Σας ενημερώνω ότι ο κ. Γιούνκερ ήρθε στη χώρα μας μία ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικώς και επισήμως προγραμματιστεί και έφερε μαζί του από τις Βρυξέλλες και δύο γυναίκες. Φανταστείτε την έκπληξη των λουομένων την Κυριακή στο Καβούρι όταν είδαν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κομισιόν να έρχεται από κοντινό ξενοδοχείο στην πλαζ, να απλώνει την πετσέτα του σε μία ξαπλώστρα, να κάνει πρώτα ένα ντους και μετά μια βουτιά στη θάλασσα. Ορισμένοι έτσι όπως τον είδαν με το μαγιό δεν ήταν και απόλυτοι βέβαιοι ότι ήταν ο κ. Γιούνκερ και πήγαν να τον… ρωτήσουν. Τους μίλησε κι αυτός με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα μας και τις προσπάθειες καθώς και τις θυσίες που έκανε ο απλός λαός για να γλιτώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Ορισμένοι πάντως του παραπονέθηκαν για την υπέρμετρη φορολογία, με τον κ. Γιούνκερ να λέει ότι δείχνει κατανόηση. Να σημειώσω απλώς ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Γιούνκερ προτιμά τη συγκεκριμένη πλαζ για μία βουτιά, χωρίς ποτέ να ειδοποιήσει κανέναν από την κυβέρνηση για την παρουσία του εκεί. Η πρώτη ήταν όταν άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία, την οποία ως γνωστόν είχε ξεκινήσει από την Ελλάδα.


Η Σοφία βρήκε το… ταίρι της

Στην πλαζ στο Καβούρι δεν εμφανίστηκαν οι δύο γυναίκες συνεργάτιδές του που έφερε από τις Βρυξέλλες. Αυτές τις παρουσίασε στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου και έδειξε υπερήφανος για εκείνες. Πρώτον, επειδή προτίμησε να έχει γυναίκα αντί για άνδρα ως εκπρόσωπο Τύπου, την 30χρονη Γαλλίδα Νατάσα Μπερντό και, δεύτερον, επειδή στο γραφείο Τύπου της Κομισιόν εργάζεται και μία Ελληνίδα, η Κατερίνα Αποστολά, από τις πλέον ικανές υπαλλήλους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Περισσότερο ίσως χαρούμενη και από τον κ. Γιούνκερ για τη γυναικεία παρουσία στο γραφείο του στην Κομισιόν ήταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, που επιτέλους βρήκε το… ταίρι της. Γιατί, όπως έλεγε, και αυτή γυναίκα εκπρόσωπος και η Μπερντό γυναίκα εκπρόσωπος. Ο κ. Γιούνκερ για καλό και για κακό, συνέστησε και στις δύο να γίνουν… φίλες και να τα λένε συχνά.


Οταν η Ντόρα πάει σε βαφτίσια πασόκων

Μάζεψε σχεδόν όλη την οικογένειά της η Ντόρα Μπακογιάννη και πήγε από την Κέρκυρα (όπου παραθέριζε) στη Χίο για να παραστεί στη βάφτιση της Κατερίνας, της κόρης του βουλευτή Χίου του ΠαΣοΚ Κ. Τριαντάφυλλου, η οποία είναι μόλις 9 μηνών. Η Ντόρα πήρε μαζί της τον σύζυγό της Ισ. Κούβελο, την κόρη της Αλεξία (η οποία αποκάλυψε στη βάφτιση ότι περιμένει αγοράκι), τον σύντροφο της κόρης της Α. Παπαδόπουλο, αλλά και και τη Φωτεινή Πιπιλή και πήγαν όλοι μαζί στο χωριό Καλαμωτή της Χίου για τα βαφτίσια και στο πάρτι που ακολούθησε μέχρι πρωίας. Ηταν κι άλλα στελέχη του ΠαΣοΚ εκεί, με τους οποίους η Ντόρα τα είπε για αρκετή ώρα, αφού ήταν η πρώτη της πολιτική συνάντηση μετά το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Πρωθυπουργό. Αυτό που της ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει επίτροπος της χώρας μας.
Η αξιότιμος παρατηρητής κυρία Πιπιλή

Γη και ουρανό κίνησε η γαλάζια βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή για να είναι παρατηρητής του Συμβουλίου τη Ευρώπης στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας. Και το κατάφερε. Τελικά θα είναι μαζί με άλλους έλληνες βουλευτές, αλλά δεν της φτάνει αυτό. Θέλει (και κατά πάσα πιθανότητα θα το πετύχει με τη φόρα που πήρε) να είναι παρατηρητής σε συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα στη Σμύρνη. Σε ένα σχολείο. Εκεί ήταν κάποτε δασκάλα η μητέρα της Αναστασία Χατήρη και όπως καταλαβαίνετε η συγκίνησή της είναι μεγάλη.


Ξηλώνουν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Οσα στελέχη της ΔΗΜΑΡ παρέμειναν στις θέσεις τους (κάτι γενικοί ή ειδικοί γραμματείς) φεύγουν το ταχύτερο δυνατόν από τον κρατικό μηχανισμό. Η εντολή δόθηκε και αναζητούνται στελέχη είτε από τη ΝΔ (η οποία στη μοιρασιά θα έχει τη μερίδα του λέοντος) είτε από το ΠαΣοΚ για να καταλάβουν τις θέσεις τους. Ηδη άρχισαν οι μετακινήσεις στους γενικούς γραμματείς. Μαθαίνω, για παράδειγμα, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας ζήτησε ως γενικό γραμματέα στο υπουργείο του έναν παλιό συνεργάτη του όταν ήταν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πρόκειται για τον Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο οποίος μετακινείται στη γενική γραμματεία του υπουργείου του για να είναι και πάλι μαζί με τον κ. Δένδια. Καλά, θα πείτε, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα μείνει χωρίς γενικό γραμματέα; Εδώ γίνεται αυγουστιάτικα αλλαγή βάρδιας. Ο του υπουργείου Ανάπτυξης Σεραφείμ Τσόκας πάει στο Ανάπτυξης να συνεργαστεί με τον Β. Κικίλια. Επιπλέον φεύγει ένας άλλος γενικός, αυτός του Υγείας, ο Πελοπίδας Καλλίρης, ο οποίος έχει εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και ως γνωστόν δεν μπορεί να είναι γενικός γραμματέας υπουργείου και αντιπεριφερειάρχης ταυτόχρονα. Ανοιξαν σας λέω καλοκαιριάτικα δουλειές με τους γενικούς γραμματείς και πολλά στελέχη αναμένεται να βολευτούν. Να προσθέσω σε όλα αυτά και τη θέση του γενικού γραμματέα που χηρεύει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον θάνατο του Δημήτρη Στεφάνου.

HeliosPlus