από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 

Ψαλίδι μισθών σε πρωθυπουργό, Πρόεδρο Βουλής, στελέχη της κυβέρνησης

Σχέδιο νόμου του αναπλ. υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα - Μαχαίρι και στα ενοίκια του Δημοσίου
Ψαλίδι μισθών σε πρωθυπουργό, Πρόεδρο Βουλής, στελέχη της κυβέρνησης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας ανήρτησε προς διαβούλευση Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Περιστολή Δημοσίων Δαπανών και ρύθμιση θεμάτων Δημοσιονομικών Ελέγχων».

Με διάταξη του Σχεδίου Νόμου, μετά από οδηγία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επέρχεται μείωση της δημόσιας δαπάνης για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής διοίκησης της χώρας.

Συγκεκριμένα, περικόπτεται :

Από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Πρόεδρο της Βουλής το ποσό των 1.872 ευρώ μηνιαίως.

Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το ποσό των 1.404 ευρώ μηνιαίως.

Τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που έχουν την ιδιότητα του Βουλευτή το ποσό των 935 ευρώ μηνιαίως.

Τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν την ιδιότητα του Βουλευτή το ποσό των 468 ευρώ μηνιαίως.

Επίσης, επίκειται η έκδοση Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών η οποία θα ρυθμίζει τις αποδοχές των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων κ.λ.π.

Το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά ότι από τις ρυθμίσεις αυτές θα προκύψει περιστολή της δημόσιας δαπάνης στο επίπεδο των 9 έως 10 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για την απόδοση της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους.

Σε άλλη διάταξη του Σχεδίου Νόμου γίνεται ρύθμιση με την οποία επέρχεται μείωση της δημόσιας δαπάνης για μισθώματα κτηριακών εγκαταστάσεων από φορείς του δημοσίου.

Συγκεκριμένα:

α) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος έως τα χίλια (1.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).

β) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα χίλια και 0,01 (1.000,01) ευρώ έως τα δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ, κατά ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%).

γ) Για ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα δύο χιλιάδες και 0,01 (2.000,01) ευρώ έως τα τρεις χιλιάδες (3.000,00) Ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%).

δ) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος, που υπερβαίνει τα τρεις χιλιάδες (3.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%).

Το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά ότι από την ρύθμιση αυτή θα προκύψει περιστολή της δημόσιας δαπάνης στο επίπεδο των 15 έως 17 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

 

 Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (41)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Αξιοι | 29/07/2012 08:48
  Προχθες τους ψηφισαμε ! Ενω γνωρισαμε την πολιτικη τους επι 40 χρονια. Καλα μας κανουν! Τετοιους κυβερνητες αξιζουμε!
  Μακεδονας
  απάντηση21
   
   
  Ο αδελφός ΓΑΠος που του είχε δώσει και Οργανισμό να παίζει!! | 28/07/2012 05:22
  Ναι αυτός με την Πόρσε!! τι έγινε;; ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ πότε το βλέπετε;;; Ούτε στο Μεσαίωνα τσέπωναν τόσο ξεδιάντροπα! Ούτε στο Κατσικιστάν!
  ΚΑΘΑΡΣΗ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
  απάντηση12
   
   
  Γιατί όχι ποσοστιαία μεταβολή? | 27/07/2012 18:48
  Σε όλες τις μειώσεις ακολουθείται η ποσοστιαία μεταβολή.Δηλαδή μείωση 23% στο εφ άπαξ.Αυτοί γιατί επιλέγουν την ανακοίνωση της μείωσης κατά συγκεκριμένου ποσό, αντί της ποσοστιαίας μεταβολής.Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι για να μην μπορούμε να βρούμε πόσο πραγματικά αμείβονται.Η κουτοπονηριά σ΄όλο της το μεγαλείο.
  Σωκράτης
  απάντηση71
   
   
  ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. | 27/07/2012 15:43
  Ας μην το αφήσουμε να ξεφτίσει όπως δεν θα ξεφτίσει και η ΕΥΡΩΠΗ στα νομίσματα που έχουν στην τσέπη τους εκατομμύρια άνθρωποι και τράπεζες ανά τον κόσμο. Ένα ντου να ξαναφέρουμε ιδεώδη και χαμόγελο στους λαούς. Η ΔΑΔΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΙΕΙ. Η ΕΚΤ δεν έχει αφεντικό την Bundesbank αλλά τον λαό της Ευρώπης. Δεν είναι κτήμα της Μέρκελ και της Βαρβαρίας. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι μια απαίτηση-πορεία-διαμαρτυρία και πάλι από εμάς ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ την ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και τους ¨Νότιους¨. Ένα κονέ με Ιταλία-Ισπανία-Πορτογαλία και όλους τους πολίτες της Ευρώπης. Δεν είναι δύσκολο στην εποχή της τεχνολογίας, δύο κλικ στην Αλγερία-Αίγυπτο και αλλού, έφεραν ανατροπές, Wikileaks-Anonymoys etc.???!!! Εμένα με απέκλεισαν από όλα τα Social Media διότι εκφράζομαι ελεύθερα, δεν ανήκω παρά είμαι ελεύθερος διότι λέω μόνον την αλήθεια που ξέρω εγώ και δεν χωρά καμιά αμφισβήτηση όπως 1 1=2, θα προσπαθήσω και θα βρω όμως τον τρόπο να συνδεθούμε και με άλλους του ¨Νότου¨. Έχω ένα Forum, παλιό μεν και με σχόλια, πολλοί θα νομίζουν ότι είμαι ΠΑΣΟΚΟΣ, όχι δεν είμαι και δεν ανήκω, υποστηρίζω τις ιδέες του ΓΑΠ και τίποτε άλλο, θα μπορούσα να τα σβήσω αλλά δεν φοβάμαι την αλήθεια και το ποιός είμαι. ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. Ελάτε να το συζητήσουμε http://www.network54.com/Forum/665043/
  ch ak
  απάντηση73
   
   
  μείωση μισθών | 27/07/2012 12:28
  Η πλάκα στην όλη υπόθεση είναι να μας πουν (δεν θα μας πουν) ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ για να καταλάβουμε και να συγκρίνουμε με τα δικά μας πενιχρά εισοδήματα. Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα.
  ΚΑΝΕΝΑΣ
  απάντηση131
   
   
  paramithia | 27/07/2012 11:09
  Μύωση του μισθού πραγματική μόνο αν ήταν 400 € θα ήταν μύωση στους απατεώνες
  draco
  απάντηση21
   
   
  δεν το διαβασατε πουθενα! | 27/07/2012 01:17
  ... ο μισθος καθε βουλευτη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ειναι 1.700€,τα υπολοιπα τα δεινουν σε αγορες τροφιμων για να ενυσχησουν ανεργους και πολυτεκνους Ελληνες που υποφερουν....αααα συγνωμη...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝΕ!!!!!αυτοι ειναι ρατσιστες,φασιστες,νεοναζι,ειναι ξυρισμενα και πλυμενοι,κρατανε Ελληνικες σημαιες και τους πολεμουν ΟΛΟΙ....
  Ορφανο του Μαρξ
  απάντηση109
   
   
  ιδρύματα κοινοβουλευτικών πρωθυπουργων | 26/07/2012 22:18
  Για τα ιδρύματα κοινοβουλευτικών πρωθυπουργών θα κάνετε κάτι; Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα συγχωνέψετε και να περιορίσετε ΔΡΑΣΤΙΚΑ τους υπαλλήλους. Στη πραγματικότητα δεν χρειάζονται παρά αρχειοθέτες να βάλουν στην τάξη το αρχείο και να το κάνουν προσβάσιμο στο ευρύ κοινό. Για να μην πω, πως αρκεί να μεταφερθούν τα αρχεία στο υπάρχον αρχείο της Βουλής, όπου θα εργάζονται 3-4 αρχειοθέτες στο φουλ για να βγάλουν τη δουλειά. Διαθέτουμε 1 ίδρ. Κων. Καραμανλή, 2 ιδρ. Παπανδρέου, 1 Μητσοτάκη, 1 Σημίτη κ 1 Ελευθερίου Βενιζέλου.Και τώρα υπολόγισε: υπαλλήλους, φως, νερό, τηλέφωνο, συντήρηση κτιρίων, εκδόσεις, εκδηλώσεις και ένας θεός ξέρει πόσα μπαίνουν στις τσέπες παρατρεχάμενων.
  Κώστας
  απάντηση90
   
   
  ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !!!! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ !!!!!! | 26/07/2012 22:12
  ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !!!! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ !!!!!! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 3000,00 ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ , ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΠΛΥΘΥΣΜΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ή ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ 300,00 ΕΩΣ 1200,00 ( Π.Χ Η ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ -ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Δ/ΝΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ 33 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΧΩ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ 1200 ΕΥΡΩ ,ΕΝΩ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ 48.000 ΚΑΤΑ 20.000,00!!!).ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Ή ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΥΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ , ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ , ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ , ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ( ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ).
  DD
  απάντηση130
   
   
  OLA KALA ......... | 26/07/2012 21:20
  ALLA DEN MAS LENE POSA KANOUN META TIS PERIKOPES OI ALITES.
  kpios
  απάντηση51
   
   
  Tα τσιράκια τους στη Βολή τσεπώνουν 17 ΔΕΚΑΕΦΤΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!! | 26/07/2012 20:08
  ΠΟΤΕ ΘΑ σταματήσουνε όλες αυτές οι τρελές κι ασύστολες ΑΔΙΚΙΕΣ? Πότε θα σταματήσουν τα 150 Ευρώ την ώρα για συμμετοχή σε επιτροπη!! Θαρρείς και γίνεται και τίποτα! Πότε θα σταματήσουμε να ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ με εκατομμύρια και εκατομμύρια ενώ αυτή πουλάει λίμνες? Πότε να μπει ρέγουλα στο Μπορντ___λο? ΠΟΤΕ!??? When??
  ΠΟΤΕ??? WHEN????
  απάντηση81
   
   
   
  Απάντηση στον σχολιαστή "Τζο" | 26/07/2012 19:04
  Ο σχολιαστής "Τζο" έγραψε: "Από τη γιαγιά μου που έπαιρνε 680 ευρώ της έκοψαν 300 ευρώ..." Η απάντησή είναι η ακόλουθη: Η γιαγιά σου τι ποσό έχει καταβάλλει σε εισφορές;;; Η γνώση του αντικειμένου με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έαν έχει καταβάλλει εισφορές, αυτές είναι απολύτως ασήμαντες. Κατά συνέπεια, η γιαγιά σου ζει από τη φιλανθρωπία των υπολοίπων φορολογουμένων. Αφού στερούνται οι φιλάνθρωποι θα στερηθούν και οι ζώντες από την φιλανθρωπία...
  Γνώστης
  απάντηση4719
  Απαντήσεις  5 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Οι βολευτές θα συνεχίσουν το βόλεμα;;; | 26/07/2012 18:48
  20.000 Μήνας μπάινει μήνας βγαίνει, εκτός από αυτοκίνητα, ενοίκια, βενζίνες, κινητά, ταξίδια, αεροπλάνα και βαπόρια, ξενοδοχεία και λοιπά! 150 Ευρώ την ΩΡΑ για συμμετοχή σε επιτροπές;; ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ! Δηλαδή βγαίνει 150 την ώρα Χ 8 ώρες Χ 25 μέρες Χ 300 βολευτές να βολεύονται = 9.000.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΗΝΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ αν ο κάθε βολευτής δηλώνει ΜΟΝΟΝ μια επιτροπή!! Θυμάστε ο Πάγκαλος που είχε 2 με 3 ταυτοχρόνωνς!!! Αυτός που μαζί τα φάγαμε! Ρωτώ γιατί εμένα μου έχετε κόψει την πενιχρή μου σύνταξη, τα δώρα μου, με έχετε ΧΑΡΑΤΣΩΣΕΙ με φορολογείτε ΑΣΥΣΤΟΛΑ κι όλα αυτά το κράτος τι μου προσφέρει;;; ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ να μας δολοφονούν, ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ να μας κατακλέβουν!
  ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ - ΚΑΘΑΡΣΗ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
  απάντηση3210
   
   
  για δες,για δες... | 26/07/2012 18:32
  τς τς τς! Πολύ αργά ....! Και με την ευκαιρία, τι έγινε με την ...αποζημίωση του Προέδρου; Τακτοποιήθηκε το θέμα της παραίτησης του από αυτήν ή σκόνταψε; Με τους αιρετούς από '74 και έπειτα; Τι λέγατε; Όλο λόγια λόγια ''Ελλάδα γύφτισσα μαϊμού''...
  αφιλότιμος
  απάντηση296
   
   
  προς συντάκτη του άρθρου | 26/07/2012 18:25
  καλές οι περικοπές αλλά γιατί γράφετε μόνο το ποσό της μείωσης και όχι τον αρχικό μισθό; κακό είναι να μάθουμε πόσα ακριβώς παίρνουν;
  BS
  απάντηση604
   
   
  tragic... | 26/07/2012 18:13
  ... που θα λεγε και ο βενιζέλος. αυτή η κυβέρνηση τσακίζει κάθε ρεκόρ υποκρισίας και κοροϊδίας. για να δούμε πόσο μακριά θα πάει αυτή η ιστορία!
  grt
  απάντηση1712
   
   
   
  Καλη αρχη αλλα δεν φτανει | 26/07/2012 17:43
  Ειναι μια καλη αρχη αλλα τα νουμερα ειναι απογοητευτικα και απελπιστικα μικρα. Οι κυριοι αυτοι πρεπει να ξερουν πως ζει ο κοσμος σημερα, μισθοι επιδοματα που μαζι ξεπερναν τις 2500 ευρω δεν επιτρεπονται στις μερες που ζουμε το δραμα της Ελλαδος. Οι βουλευτες πρεπει να εχουν ενα μισθο (2000 ευρω το πολυ) οχι κατι που το λενε βασικο μισθο και μετα αρχιζουν και κολανε πανω του οτι τους κατεβει και ο μισθος τους διπλασιαζεται η τριπλασιαζεται. Αυτοκινητο τελος για καθε βουλευτη, και ενα αεροπορικο εισητηριο με επιστροφη ανα μηνα εαν πρεπει να ταξιδεψουν αεροπορικα, υπαρχουν και λεωφορεια, τραινα, βαπορια. Πρωθυπουργος 2500 ευρω, υπουργοι 2200 ευρω συν αυτοκινητο και μεχρι 3 εισητηρια
  Κωστας Καλεντιδης
  απάντηση319
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  O.K. | 26/07/2012 17:34
  Όλα καλά αρκεί αυτό το συμβολικό μέτρο να μην χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι εξαγνισμού, ώστε να μην πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα. Δηλαδή να μειώσουμε το κράτος στο μισό και την γραφειοκρατία στο ελάχιστο. Τότε θα μειωθεί και ο λαϊκισμός, τότε και οι πολιτικοί θα απελευθερωθούν από το θανάσιμο αγκάλιασμά τους με την υποχρέωση "να σκορπίζουν παντού χαρά".
  Θοδωρής Ζαρέτος
  απάντηση152
   
   
  Μείωση (!) ἀποδοχῶν ... | 26/07/2012 17:22
  Γιά τόν Πρόεδρό μας, δέν μᾶς λέν τίποτα, γιατί ; Μἠπως γιατί παίρνει ( κρατῆστε τήν ἀναπνοή σας ) ἓνα ἑκατομμύριο,διακόσιες τριάντα μία χιλιάδες εὐρὠ)(1.231.000), τό χρόνο, ὁταν ἡ βασίλισσα της Ὁλλανδίας Βεατρίκη παίρνει ὀκτακόσιες τριάντα πέντε χιλ.€ (835.000) ; Κι ἀκοῦστε : ὁ πρόεδρός μας,παίρνει οίκογενεικό ἐπίδομα, ἐπίδομα θέσεως, ἐπίδομα χρόνου ὑπηρεσίας, ἒξοδα παραστάσεως ( ποιά, ποῦ ;) Σταματῶ, γιατί άνεβαίνει τό αἷμα στό κεφάλι μου ....
  φῶς
  απάντηση325
   
-