Στη ζωή του ανθρώπου πάντα έρχεται η στιγμή που πρέπει να ορίσει μέσα από τις πράξεις και τη συμπεριφορά του απέναντι στους άλλους πιο «δρόμο» θα επιλέξει.

Το «δρόμο» της αρετής ως ο Ηρακλής κάνοντας πράξεις με ηθικό περιεχόμενο,γενναιοδωρία και γενναιότητα η το «δρόμο» της κακιάς ως οι εφιάλτες πράττοντας ανήθικες πράξεις που βλάπτουν τον συνάνθρωπο τους και διαβρώνουν τον εσωτερικό τους κόσμο και όλα τούτα απόσκοπώντας στην πραγμάτωση των ιδιοτελών συμφερόντων τους ·άνθρωποι αλλόφρονες, ματαιόδοξοι που πατούν επί πτωμάτων για να ικανοποιήσουν την αδηφαγία τους και τον υλικό τους ευδαιμονισμό.

Δυστυχώς στη σημερινή εποχή αυτόί οι άνθρωποι που κουβαλούν όλα τούτα τα αρνητικά χαρακτηριστικά έχουν πολλαπλασιαστεί. Από καταβολής κόσμου για την ακρίβεια υπάρχουν αυτοί που δε διστάζουν να θυσιάσουν στο βωμό του χρήματος της εξουσίας και της δόξας εμποτισμένοι από την κακία να εκμεταλλευτούν τις ανθρώπινες ψυχές. Μα όλα τούτα θέλουν να τα αποκτήσουν με ευκολία, χωρίς να κοπιάσουν. Αυτά τα γνωρίσματα έχει ο «δρόμος» της ευκολίας και της κακιάς που μόνο συμφορές θα φέρει μόλις επέλθει η«Νέμεσις».

Γιατί η αρετή είναι ένας δρόμος δύσβατος και ανηφορικός που μόνο λίγοι διαθέτουν την υπομονή και την ηθική ωριμότητα να τον διασχίσουν και να φτάσουν στον τελικό προορισμό του ανθρώπου « την πνευματική ανύψωση»,εκπληρώνοντας έτσι τον σκοπό για τον όποιον έχουν έρθει στη γη.Η αρετή όμως θέλει θάρρος και τόλμη,είναι απαιτητική ερωμένη,απαιτεί διαρκή αγώνα με τον εαυτό σου που πρέπει να κερδίσεις για να φτάσεις την ευτυχία – ευδαιμονια του Αριστοτέλη! Χωρίς δεσμεύσεις! Απαλλαγμένος απο τα κατώτερα πάθη ! Ελεύθερος!

Θα σας παρακαλουςα πολύ να δημοσιευτεί αυτο το δοκίμιο που κάνει λόγο για την ηθική αρετή!Ελπιζω να οπροκαλέσει ενδιαφέρον στο αναγνωστικό σας κοινό ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή!ευχαριστω πολύ !