Και όμως, στην Ελλάδα της κρίσης, της ύφεσης και της ανεργίας υπάρχει μια δουλειά με ετήσιες απολαβές 150.000 ευρώ και μπορεί να δοθεί σε Ελληνα. Πρόκειται για το μέλος του ΤΧΣ, το οποίο διορίζεται με πρόταση προς τον υπουργό Οικονομικών από τον κεντρικό τραπεζίτη Ι. Στουρνάρα (φωτογραφία). Οπως είναι γνωστό τα μέλη του ΤΧΣ έχουν παραιτηθεί και τα νέα μέλη αναλαμβάνουν σε λίγες ημέρες. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (με ετήσιες απολαβές περίπου 200.000 ευρώ) διορίζεται από μια μεικτή επιτροπή στην οποία μετέχουν το υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος και οι δανειστές. Ηδη η εταιρεία Korn Ferry έχει αναλάβει να συγκεντρώσει τα βιογραφικά και την όλη δουλειά την κάνει από το παράρτημά της στην Ουγγαρία, παρά το γεγονός ότι διαθέτει παράρτημα και στην Ελλάδα, στην οδό Βασ. Σοφίας 55. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο (160.000 ευρώ μισθός), αλλά για τα μέλη δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των δανειστών παρά μόνο η πρόταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι ενδιαφερόμενοι άρχισαν ήδη να «βομβαρδίζουν» τον κ. Στουρνάρα. Βρήκαν όμως (όπως λέει και μια παροιμία) τον «άγιο να ανάψουν τον καντήλι τους», αφού ο κ. Στουρνάρας ούτε καν τον αδελφό του δεν διόρισε όταν του το ζήτησε. Τώρα, θα πείτε, γιατί θεωρείται η καλύτερη δουλειά στην Ελλάδα; Πέραν του γεγονότος ότι οι αποδοχές είναι γενναίες, είναι μια δουλειά χωρίς μεγάλο ρίσκο.
Συνδικαλισμός στον Στρατό

Με τροπολογία που εισήχθη νύκτωρ στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετείται για πρώτη φορά στη χώρα μας ο… συνδικαλισμός στις Ενοπλες Δυνάμεις. Και έγινε (και πρόκειται να συνεχιστεί να γίνεται) το έλα να δεις. Την τροπολογία έφερε στη Βουλή η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη με το αιτιολογικό ότι είναι θεσμικός ο συνδικαλισμός στις Ενοπλες Δυνάμεις, ώστε να υπάρχει και σε αυτές ελεύθερη έκφραση. Αφήστε που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους ισχύοντες νόμους και από το Σύνταγμα. Δηλαδή, αν τελικά ψηφιστεί, θα μπορούν οι ένστολοι συνδικαλιστές να κηρύττουν και απεργία στον Στρατό Ξηράς, στο Ναυτικό και στην Αεροπορία; Ή να προχωρούν σε λευκή απεργία; Ή τέλος να αποφασίζουν (προφανώς διά ψηφοφορίας) πώς θα λειτουργεί μια στρατιωτική μονάδα, παρακάμπτοντας τον διοικητή (όπως προβλέπουν και οι στρατιωτικοί κανονισμοί);
ΣΥΡΙΖΑ: Η επανάσταση έλαβε τέλος

Ολα αυτά τα κινηματικά, τα αντισυστημικά, τα ακτιβιστικά και άλλα «επαναστατικά» που περιέχονταν στο Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ εξαφανίζονται, όπως είχαν εξαφανιστεί και οι συνιστώσες. Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «η επανάσταση έλαβε τέλος», τώρα που βρίσκεται στην εξουσία. Για να διεκδικήσει και πάλι την εξουσία, αναγκάζεται να κάνει μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα και αλλάζει το… Καταστατικό. Με το προτεινόμενο Καταστατικό έρχεται πιο κοντά στη συστημική κυβερνητική πραγματικότητα, αφού απαλείφονται ολόκληρες παράγραφοι που παραπέμπουν στην περίοδο που το κόμμα ήταν στην αντιπολίτευση. Για παράδειγμα, δεν φαίνεται να αρέσει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η προοπτική του Σοσιαλισμού αποτελεί στρατηγικό στόχο του κόμματος. Και τι έκαναν νομίζετε; Διέγραψαν ολόκληρη παράγραφο που περιέγραφε ότι ο κεντρικός στόχος που θέτει το κόμμα είναι «η ανατροπή της κυριαρχίας των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων». Δηλαδή, με δυο λόγια, ήταν δυνατόν να διατηρήσουν τέτοια παράγραφο στο Καταστατικό; Ηταν σαν να πολεμούσαν το ίδιο το κόμμα τους. Επίσης διαγράφουν τη φράση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και παρεμβαίνει παντού, μέσα στους θεσμούς και έξω από αυτούς, στους δρόμους και στα κινήματα των πλατειών, στις πόλεις και στα χωριά, στους χώρους δουλειάς, στις πολιτιστικές δράσεις και στην πάλη των ιδεών, στη δημόσια σφαίρα και στο Διαδίκτυο».


Στην οδό Ηρώδου Αττικού

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (η ώρα ήταν 3.30 το πρωί) ένα μαύρο Toyota Corolla μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο (από την είσοδο της οδού Βασ. Παύλου) με αυξημένα… ντεσιμπέλ. Ο οδηγός του, ο οποίος όπως έμαθα ήταν αστυνομικός της φρουράς του Προεδρικού Μεγάρου, φαίνεται ότι είχε κέφια όταν ήρθε να αλλάξει βάρδια και έβαλε στο διαπασών το «Μ’ αγαπάς, αγάπη μου;», αδιαφορώντας αν ήταν ξημερώματα και ο κόσμος κοιμόταν. Η αυξημένη φρουρά που υπάρχει στην οδό Ηρώδου Αττικού (κλούβες, περιπολικά, ένστολοι αστυνομικοί, undercover αστυνομικοί, τροχονόμοι, προσωπική φρουρά του Μαξίμου, καντίνες τροφοδοσίας, πυροσβεστικά οχήματα κ.τ.λ.) μου λένε ότι δημιουργεί αισθητικά προβλήματα στους ενοίκους (ανάμεσά τους και ξένοι διπλωμάτες). Και ξέρετε γιατί; Επειδή εκεί, σε αυτόν τον δρόμο, όλοι αυτοί με τις συνεχείς βάρδιες που έχουν έγιναν πλέον κάτι σαν μόνιμοι κάτοικοι. Εκεί γευματίζουν, εκεί δέχονται ακόμη και επισκέψεις συγγενών και φίλων, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (ή της νύχτας).

Το ποδήλατο από την Κίνα

Σας πληροφορώ ότι ο Πρωθυπουργός έφερε στην Αθήνα το ποδήλατο που του χάρισαν στην Κίνα. Το «πάρκαρε» προσωρινώς στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά προορίζεται για την οικία του στην Κυψέλη και ίσως τον Αύγουστο να μεταφερθεί στο Σούνιο, στην εξοχική κατοικία. Οσον αφορά το κινέζικο κινητό που επίσης του έκαναν δώρο, αυτό έμεινε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

HeliosPlus