Ετοιμος να προτείνει προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη την αλλαγή επί το αυστηρότερο του νόμου για την κουκούλα, εμφανίστηκε στην Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας. Όπως τόνισε «δεν μπορεί πλέον η αστυνομία να βλέπει του κουκουλοφόρους με τα σακίδια και να περιμένει να ρίξουν τις μολότοφ για να δράσει».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Ανδ. Ψυχάρη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε ότι «το θεσμικό πλαίσιο δεν είναι επαρκές» και ζήτησε από τα κόμματα «να συμφωνήσουμε ότι το υπάρχον καθεστώς δεν επαρκεί και οφείλουμε να το τροποποιήσουμε».

Αναφερθείς στο θέμα ο κ. Ψυχάρης υπογράμμισε ότι «απέχουμε πολύ από την εγκαθίδρυση της ασφάλειας στον πολίτη», ενώ χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση προωθεί την νομοθετική αυστηροποίηση του σχετικού πλαισίου. «Είναι ενθαρρυντικά αυτά που ακούσαμε. Θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ένα τέτοιο νομοσχέδιο», σημείωσε.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας με δηλώσεις του στο «ΒΗΜΑ FM» είχε επισημάνει ότι «είχα προτείνει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο -κι είχε περάσει- τη χρήση της κουκούλας ως επιβαρυντικής περίπτωσης, τον Αύγουστο του 2009 κι είχα υποστεί τότε ποταμούς αρνητικών σχολίων, άρνησης, λοιδορίας κλπ.». Και είχε προσθέσει: «Σήμερα όχι απλώς εκείνη η ρύθμιση φαίνεται απόλυτα δικαιωμένη και δικαιολογημένη, αλλά νομίζω ότι πρέπει και σε αυτό να είμαι καθαρός απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Ήρθε η ώρα για μια αυστηρότερη ακόμα ρύθμιση».