Η ευπρόσωπη στάση της Κυπριακής αντιπροσωπείας σε συνδυασμό με την σθεναρή στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Ελβετία, έκανε όλους μας να αναθαρρήσουμε, μετά από πολύ καιρό αγωνίας και προβληματισμού.
Κατά κανόνα η κριτική ασκείται στους κατέχοντες την εξουσία, διότι από τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητές τους προκύπτουν καλά ή αρνητικά αποτελέσματα.

Οφείλουμε όμως να αναλογιστούμε και τις ευθύνες των υπολοίπων, όπου κι αν ανήκουμε πολιτικά, (αντιπολίτευση, συμπολίτευση, δημοσιογράφοι, Πολίτες).

Παρακολουθούμε από πολύ καιρό μία συνδυασμένη προσπάθεια αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου, αυτού που εμείς αποκαλούμε «ψευδοκράτος». Την ώρα όμως που εμείς βαυκαλιζόμαστε με τη ρητορική προσέγγιση του θέματος, ο εγκάθετος των εισβολέων αποκαλείται διεθνώς «Αυτού Εξοχότης», ΙΣΟΤΙΜΑ με τον Επίσημο, Νόμιμο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας που υποβιβάζεται σε εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής κοινότητος.

Δεν είναι δυνατόν, την στιγμή που τα Τουρκικά μέσα, μιλούν για Τουρκοκυπριακή Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και τον Πρόεδρό της, στο Κρατικό τηλεοπτικό κανάλι (ΡΙΚ) να γίνεται αναφορά από τους δικούς μας δημοσιογράφους σε «εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής πλευράς».

Θα πρέπει επιτέλους και στην εκφορά της ιδιότητος να συμβάλουμε όλοι στη θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως Κράτος που ΠΡΕΠΕΙ να διατηρηθεί.

Και όλη η πολιτική ηγεσία που συνοδεύει τον Πρόεδρο ας συνειδητοποιήσει πως με την ενίσχυσή του δεν τον πριμοδοτούν αλλά εξασφαλίζουν και όποιον από αυτούς μέλλει να αναλάβει κάποτε την διαχείριση του Κράτους.

Οφείλουν λοιπόν όλοι να εμφανίζονται και να διεκδικούν την ιδιότητα των συμβούλων της Επίσημης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και να μην την υποσκάπτουν, υποκινούμενοι από ταπεινά προσωπικά ή πολιτικά ελατήρια.