροπής προς κατανάλωση στην εγχώρια ζήτηση και χρειάζεται απαραίτητα αντίβαρα, μια αναπτυξιακή ατζέντα η οποία να διαμορφώσει έναν μηχανισμό με τους ελάχιστους επενδυτικούς πόρους για την ανάκαμψη».

Επενδυτικούς πόρους εγχώριους ή ξένους;
«Και εγχώριους και ξένους».

Αρα όλη η εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμασία των ξένων επενδύσεων σχετικοποιείται κάπως…
«Δεν υπάρχει καμία αποδοκιμασία των ξένων επενδύσεων, υπάρχει αποδοκιμασία των επενδύσεων που είναι αποκλειστικά προσανατολισμένες στο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων, στην κοινή ωφέλεια και στο real estate. Ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς στηρίζει τις επενδύσεις που αναβαθμίζουν την παραγωγική οικονομία της χώρας, τις υποδομές στον τουρισμό και αλλού και συνεπώς είμαστε πολύ θετικοί, θέλουμε ένα θεσμικό, φορολογικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σαφές και αυτό θα κάνουμε ως κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνουμε τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».

Μιλώντας για δημόσιες δαπάνες, πώς συμβιβάζεται αυτό με τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για αποκατάσταση συντάξεων στα προμνημονιακά επίπεδα;
«Χωρίς τη λέξη "σταδιακά" δεν έχει νόημα η φράση αυτή. Το "σταδιακά" έχει σημασία. Η επιστροφή μισθών και συντάξεων σε επίπεδα συμβατά με εκείνα προ του 2009 μπορεί να γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία ανακάμπτει και βρίσκεται στα επίπεδα του 2009. Αυτό είναι μια σταδιακή διαδικασία. Προφανώς επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι, εφόσον η οικονομία επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συνταξιούχοι να έχουν το αναλογούν μερίδιο στην ανάπτυξη αυτή».

Συνεπώς, αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται με «έναν νόμο»…
«...γι' αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη λέξη "σταδιακά"».

Εσείς μιλάτε εμφατικά για τη μεταρρύθμιση του κράτους και του δημόσιου τομέα. Αυτό σε τι πρότυπα θα γίνει;
«Ολες οι μεγάλες τομές που έγιναν ιστορικά στην Ελλάδα, από τον Τρικούπη, τον Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ταυτίστηκαν με μια βαθιά τομή στη δημόσια διοίκηση, γιατί χωρίς ένα αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος η προσπάθεια να αλλάξει κάτι στην οικονομική πολιτική και να τεθούν στόχοι δεν μπορεί να προχωρήσει. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γίνουν βαθιές τομές στη δημόσια διοίκηση. Δεν είναι δικό μας το κράτος που παραλαμβάνουμε, αλλά όλοι οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτώνται από τις βαθιές τομές στη δημόσια διοίκηση».

Κρατικός μηχανισμός, δημόσια διοίκηση, σημαίνει «μεσαία τάξη» ή κάτι γύρω από αυτήν. Επειδή μιλήσατε και για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, συνδέεται με αυτό και το πρόσφατο «φλερτ» του κ. Τσίπρα με τους καραμανλικούς της ΝΔ;
«Νομίζω ότι δεν είναι θέμα έρωτα ούτε μίσους. Η έξοδος της ελληνικής κοινωνίας από το τέλμα προφανώς ξεπερνά τα στενά ιδεολογικά πλαίσια στα οποία έχει διαμορφωθεί ως σήμερα το πολιτικό μας σύστημα και ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται ως μια δύναμη η οποία προσπαθεί να διατυπώσει με σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να υπάρξει αυτή η διέξοδος. Σε αυτή τη διαδικασία θα έχει υποστήριξη πολιτική από ευρύτερα στρώματα που ξεπερνούν τον παραδοσιακό χώρο της Αριστεράς. Αρα απευθύνεται και στον κεντρώο χώρο και σε κομμάτια της Δεξιάς που αυτή τη στιγμή μπορούν να αποτελέσουν έναν νέο πολιτικό συνασπισμό».

Δηλαδή, εκτιμάτε ότι δυνατότητες συνεργασίας υπάρχουν παντού.
«Εκτιμώ ότι το πολιτικό σκηνικό θα είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι ήταν στο παρελθόν. Προφανώς θα γίνουν και άλλες αναδιατάξεις και στον χώρο του Κέντρου και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι παρών σε όλες αυτές τις διαδικασίες προκειμένου να φτιάξει ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό μπλοκ που είναι αναγκαίο για να κάνει  όποιες αλλαγές χρειάζονται στην ελληνική κοινωνία».

Το κενό της Σοσιαλδημοκρατίας λέτε ότι θα καλυφθεί από εσάς και όχι από κάποιον άλλον.
«Φαντάζομαι ότι όλοι φιλοδοξούν αυτό το κενό να αποτελέσει ένα πεδίο στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσει όλα αυτά τα στοιχεία που αναζητούν έκφραση».

Δεν νομίζω ότι έχει τέτοια φιλοδοξία ο κ. Λαφαζάνης…
«Το κόμμα μας έχει χώρο για πολλές και διαφορετικές στρατηγικές. Πλην όμως είναι κοινή πεποίθηση και υπάρχει σύγκλιση των απόψεων, ότι εμείς επιζητούσαμε και επιζητούμε ενότητα της Αριστεράς αυτό είναι δεδομένο και δεν διαφωνεί κανείς και ταυτόχρονα συμφωνούμε και στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα πολιτικών δυνάμεων».Συμμαχίες
Nέο «κούρεμα» για βιώσιμο χρέος

Η εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ στην ατζέντα «νόμος και τάξη» σάς ευνοεί ή μήπως θα έπρεπε να εμμείνετε στο οικονομικό πεδίο;
«Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εμμείνει στην οικονομική και κοινωνική ατζέντα. Από αυτήν απέχει ουσιαστικά η κυβέρνηση. Εχει δώσει υπερβολική διάσταση στην ατζέντα τού "νόμος και τάξη", όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θα υπερασπίζεται σθεναρά τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είναι όμως αυτό το πεδίο στο οποίο μπορεί να αναδείξει τη δυνατότητα παρέμβασής του αυτή τη στιγμή».

Θεωρείτε δεδομένο το νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Ποιος όμως θα αγοράσει στο μέλλον ελληνικά ομόλογα;
«Οσο το χρέος δεν είναι βιώσιμο κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει ελληνικά ομόλογα. Το χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο. Οσο δεν εφαρμόζεται πολιτική μείωσής του, που συνήθως γίνεται με δύο τρόπους, είτε με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης είτε με πληθωρισμό, αλλά πολιτική λιτότητας και αποπληθωρισμού, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τα διαδοχικά "κουρέματα"».

Προσφάτως ήσασταν στις ΗΠΑ. Δεν είναι εν τέλει πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι συνομιλητές σας βρίσκονται εκτός ευρωζώνης;
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να κάνει αυτά τα ταξίδια στη Βόρεια και Νότια Αμερική, όπως πρέπει να γίνουν και τα επόμενα στην Κίνα και στη Ρωσία. Προερχόμαστε από μια πολιτική οικογένεια που δεν κυβερνά αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, συνεπώς έπρεπε, αν μη τι άλλο, να διαμορφώσουμε διεθνώς μια στοιχειώδη εξοικείωση για τις απόψεις και τις στρατηγικές που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Αμερική είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί η πολιτική Ομπάμα έχει πολλά στοιχεία συμβατά με αυτά που επιδιώκουμε να κάνουμε. Ενίσχυσε το κοινωνικό κράτος μέσα στην κρίση, αύξησε τους κατώτατους μισθούς κατά 25%, δημιούργησε μια ατζέντα συγκράτησης της ύφεσης με αύξηση του δημοσίου χρέους και φορολογεί τους πλουσίους».ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητεί διέξοδο στον ρεαλισμό για την οικονομική πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ 
Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα χαράτσια  
Γ. Σταθάκης: «Δεν πρόκειται για πολιτικό φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ» 
Γ. Μηλιός: «Η αυτοί ή εμείς»  
Το ιδιότυπο ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα 
 
 
σχόλια (37)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Η σοβαρότητα και η μπουρδολογία | 25/02/2013 23:15
  Οντως ακατάσχετη μπουρδολογία από έναν γραφειοκράτη του κερατά.Και εις ανώτερα κύριε Σταθάκη.
  gpylarinos
  απάντηση73
   
   
  Λίγοι άξιοι | 25/02/2013 18:35
  Ο Σταθακης είναι ένας από τους λίγους αξιόλογους πολιτικούς που υπάρχουν στο Σύριζα. Μακάρι να είχε κι' άλλους τέτοιους αλλά δυστυχώς..
  Κώστας Κοσμόπουλος
  απάντηση35
   
   
   
  ΕΑΜ | 25/02/2013 17:51
  Όσοι προσπαθείτε να καταλάβετε τον ΣΥΡΙΖΑ με όρους παλαιοκομματικής αριστεράς ματαιοπονείτε. Όσοι προσπαθείτε να σπείρετε σύγχυση χρησιμοποιώντας μερικά ξεπεραμένα αριστερά τσιτάτα δεν τα καταφέρνετε. Η μόνη στιγμή της αριστεράς και των δημοκρατικών δυνάμεων που μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε είναι το πατριωτικό ΕΑΜ. Ένα σύγχρονο Εθνικό Αντιμνημονιακό και Αντιφασιστικό Μέτωπο χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και κει χωράνε όλες οι πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις.
  ζακυνθινος
  απάντηση1118
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  TON KARAMANLI | 25/02/2013 16:45
  TON KSERAME AFTOS O STATHAKIS PIOS INE MIPOS INAI TA PAIDIA TON NAZORAION OPOS KE OLA TA TSIPREOKOUDOUNA POU DEN ANTEKSANE POU EFIGE O MPOUXESAS (MPOULIS) KE MAS TOUS THIMIZEI PIO TAKTIKA KE APO TON BOULGARAKH GIA TOUS (XAZOARISTEROUS ) NA KATALABOUNE OTI SYRIZA KE KKE ITANAI KE THA INAI TO PARAKRATOS TOU KAR-NLI KE GENIKA TIS DEKSIAS (MASKARADES DEKSIOI TAHSMENOI ME KEFTEDES ALA MARIKA THA KSEBRAKOTHOUNAI METHABRIO STO MEGARO EPISIMOS
  DEN MASAH ALO O POLITIS
  απάντηση18
   
   
   
  Μολις τελειωσα | 25/02/2013 15:26
  μολις τελειωσα ......που θα ελεγε η πετρουλα (την θυμαστε αληθεια ??)Εμενα με χασανε παντως απο τον συριζα.εδωσα ευκαιριες γιατι δεν εβλεπα (ειχα πειστει οτι δεν υπαρχει ) αλλη λυση.Εβλεπα το ΚΚΕ και δεν του εχω εμπιστοσυνη απο τοτε που συνεργαστηκε με την δεξια.και τωρα πια μετα απο το σχολιο σταθακη ξερω.δεν υπαρχει αριστερα στην ελλαδα.τελος.καμμια.
  otinanai
  απάντηση813
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Απογοητευμενοι παλιοι ψηφοφοροι του Συριζα | 25/02/2013 15:19
  Απογοητευμενοι παλιοι ψηφοφοροι του Συριζα εισαστε ολοι εσεις ρε παιδια; Σαν δειγμα δε βγαινουν τα νουμερα ομως. Πεσατε ολοι πανω στο Σταθακη γιατι ειναι τολμηρος αλλα στην ουσια τι λεει; Αναπτυξη με κοινη λογικη και οχι κεντρωα, δηλαδη διαφωνω στην επιλογη αυτου του ορου και εγω. Ομως μιλαει για την απαιτηση ολων για αλλαγες στο κρατος και τους προσανατολισμους του. Τωρα οσοι αρχισανε με τα ιδιωνυμα πιστευετε αυτα που λετε οτι κινδυνευουμε απ'τον Συριζα τον αυταρχικο και αντιδημοκρατικο και ο,τι πιο αντιδραστικο λενε καποιες Κασσανδρες; Καθηστε στην ουσια με τη συγκυβερνηση!
  fmv
  απάντηση65
   
   
  ...κηδεμόνες | 25/02/2013 14:53
  Σταθάκης και Δραγασάκης έβαλαν υπό κηδεμονία το μικρό,και άρχισαν να του μαθαίνουν τις κολοτούμπες. Νομίζω ότι εκεί στο συριζα άρχισαν να πιστεύουν ότι ο λαός θα τους κάνει κυβέρνηση, και έτσι προετοιμάζονται να ντυθούν τσολάκογλου και δοσίλογοι. Ο Σαμαράς καθάρισε με ένα "ουδείς αναμάρτητος' ο Τσίπρας πως θα καθαρίσει? (υπάρχει και το καμένη γη βέβαια) Τελικά πατριώτες θα μείνουν μόνο οι μιχαλοκαμένοι.
  Νηλέας
  απάντηση710
   
   
  Πολυ μεγαλο κριμα... | 25/02/2013 13:21
  Ειχα την ελπιδα στην αρχη οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λαβει το θαρος του ΚΚΕ να πει στον λαο οτι η παραμονη της Ελλαδος στο ευρω ειναι αδυνατη. Ιδιως πλεον που αυτο ειναι ακομη πιο φανερο, τωρα που η Ελλαδα 3 χρονια τωρα πληθωριζεται (εσωτερικη ανατιμηση) παρα το γκρεμισμα μισθων, την υφεση, την ανεργια, την διαλυση της ζητησης που δειχνει οτι πλεον χρειαζομαστε μεγαλυτερες μειωσεις μισθων απο ο,τι προ κρισης για να χωραμε στο ευρω... Ειναι μεγαλο κριμα να μην βγαινει να πει στον λαο την αληθεια. Δυστυχως, τα μονα ειλικρινη κομματα φαινεται να ειναι το ΚΚΕ και η ΧΑ.
  Δραχμοποιος
  απάντηση722
   
   
  SCHETIKA DILOSEIS STATHAKI | 25/02/2013 13:13
  SCHETIKA DILOSEIS STATHAKI GIA KARAMANLI POLLY SOSTA EKANE GIA TON KARAMANLI DIOTI O KARAMNANLIS HTAN O MEGALITEROS KOUMOUMISTIS KAI ARISTEROS POU PERASE APOTIN ELLADAMETA TO 1974.KAI O NOON NOITO.GIAFTO EINE O HROAS TOU STAHAKI,NA FRESKAROUME MNIMI GIA KRATIKOTPOIHSEIS POU EKANE META TO 1974 O KARAMANLIS GIA TOUS ALLOUS DYO VENIZELO KAI TRIKOUPI DEN KSERO DIOTI DEN HTAN EPI EPOCHIS MOU KAI THN ISTORIA O KATHENAS EXIGI OPOS AFTSOS NOMIZI.GIA TON KARAMANLI PANTOTE ANARIOTIONMOUNA GIA TI TO KKE ECHI AGALMA TOU LENIN KAI OCHI TOU KARAMANLI STON PERISO
  NIONIOS ME NIONIO
  απάντηση24
   
   
  εκείνη η "αριστερή αντιπολίτευση" του ΣΥΡΙΖΑ | 25/02/2013 11:43
  (Λαφαζάνης, Νταβανέλος) τι λέει για αυτούς τους φοβερούς ύμνους στο Βενιζέλο του φασιστικού ιδιωνύμου και στον Καραμανλή της ψευτικης αποχουντοποίησης;
  enas palios
  απάντηση1111
   
   
  Ασθενης μνημη | 25/02/2013 11:30
  Kυριε Σταθακη,για τους αλλους 2 δεν γνωριζω,αλλα ο κ.Καραμανλης ποια μεταρρυθμιση εκανε στο δημοσιο;Για τα πιστοποιητικα κοινωνικων φρονηματων εχετε ακουσει τιποτε;
  Λαζαροπουλος
  απάντηση2813
   
   
  για να μην ξεχνιόμαστε | 25/02/2013 11:09
  ο Καραμανλής ήταν ο ηγέτης του λυσσαλέα αντικομμουνιστικούκαι αντιαριστερού κράτους της μετεμφυλιακής Δεξιάς, του κράτους που δολοφόνησε το Λαμπράκη, τον Πέτρουλα. του κράτους που μετεξελίχθηκε σε χούντα (1967-1974) ήταν ο ηγέτης της ψεύτικης αποχουντοποίησης. ο ηγέτης του απεργοκτόνου ν.330/1976. ο ηγέτης της πρόσδεσης στο αισχρό σφαγείο της ΕΕ που τσακίζει ανελέητα τους φτωχούς εδώ και τρία έτη....και συνεχίζουμε. ΣΥΡΙΖΑ: κινδυνος θανατος για τους φτωχούς ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΤΩΡΑ
  ENAS PALIOS
  απάντηση1320
   
   
  ούτε τα προσχήματα; | 25/02/2013 11:06
  Τώρα που είναι αντιπολίτευση ο Αλέξης ούτε κιχ, ούτε μια πορεία, τίποτα μόνο πως να πάρει ψηφάκια νοιάζεται. Τα ίδια με τον Σαμαρά όταν ήταν αντπολίτευση, ούτε μια συνεργασία, ούτε μια πρόταση, το μυαλό του στις εκλογές και την καρέκλα του πρωθυπουργού. Γιατί να σκεφτώ την καρέκλα σας και το όνειρό σας όταν θα πρέπει να πατήσετε πάνω από το πτώμα μου; Σοβαρευτείτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε ποσοστά σας είμαστε άνθρωποι.
  Χαρά
  απάντηση226
   
   
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ | 25/02/2013 11:02
  Ο Βενιζέλος ξεκίνησε τον εκφασισμό το 1929 με το σιχαμενο ιδιώνυμο. συνέχισε με τα πραξικοπήματα με τους αξιωματικούς του (1933). το 1916 έφερε αγγλογάλλους να πνίξουν με την πείνα και τους βομβαρδισμούς την κυβερνηση της Αθήνας
  enas palios
  απάντηση925
   
   
   
  Ο ΑΣΧΕΤΟΣ | 25/02/2013 10:59
  By the way , Ρε συ Σταθάκη υπάρχει εργαζόμενος στην αμερική του οποίου ο εργοδότης πληρώνει ΙΚΑ και εργοδοτικές εισφορές ? Υπαρχει στο αμερικα νομικο πρόσωπο που φορολογείται 35 % για να πληρώνονται οι προστατευόμενοι συνδικάλες σας ? Ο αμερικάνικος προυπολογισμος ειναι το 1/4 του ΑΕΠ οπως ειναι εδώ ? Ουτε το 1/10 δεν ειναι ! ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ ?
  tmti
  απάντηση148
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  τρικούπης;;;; βενιζέλος;;;; καραμανλής;;;;;μόνο;;; | 25/02/2013 10:52
  γιατί αφήνει παραπονεμένους άλλους εκλεκτούς σωτήρες του ελληνικού αστισμού;;;;; τον Ιωάννη Μεταξά (πολύ καλός κυριος), τον Γεώργιο Παπαδόπουλο (αυτός δεν έκανε σκάνδαλα, ήταν "αδιάφθορος"), τον Δημήτριο Ιωαννίδη (εξαίρετος , πραγματικά εξαίρετος) ΣΥΡΙΖΑ: ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ συμπαράταξη με τους κομμουνιστές: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
  ENAS PALIOS
  απάντηση1019
   
   
  Σταθακη Θεε , διορισε και εμέ | 25/02/2013 10:45
  Ο συριζα ειναι μια λύση για το πρόβλημα της αργομισθίας. Τα περισσότερα στελέχη του ήταν διορισμένοι ως εξαφανισμένοι υπάλληλοι στον ΟΤΕ και την εθνική τραπεζα. Τυχαίο ? Φυσικά εντελώς τυχαίο ! Η δυστυχία ειναι οτι αυτοι θελουν να εκλεγουν τώρα για να δουλέψουν , τοσα χρόνια δεν ειχαν φιλοτιμηθεί
  l.eg
  απάντηση367
   
   
  Ο ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ | 25/02/2013 02:57
  Τωρα καταλαβα γιατι οικονομικο της Κρητης βγαζει βοδια. Το δασυτριχο παλληκαρι των "ηντα" διδασκει εκει. Και φερνει την αλλαγη για μια Ελλαδα νεα κτλ κτλ κτλ. Ασε ρε Καραμητρο.
  ευκολοπιστος
  απάντηση249
   
   
  Μην αναφέρεστε κ. Σταθάκη | 25/02/2013 01:40
  στον Τρικούπη, Βενιζέλο και τον γέρο Καραμανλή, αυτοί ήταν όλοι πατριώτες, στην άλλη όχθη του ωκεανού μακρυά από εσάς. Σε καμία ανακοίνωση ή δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η λέξη πατρίδα. Μάθετε πρώτα τι σημαίνει αυτή η λέξη και μετά να βάζετε αυτά τα ονόματα στο στόμα σας. Ομόνοια και ενωμένες δυνάμεις χρειάζεται τώρα η πατρίδα μας κύριε Σταθάκη και όχι διχόνοια, λαϊκισμό και αναρχία που σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  ellin exoterikou
  απάντηση2813
   
-