«Κώστα, πάμε τώρα στην Αμφίπολη» είπε στο τηλέφωνο ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα και πήραν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος από την Ελευσίνα και προσγειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Μαζί τους ήταν και η σύζυγος του πρωθυπουργού Γεωργία. Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου τούς υποδέχθηκε ένας… Καραμανλής: «Ενας Καραμανλής φρουρεί τον χώρο» είπε ο κ. Τασούλας και έκανε τις συστάσεις στον Πρωθυπουργό. Του συνέστησε τον αστυνόμο Ιωάννη Καραµανλή, ο οποίος βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό. Στην υποδοχή ήταν και δύο γυναίκες, η κυρία Αικατερίνη Περιστέρη, προϊστάμενη της ΚΗ’ Εφορείας, και η κυρία Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. Ουδείς άλλος. Μόλις ο Πρωθυπουργός ανέβηκε τη σιδερένια σκαλωσιά και βρέθηκε μπροστά στις δύο σφίγγες που κοιτάει η μία την άλλη σαν ακοίμητοι φρουροί του χώρου είπε: «Πρώτη φορά στη ζωή μου βρίσκομαι τόσο κοντά σε ένα σπουδαίο μυστικό».
***

Μυστικό και μάλιστα σπουδαίο και όταν αργότερα ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν επιμόνως κάποιος αρμόδιος να τους αποκαλύψει ποιο είναι αυτό το μυστικό, ανέλαβε ο κ. Τασούλας να λύσει τις απορίες. Αφού στην αρχή θέλησε να κάνει χιούμορ λέγοντας ότι «σίγουρα εδώ είναι θαμμένος ή θαμμένη κάποιος ή κάποια σπουδαιότερος/η από έναν… ευρωβουλευτή», ξαφνικά σοβαρεύτηκε και τους είπε: «Περιμέναμε 2.500 χρόνια για να δούμε τι συμβαίνει και τώρα δεν μπορείτε εσείς να περιμένετε τρεις εβδομάδες;». Εκείνο που πρέπει επίσης να ξέρετε είναι ότι η Γεωργία Σαµαρά έμεινε για πολλή ώρα παρατηρώντας τους εξαίρετους χρωματισμούς στα θραύσματα του τοίχου των ανασκαφών και επίσης ο Πρωθυπουργός όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού είχε εγκρίνει κονδύλια για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη. Από τότε ενδιαφερόταν για τη μεγάλη αυτή ανασκαφή.


Αγροτοσυνδικαλιστές με παχιά πορτοφόλια

Είναι αρχι-αγροτοσυνδικαλιστής από τους πλέον γνωστούς για τις ακραίες θέσεις του όσον αφορά τις επιδοτήσεις σε αγροτικά προϊόντα. Πρωτοστάτησε στα «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» μπλόκα των αγροτών με τα τρακτέρ, προέρχεται από το λεγόμενο «βαθύ ΠαΣοΚ» και με μία του κίνηση τα τρακτέρ έκοβαν την Ελλάδα στα δύο. Πιάστηκε όμως από τους «ράμπο» του ΣΔΟΕ για πιθανή φοροδιαφυγή. Του έγινε έλεγχος και βρήκαν στους λογαριασμούς του προσαυξήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια της τάξεως των 750.000 ευρώ. Και τώρα καλείται να τις δικαιολογήσει: «Μείναμε έκπληκτοι από τις προσαυξήσεις κάθε χρόνο στους λογαριασμούς του» μου εξήγησε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος. Οπως φαίνεται, το επάγγελμα του αγροτοσυνδικαλιστή συμφέρει και αποδίδει, αφού ουδείς ξεχνά έναν άλλον στον θεσσαλικό κάμπο που μπλέχτηκε με μπίζνες με real estate.
Τα «μαϊμού» Nike και η… ρουλέτα

Αμ ο άλλος που έστησε επιχείρηση πώλησης «μαϊμού» αθλητικών ειδών από την Κίνα μέσω Internet με έδρα το Μενίδι; Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ βρήκαν ότι έκανε ηλεκτρονικές πωλήσεις αξίας πάνω από 1.264.000 μέσα σε δύο χρόνια. Γέμισε την Ελλάδα με «μαϊμού» αθλητικά παπούτσια και φόρμες. Και μάλιστα, όπως μου εξήγησαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, στον έλεγχο που διενεργήθηκε αποδείχτηκε ότι ο αθεόφοβος (έτσι ακριβώς τον χαρακτήρισαν) δεν είχε κόψει ούτε μία απόδειξη. Καλά, θα πείτε, αυτός τουλάχιστον πουλούσε και κάτι. Ενας άλλος όμως, εντελώς ανεπάγγελτος, στα Τρίκαλα, τι νομίζετε ότι πουλούσε και βρήκαν στον λογαριασμό του (κρατηθείτε) 3.642.000 ευρώ; Αέρα κοπανιστό! Οταν τον ρώτησαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ πού βρήκε τόσα λεφτά ξέρετε τι απάντησε; Τα κέρδισε στο… καζίνο και γενικά τα απέκτησε από τον τζόγο. Ελα όμως που οι «ράμπο» δεν καταλαβαίνουν από τέτοια και τον έψαξαν και πάλι και βρέθηκαν μπροστά σε εκτεταμένη υπόθεση τοκογλυφίας…
Ο λογιστής από τον κάμπο και η φοροδιαφυγή

Και για να τελειώνω με τους κάθε λογής υπόπτους για φοροδιαφυγή, σας πληροφορώ ότι οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν και έναν λογιστή στον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος στην περίοδο 2007-2012 είχε τζίρο 1.218.000 ευρώ, χωρίς όμως ποτέ να προσκομίσει φορολογικά στοιχεία. Ενώ σε έναν πασίγνωστο δικηγόρο, πάλαι ποτέ συνήγορο των χουντικών, βρήκαν περίπου 5,5 εκατ. ευρώ χωρίς παραστατικά.


Η γυναίκα με τα ροδάκινα

Ονομάζεται Γεωργία Μπαζώτη και είναι η υπεύθυνη της ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας για τα αγροτικά στην Κομισιόν. Στην κυρία Μπαζώτη πέφτει τώρα όλο το βάρος για την παρουσίαση των στοιχείων για τη ζημιά που έχουν υποστεί οι δικοί μας ροδακινοπαραγωγοί από το ρωσικό εμπάργκο. Την Τετάρτη συνέρχεται η ειδική επιτροπή της Κομισιόν η οποία και θα εξετάσει το όλο ζήτημα και κυρίως το θέμα των αποζημιώσεων. Ολα τα στοιχεία έχουν ήδη ετοιμαστεί από τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Κούρκουλα, ο οποίος επικοινώνησε με τον (ρουμάνο) επίτροπο για τα αγροτικά προϊόντα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και του ζήτησε η Κομισόν να δείξει πολιτικό θάρρος.

HeliosPlus