Μετά το «πανηγυράκι» για τη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξη» με τους 1.250.000 ανέργους, τα «λουκέτα» στα μαγαζιά, τα capital controls εν ισχύ, την υπερφορολόγηση, τον ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ., ακολουθεί ένα άλλο «πανηγυράκι» για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας. Θυμάστε που έτσι ξαφνικά υπήρξε σύγκλιση, υπό τον κ. Τσίπρα, του Συμβουλίου Επικοινωνιακής Πολιτικής; Και όλοι τότε διερωτήθηκαν τι είδους «Συμβούλιο» είναι αυτό και γιατί συνεδριάζει; Ρώτησα, έμαθα και σας το μεταφέρω: Η όλη προσπάθεια για τη βελτίωση της (κακής) εικόνας που έχει η χώρα στο εξωτερικό θα γίνεται από την Ελλάδα, με μηδέν προϋπολογισμό. Το πρώτο βήμα το έχει αναλάβει ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής (φωτογραφία). Τι θα πράξει; Εχει σκοπό, μου λένε, να καταγράψει όλους τους ομογενείς. Μια τέτοια καταγραφή είναι έτσι κι αλλιώς χρήσιμη για κάθε κυβέρνηση σε περίπτωση που εισαχθεί η ψήφος των ομογενών. Κυρίως όμως ενδιαφέρει τον κ. Κουρουμπλή η καταγραφή των ελλήνων επιστημόνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι αποτελούν τα λεγόμενα «μυαλά» (λαμπροί επιστήμονες) που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα γιατί εδώ δεν μπορούσαν να βρουν εργασία (και κατανόηση, θα πρόσθετα).


Πανηγυράκι για το… δημοψήφισμα

Ενα άλλο «πανηγυράκι» που μαθαίνω ότι προετοιμάζεται πυρετωδώς είναι αυτό της επετείου του «Οχι» του δημοψηφίσματος του περασμένου καλοκαιριού. Αφού η κυβέρνηση υπέγραψε όλα όσα της ζήτησαν (και με το παραπάνω, βλέπε αύξηση του ΦΠΑ) και δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτε στους πολίτες, προχωρεί στο να δίνει θέαμα. Οι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκαν να εορτάσουν την πρώτη επέτειο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Η συγκέντρωση προγραμματίζεται να γίνει στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα και οι συριζαίοι θεωρούν ότι θα είναι μια απάντηση στη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε».

Ο Τσίπρας και η γερμανική τεχνολογία

Ο Αλ. Τσίπρας όταν έχει ψηφοφορία στη Βουλή εμφανίζεται στο Κοινοβούλιο τρία λεπτά πριν από την ψηφοφορία, ψηφίζει πάντοτε πρώτος και αποχωρεί. Οπως συνέβη και την Πέμπτη στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την Ανάπτυξη. Αφίχθη στο Κοινοβούλιο με μια μπλε απαστράπτουσα «Μπέμπα». Εδώ θα σημειώσω την εμμονή του στα πολυτελή γερμανικής κατασκευής αυτοκίνητα. Τις προάλλες εμφανίστηκε με μια 500άρα θωρακισμένη Μερτσέντες. Διαθέτει και ένα Audi (αλήθεια, πού είναι άραγε τα ταπεινά Skoda που χρησιμοποιούσε όταν ήταν στην αντιπολίτευση;). Πάντως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης προτιμά τη γερμανική τεχνολογία. Διαθέτει και αυτός μια «Μπέμπα». Ο κ. Τσίπρας την Πέμπτη πήγε αμέσως στο πολιτικό του γραφείο κρατώντας ανά χείρας το σακάκι του. Εν συνεχεία συνοδευόμενος από τον (απαραίτητο) Ν. Παππά ψήφισε και αποχώρησε. Οχι από τη Βουλή, αλλά από την αίθουσα της Ολομέλειας. Είχε όμως μια απρόσμενη συνάντηση…
nnn
Την είχε «στημένη» στον Πρωθυπουργό στον διάδρομο της Βουλής ο αντιπρόεδρος του Σώματος Ν. Κακλαμάνης. Ο «γαλάζιος» αντιπρόεδρος ήταν ντυμένος περίπου όπως ο… Βαρουφάκης, με πολύχρωμο πουκάμισο έξω από το παντελόνι και καλοκαιρινά παπούτσια. Ηθελε να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και κυρίως στο Ωνάσειο: «Πήγα προχθές στο Ωνάσειο να επισκεφθώ έναν φίλο μου που νοσηλευόταν εκεί και έφριξα. Πώς αφήσατε αυτό το καταπληκτικό νοσοκομείο να καταντήσει έτσι;» είπε στον Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε τις συνήθεις δικαιολογίες, επανέλαβε τις επίσης συνηθισμένες δεσμεύσεις, ότι δηλαδή θα κοιτάξει το θέμα, αστειεύθηκε λιγάκι με τον κ. Κακλαμάνη και κλείστηκε στα ενδότερα (μαζί με τον κ. Παππά) του πρωθυπουργικού πολιτικού γραφείου. Δίπλα στο γραφείο του ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος κάπου τηλεφωνούσε μάλλον για θέματα του Θ. Δρίτσα, αφού ο υπουργός όρθιος και αγωνιών κρεμόταν από τα χείλη του υπουργού Επικρατείας. Ο κ. Τσίπρας παρέμεινε στο γραφείο του στη Βουλή ως αργά το μεσημέρι με τους πιο στενούς του συνεργάτες. Τώρα αν ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο ταλαντούχος Ν. Καρανίκας δεν μπορώ να το γνωρίζω. Το γραφείο πάντως του κ. Καρανίκα βρίσκεται και αυτό στη Βουλή δίπλα από του κ. Φλαμπουράρη. Μου λένε ότι έχει σταθερό ωράριο. Ερχεται στις 11.30 το πρωί, κάνει ένα διάλειμμα στις 2.30 για φαγητό και άλλοτε επιστρέφει, άλλοτε όχι.
Οι «53» είναι εδώ

Η ψηφοφορία για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που τόσο πολύ διαφήμισαν τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης Γ. Σταθάκης δεν πέρασε χωρίς βάσανο για την κυβερνητική πλειοψηφία. Παραβλέπω το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης ψήφισε επί της αρχής και βγήκε από την αίθουσα της Ολομέλειας, με μια συμπαθέστατη κυρία να τον… κυνηγά και να του λέει «κύριε υπουργέ, ξεχάσατε να ψηφίσετε τα άρθρα, θα πρέπει να ξαναγυρίσετε», αλλά και το «αντάρτικο» που κήρυξαν τρία μέλη της «ομάδας των 53» κατά μιας τροπολογίας Μουζάλα με τη διαπίστωση ότι «ο σύντροφος Μουζάλας έφερε μια τροπολογία χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα» και ότι βρίσκεται στα όρια της συνταγματικότητας. Τελικά η τροπολογία αυτή ψηφίστηκε και εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία. Αν το ζητούσε ίσως και να μην περνούσε, γιατί όπως έμαθα υπήρχαν και άλλοι συριζαίοι βουλευτές που ήταν αντίθετοι.

HeliosPlus