Από μικρής έκτασης επεισόδια σημαδεύτηκε το χθεσινό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή, στο οποίο συμμετείχαν και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, παρουσία πολλών ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 50 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα πέντε. Από νωρίς το απόγευμα περίπου 15.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και στους γύρω από την πλατεία Συντάγματος δρόμους, ενώ μεγάλος όγκος διαδηλωτών βρισκόταν μπροστά από τον διπλό κλοιό που είχαν σχηματίσει οι άνδρες των ΜΑΤ, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών, της Βουλής, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Λίγο μετά τις 20.30 επεκράτησε ένταση όταν διαδηλωτές άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ εκτοξεύθηκαν και μερικές κροτίδες. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., μετά τις 21.15 ορισμένοι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν μπουλόνια και πέτρες, ενώ ήδη αποχωρούσε μεγάλος όγκος συγκεντρωμένων προς την πλατεία Ομονοίας.

Τότε με εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων οι δυνάμεις των ΜΑΤ χρησιμοποιώντας κλομπ και δακρυγόνα απώθησαν τους διαδηλωτές στους γύρω δρόμους.

Αργά το βράδυ μια ομάδα περίπου 40 διαδηλωτών μπήκε στον χώρο του Πολυτεχνείου, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε επιφυλακή στα γύρω στενά.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Οι περίπου 15.000, σύμφωνα με εκτίμηση αστυνομικών, διαδηλωτές μετά έκαναν πορεία προς τη Βουλή, χωρίς να ενωθούν με τους άλλους διαδηλω- τές.