Σ ημαντικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό- την περίοδο 2005-2006- αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατείχε ο γιατρός κ. Ν.Καλαϊτζίδης, ιδιοκτήτης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στη Σκιάθο, για την επέκταση της οποίας φαίνεται να ζητήθηκε «αρχαιολογική διευκόλυνση» από τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε μεγάλες πιέσεις για αυτή τη «μυστηριώδη» αρχαιολογική διευκόλυνση αναφερόταν- στο τελευταίο σημείωμά του- ο κ. Ζαχόπουλος . Επίσης σε αυτές τις πιέσεις αναφέρθηκαν- στις ένορκες καταθέσεις τους- δύο στενοί φίλοι του κ. Ζαχόπουλου. Στη 15σέλιδη επιστολή που άφησε ο 55χρονος νομικός κ. Ηρ. Κουτελίδας, που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το βράδυ της Παρασκευής στο Παλαιό Φάληρο, «απεκάλυπτε» ότι εκείνος είχε ζητήσει από τον κ. Ζαχόπουλο την ικανοποίηση αιτήματος ξενοδόχου από τη Σκιάθο για μικρή επέκταση της ξενοδοχειακής μονάδας του σε χώρο ο οποίος έχει κριθεί αρχαιολογικός.

Πρόκειται για ξενοδοχείο 81 δωματίων που βρίσκεται στην παραλία Βασιλιά στη Σκιάθο, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο γιατρός στο ΙΚΑ Αμαρουσίου κ. Ν. Καλαϊτζίδης. Ο κ. Ν. Καλαϊτζίδης είναι αδελφός του πρώην βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Χρ. Καλαϊτζίδη . Ο Χρήστος Καλαϊτζίδης είχε πολιτευθεί το 1977 με την Εθνική Παράταξη και αμέσως μετά εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Το 1990 και το 1993 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Νομό Σερρών και τον Απρίλιο του 1994 εντάχθηκε στην Πολιτική Ανοιξη του Αντώνη Σαμαρά , χωρίς να επανεκλεγεί.

Ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας στη Σκιάθο έχει διατελέσει την περίοδο 2004-2006 πρόεδρος του Ταμείου Σύνταξης Αυτασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και ήταν επιλογή του τότε υπουργού Εργασίας κ. Π. Παναγιωτόπουλου . Ο κ. Καλαϊτζίδης προχώρησε στην «κίνηση» ομολόγων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, η οποία τέθηκε στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα κ. Γ. Ζορμπά. Ωστόσο στελέχη των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων ανέφεραν ότι αυτές οι συναλλαγές ήταν απολύτως σύννομες.

Ο κ. Ν. Καλαϊτζίδης εκλέγεται ακόμη από το 1990 δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αμαρουσίου. Εχει θέσει τρεις φορές υποψηφιότητα με συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας, μία με συνδυασμό του ΠαΣοΚ και άλλη μία φορά- το 1994- κατέβηκε υποψήφιος με τον δικό του συνδυασμό «Νέα Δημοτική Πνοή» που τον στήριζε η Πολιτική Ανοιξη.

Οπως ανέφερε στο «Βήμα» ο κ. Καλαϊτζίδης, «ο κ. Κουτελίδας είχε έλθει στο ξενοδοχείο μου για τρεις-τέσσερις ημέρες το καλοκαίρι και προσφέρθηκε να με βοηθήσει στην υπόθεση, χωρίς να μου πει ποιες γνωριμίες ή επαφές είχε. Στη συνέχεια του τηλεφώνησα εγώ δύο φορές στην Αθήνα, χωρίς να υπάρχει καμιά πρόοδος».