Δεν γνωρίζω πόσο συχνά πηγαίνει στον κινηματογράφο ο «τσάρος» της Οικονομίας Ευ. Τσακαλώτος (φωτογραφία), αλλά δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τις κινηματογραφικές ταινίες. Τις προάλλες ήθελε ραντεβού με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον (κάτι που άφηνε εντελώς αδιάφορη τη σκωτσέζα σύζυγό του Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον), τώρα, μετά το διάλειμμα με τις σαρανταποδαρούσες με μηνίσκο στα περισσότερα πόδια τους, στράφηκε πάλι προς τον κινηματογράφο για να εκτιμήσει τον χρόνο των εκλογών:
nnn
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters και σε ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένος από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, αφού είπε ότι τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα αλλά τέθηκαν οι βάσεις για να καταστεί το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας πιο βιώσιμο, αναφέρθηκε στις εκλογές του 2019 λέγοντας: «Η διαφορά μεταξύ ενός καλού τέλους και ενός κακού τέλους είναι πού κόβεις την ταινία, έτσι; Η ταινία είναι ακόμα σε εξέλιξη». Αυτά είπε, αυτά σας μεταφέρω, αν και όπως όλοι καταλαβαίνουμε η ταινία αφού είναι σε εξέλιξη μπορεί να κοπεί, αν προβλεφθεί ότι θα υπάρξει άσχημο τέλος. Και οι έως τώρα δημοσκοπήσεις δεν βλέπουν για τον ΣΥΡΙΖΑ happy end.


Μία Σίντι Κρόφορντ που την έλεγαν και Ντόρα

Ο Τσακαλώτος θέλει ραντεβού με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον (ανεκπλήρωτος πόθος), η δε Ντόρα Μπακογιάννη ήθελε να είναι η… Σίντι Κρόφορντ. Ναι, έτσι το είπε όταν ρωτήθηκε για την άποψη στελεχών της ΝΔ τα οποία λένε «όχι» σε οποιαδήποτε πρόταση εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία», σημειώνοντας μάλιστα πως δεν είναι γραφική και ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει διαπραγματευθεί την υπόθεση.


Εύσημα Παπαδημούλη σε Σημίτη, Βενιζέλο και Φώφη

Δεν γνωρίζω εάν οι κ.κ. Κ. Σημίτης, Ευ. Βενιζέλος και Φώφη Γεννηματά θέλουν τα εύσημα που ξαφνικά αποφάσισε να τους απονείμει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, αλλά κάθε καλός λόγος από αντίπαλο είναι πάντοτε «καλοδεχούμενος». Αφορμή για τα καλά λόγια είναι η στάση των παραπάνω στο Μακεδονικό, μία στάση που ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «θετική και εύλογη κυρίως από την απόσταση που παίρνουν έναντι της ταχείας στροφής προς την εθνικολαϊκή και άκρα Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη». Οσον αφορά τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Παπαδημούλης είναι καυστικός απέναντί του: «Ο Μητσοτάκης προδίδει τις απόψεις του πατέρα του, της αδελφής του, του Καραμανλή, για να «χαϊδέψει» Βορίδη και Γεωργιάδη» λέει.
Το… άγιο παρασκήνιο των συλλαλητηρίων

Ξεκίνησε, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, στο παρασκήνιο η μάχη για την επόμενη μέρα στην Εκκλησία της Ελλάδος με φόντο τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο. Πολλοί μέχρι χθες σημείωναν κυρίως τη δήλωση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, στον απόηχο κυρίως της κίνησης του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου να ευλογήσει μέσω μηνύματός του το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Στον απόηχο της παρέμβασης του Μεσσηνίας, ενός ιεράρχη που λογικά θα είναι μεταξύ των διεκδικητών της Αρχιεπισκοπής, ο Μεσογαίας, που επίσης φέρεται ως υποψήφιος για την κορυφή της Ιεραρχίας, έκανε σήμερα τη δική του παρέμβαση, δηλώνοντας ότι θα παραστεί στο συλλαλητήριο. Στο παρασκήνιο ξεκίνησε η συζήτηση για τη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και ήδη αχνοφαίνονται οι βυζαντινισμοί και οι φαναριώτικες στρατηγικές. Και μια λεπτομέρεια που ίσως έχει τη σημασία της: Στη Μεσσηνία που θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της ΝΔ έχουν κανονιστεί δύο συναντήσεις. Η μία είναι πολιτική και έχει να κάνει με τον Αντώνη Σαμαρά (με τον οποίο θα συμφάγουν) και η δεύτερη θρησκευτικο-πολιτική και έχει να κάνει με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο (που δεν θεωρεί τα συλλαλητήρια ως άσκηση εξωτερικής πολιτικής).


Ο Τσίπρας, η ματωμένη πανσέληνος και τα… κοκόρια

Ολη αυτή η προσπάθεια των προπαγανδιστικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν τον Αλέξη Τσίπρα ως τον ικανότερο πρωθυπουργό, ως τον άφοβο πολιτικό που κάνει συνεχώς ρήξεις με τα πάντα, ως έναν… ημίθεο τέλος πάντων, γίνονται άραγε με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού; Εχει ιδέα ο κ. Τσίπρας τι γράφουν για αυτόν τα δικά του μέσα ενημέρωσης, οι βουλευτές και τα στελέχη του, ή μήπως διαβάζει και ακούει μόνον αυτά που θέλει; Γιατί μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν όλα αυτά τα προπαγανδιστικά. Ακουσα σε ραδιοφωνική εκπομπή να εκθειάζεται τόσο πολύ ο κ. Τσίπρας για τις ικανότητές του στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, που στο τέλος ακούστηκε και το εξής: «Ο Τσίπρας θα καταφέρει ακόμα και τα κοκόρια να γεννήσουν». Αφήστε που τον αποκαλούν σχεδόν καθημερινά ως τον καλύτερο πρωθυπουργό, ή τον πρωθυπουργό που τον εκτιμούν περισσότερο από κάθε άλλο σε Ευρώπη και Αμερική. Δεν είναι όμως μονάχα αυτό.
nnn
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (και καθηγητής Πανεπιστημίου) Δ. Μάρδας, ο υπουργός που θέλησε να δημιουργήσει το «Θερινό Νταβός» στο νησάκι Αιγιλεία και θα μας έφερνε και την Beyonce (για να δημιουργήσει τουριστικό ρεύμα), έγραψε στην ιστοσελίδα του για ένα ακόμα θαύμα του Τσίπρα: «Φέτος δεν μας έλειψε η πανσέληνος ακόμη και τον χειμώνα λόγω εξαιρετικά ουρανού από σύννεφα, κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα». Αυτό το τελευταίο τι ήθελε να το γράψει; Η ανάρτησή του προκάλεσε (όπως ήταν φυσικό) πλήθος ειρωνικών σχολίων, όπως «ένα ακόμα θαύμα του Τσίπρα» ή «ναι, αλλά μας έχετε επιβάλει μόνιμη νύχτα εδώ και τρία χρόνια».

HeliosPlus