«Μπάφιασε» ο Στέργιος Πιτσιόρλας (φωτογραφία) από τις επιθέσεις που δέχεται από «συντρόφους» του για την πολιτική που ακολουθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και ζήτησε την απεμπλοκή του από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ούτε στο συνέδριο πρόκειται να πάω, δεν πρόκειται στο μέλλον να έχω την παραμικρή εμπλοκή με το κόμμα». Αυτό έλεγε χθες όταν τα διάφορα γνωστά «παπαγαλάκια» άφηναν να διαρρεύσει ότι «ο Πιτσιόρλας είναι τελειωμένος. Μετά το συνέδριο ο Τσίπρας θα τον καρατομήσει». Και ιδού τι απαντά σε αυτά τα «παπαγαλάκια», αλλά και σε υπουργούς, όπως οι Δρίτσας, Σπίρτζης, Σκουρλέτης, που του επιτέθηκαν για το Ελληνικό, τη ΔΕΗ, τον ΟΛΠ, τα αεροδρόμια κ.τ.λ.: «Οσο με αφορά το κεφάλαιο εμπλοκής μου στα κομματικά έχει κλείσει οριστικά. Ακολουθώ την πολιτική της κυβέρνησης, αυτό κάνω και τίποτε άλλο, μια πολιτική που έχει την έγκριση του Πρωθυπουργού. Τώρα, εάν θέλουν να με διώξουν από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Θα παραμείνω όσο καιρό αυτοί το θελήσουν». Ωσπου όμως να αποφασίσουν να τον διώξουν, ο κ. Πιτσιόρλας ετοιμάζει τις εξής συμβάσεις: την παράταση της σύμβασης με τους Καναδούς για άλλα 20 χρόνια του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» (θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο), το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την Εγνατία και την πώληση του 5% του ΟΤΕ.


Το τερμάτισε ο Καμμένος με την Κορακάκη

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάποια δήλωση εκ μέρους του Π. Καμμένου για το χαμογελαστό κορίτσι, την ολυμπιονίκη της σκοποβολής Αννα Κορακάκη. Τόσοι και τόσοι που μέχρι πρότινος δεν την γνώριζαν έκαναν δηλώσεις για την επιτυχία της (που είναι και επιτυχία της χώρας μας), από την πλευρά του Πάνου Καμμένου όμως πλήρης σιωπή. Τι είχε συμβεί; Ο υπουργός Αμυνας βρίσκεται στη Γαλλία ιδιωτικώς (για κάποια μικροεπέμβαση), αλλά μη νομίζετε ότι δεν ενθουσιάστηκε με την ελληνική επιτυχία. Μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκε περισσότερο από όλους τους πολιτικούς, σχεδόν το… τερμάτισε. Δείτε λοιπόν τι σκοπεύει να κάνει για τη χρυσή ολυμπιονίκη. Πρώτα απ’ όλα θα την κάνει… αξιωματικό. Κατ’ απονομήν αξιωματικό, αφού δεν μπορεί πλέον να ενταχθεί στις Ενοπλες Δυνάμεις, όπως γινόταν με τους παλιότερους ολυμπιονίκες. Αλλά δεν μένει μόνο σε αυτό. Σκοπεύει (όπως τον άκουσαν να λέει οι συνεργάτες του): πρώτον, κατά την άφιξή της να στείλει ένα ζεύγος F-16 να συνοδεύσει τιμητικά το αεροσκάφος της ως την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Δεύτερον, να φέρει ολόκληρο άγημα να αποδώσει τιμές (με ταρατατζούμ) στο αεροδρόμιο και τρίτον, να την καλέσει στο υπουργείο για να την τιμήσει. Βεβαίως όλες αυτές είναι σκέψεις που τις εξομολογήθηκε σε συνεργάτες του. Ως την πραγματοποίησή τους ίσως επικρατήσουν πιο ψύχραιμες ενέργειες. Αλλωστε, όπως έλεγε σε συνεργάτες του, η Αννα Κορακάκη είναι η μοναδική ολυμπιονίκης που έχει λειτουργική σχέση με τα όπλα και δεν πρέπει να μείνει εκτός Ενόπλων Δυνάμεων.


Τα golden boys πήραν αύξηση ως και 90%

Γενναίες (και συνάμα προκλητικές) αυξήσεις στις αμοιβές του ΤΧΣ αποφάσισε την Τετάρτη η «σκληρή» Επιτροπή Αξιολόγησης (selection panel) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέτοντας ένα εύρος αποδοχών για την ανώτατη διοίκηση του Ταμείου κοντά στο ύψος που προβλεπόταν πριν από το 2015. Για να δείτε το εύρος των αυξήσεων, ας δούμε πόσα εισέπρατταν ως και χθες: ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ αμειβόταν ετησίως με το ποσό των 105.000 ευρώ, τα μέλη του ΔΣ με 30.000 ευρώ, ο διευθύνων σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 129.000 ευρώ, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος με 111.000 ευρώ και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 99.000 ευρώ. Αυτές οι αμοιβές είναι, εάν θυμάστε, εκείνες που επέβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης όταν πρωτοανέλαβε υπουργός το 2015, οπότε και έκρινε ως υψηλές τις αποδοχές που είχαν καθοριστεί από το 2010 για τη διοίκηση του Ταμείου. Το selection panel μάλλον δεν συμφώνησε μαζί του και με απόφαση που εξέδωσε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αύξησε τις αμοιβές αυτές ως προς το ανώτατο εύρος τους ως και 90%.
nnn
Ετσι, το εύρος των ετήσιων αμοιβών για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής καθορίζεται ως ακολούθως: 1) Διευθύνων σύμβουλος 180.000 – 220.000 ευρώ, 2) αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος 150.000 – 195.000 ευρώ, 3) μέλος 120.000 – 160.000 ευρώ. Το εύρος των αμοιβών για τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου καθορίζεται ως ακολούθως: 1) πρόεδρος 105.000 – 125.000 ευρώ, 2) τα μέλη θα λαμβάνουν ετησίως το ποσό των 20.000 ευρώ, καθώς και το ποσό των 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν νομίμως. Τα ως άνω ποσά αναφέρονται στις συνολικές ετήσιες μεικτές αποδοχές των μελών του Ταμείου και δεν συνοδεύονται από επιπλέον παροχές ή άλλα προνόμια.


Η Φάνη των 10 Ολυμπιάδων

Η Φάνη Πετραλιά έχει ένα ρεκόρ που δύσκολα μπορεί να σπάσει έλληνας πολιτικός. Παρακολούθησε 10 Ολυμπιάδες, αλλά σε αυτή στο Ρίο, με τη νίκη της Αννας Κορακάκη, κόντεψε να πάθει από την αγωνία της: «Ουρλιάζαμε, πηδούσαμε, κυματίζαμε τη σημαία από τη χαρά μας. Ωσπου όμως να πάρει το χρυσό μετάλλιο, σου ερχόταν να γυρίσεις το πιστόλι της στον κρόταφό σου από την αγωνία» έλεγε.

HeliosPlus