Θετική χαρακτηρίζουν τα επιτελεία της Κουμουνδούρου και της Βαλτετσίου την εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά σε τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ αρχηγών κομμάτων. Ο κ. Τσίπρας εστίασε την επιχειρηματολογία του στο ότι τα σχέδια της ΝΔ και του ΠαΣοΚ για την έξοδο από την κρίση «είναι συμπληρωματικά », σε αντίθεση με του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προτείνει, όπως είπε, ουσιαστικές αυξήσεις για εργαζομένους και συνταξιούχους και ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι απηύθυνε ερωτήματα περί εργασιακού μεσαίωνα και στον κ. Καραμανλή (Stage) και στον κ. Παπανδρέου (κατάργηση νόμου του ΠαΣοΚ).

Ακολούθησε την τακτική να προβάλλει προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να αντιστρέφει το ερώτημα περί συνεργασίας με το ΠαΣοΚ, τονίζοντας ότι έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις προς το ΠαΣοΚ, το οποίο, όπως είπε, δεν απαντούσε. Μάλιστα, τόνισε ότι δεν δέχεται την πράσινη ανάπτυξη στην οποία «οι πολυεθνικές εκμεταλλεύονται την ενέργεια και κλείνουν ντιλ» αλλά την πράσινη ανάπτυξη σε «κόκκινο μοντέλο παραγωγής, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην υπηρεσία της κοινωνίας». Είπε «όχι» στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, όταν ετέθη ότι αυτές είναι πρόβλημα για τον εμπορικό κόσμο, ενώ υπερασπίστηκε το πανεπιστημιακό άσυλο, σημειώνοντας ότι η συζήτηση γίνεται «εκ του πονηρού».

Δύο φορές τού ετέθη ερώτηση που δεν είχε σχέση με τον θεματικό κύκλο. Στην κατηγορία «κοινωνία και εργασιακή πολιτική» απάντησε για τη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχουμε πάρει τα μαθήματά μας από τα λάθη» αλλά σήμερα «είμαστε ενωμένοι,να δώσουμε δύναμη σε αυτούς που δεν έχουν φωνή». Τη δεύτερη φορά ο κ. Τσίπρας επισήμανε το «φάουλ», όταν στην κατηγορία «Δημόσια Διοίκηση» ρωτήθηκε για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου .