Ξέρετε με ποιο επιχείρημα ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης θέλησε να πείσει την τρόικα να μην επιβάλει νέα μέτρα; Με τον φόβο των… Κόκκινων. Μόλις τελείωσε η συνάντηση που είχε με την τρόικα, ο κ. Γεωργιάδης πήρε παράμερα τον κ. Μορς (μ’ αυτόν μπορεί, όπως λέει, ευκολότερα να συνεννοηθεί) και του είπε: «Δεν πρέπει να μας πιέσετε να πάρουμε νέα μέτρα. Κανείς δεν πρόκειται να τα ψηφίσει, ούτε και εγώ που είμαι υπουργός. Συνεπώς, αν δεν ψηφίσουν τα νέα μέτρα κινδυνεύει με πτώση η κυβέρνηση. Και όταν πέσει θα έρθουν οι Κόκκινοι. Και ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο που θα συμβεί; Θα χάσετε τα λεφτά σας!». Ο κ. Μορς τον κοίταξε περίεργα και του είπε «έχετε δίκιο» και η συζήτηση τελείωσε εκεί.
Το πρωθυπουργικό…απόρρητο

Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς διαθέτει τρία κινητά τηλέφωνα. Τα δύο έχουν αναγνώριση κλήσεως, το τρίτο (το οποίο είναι και το προσωπικό του) όχι. Μεγαλύτερη αδυναμία έχει στο τρίτο κινητό με την απόκρυψη. Μ’ αυτό τηλεφωνεί προσωπικά στους υπουργούς και στους υφυπουργούς, αλλά και στα κομματικά στελέχη της ΝΔ. Τηλεφωνεί ο ίδιος, χωρίς τη μεσολάβηση γραμματέως, με αποτέλεσμα αυτό το «απόρρητο» να γίνει ο φόβος και ο τρόμος των υπουργών. Και ξέρετε γιατί; Βλέπουν «απόκρυψη» ή «απόρρητο» και σκέφτονται «μήπως είναι ο Πρωθυπουργός;». Και το σηκώνουν. Ελα όμως που τις περισσότερες φορές πέφτουν θύματα εξυβρίσεως από διάφορους αγνώστους που παίρνουν τηλέφωνο τους υπουργούς για να εκτονωθούν.
nnn
Ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πόσοι και ποιοι θα συνοδεύσουν τον κ. Σαμαρά στην επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Εκείνο που έμαθα είναι ότι ο πλέον σίγουρος που θα επιβιβαστεί στο πρωθυπουργό Gulfstream (το δικινητήριο αεροσκάφος που μπορεί να κάνει υπερατλαντική πτήση χωρίς ανεφοδιασμό) είναι ο σύμβουλός του κ. Παπασταύρου. Παίζεται ακόμη αν θα τον συνοδεύσει και ο κ. Μηταράκης. Και κάτι ακόμη, από τη Νέα Υόρκη ο κ. Σαμαράς θα «πεταχτεί» για λίγες ώρες στην Ουάσιγκτον για συνάντησή του με τη «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.
Απειλές «Φυρερίσκου»

Σαν βρεγμένη γάτα παραμένει ο «Φυρερίσκος» της Χρυσής Αυγής μετά την κατακραυγή για το φονικό που διέπραξε χρυσαυγίτης. Στις διαδικτυακές εμφανίσεις του (μαζί με τον κ. Κασιδιάρη) ψελλίζει διάφορα περί Συντάγματος, το οποίο ο ίδιος πρώτος απ’ όλους το έχει καταπατήσει. Προσφιλής του μέθοδος οι απειλές που εκτοξεύει προς κάθε κατεύθυνση, λέγοντας μάλιστα ότι «θα ανοίξουν οι πύλες της Κολάσεως» αν το μόρφωμα του οποίου ηγείται βγει εκτός νόμου. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί γιατί, όπως είπε και στο παρελθόν ο Πρωθυπουργός, «δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν θα τους κάνουμε και νοματαίους». Αλλά ο «Φυρερίσκος» επιμένει και διαδίδει, όπως έμαθα, ότι έχει έτοιμο νέο όνομα, που δεν θα είναι άλλο από το… «Εναντίον Ολων». Και αυτό όμως δεν είναι δικό του, το έχει δανειστεί από κάποιους ρώσους εθνικιστές.
nnn
Κήρυξε λοιπόν ο Μιχαλολιάκος τον πόλεμο εναντίον όλων και το πρωτοπαλίκαρό του (και σωματοφύλακάς του και καθοδηγητής των ταγμάτων εφόδου) κ. Ι. Λαγός απειλεί και αυτός με τη σειρά του, λέγοντας ότι «έμπλεξε άσχημα όποιος τα βάλει με τη Χρυσή Αυγή». Εκείνο που μαθαίνω είναι ότι αυτό που κυρίως τους απασχολεί δεν είναι τόσο η γενική κατακραυγή, αλλά μήπως και γίνει κάτι και χάσουν την κρατική χρηματοδότηση που είναι περί τις 300.000 ευρώ. Ως τώρα δεν έχει δοθεί σε κανένα κόμμα η κρατική χρηματοδότηση, αλλά ένα πουλάκι μού είπε ότι πιθανόν η καθυστέρηση της καταβολής να είναι και σκόπιμη, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη οι δικαστικές έρευνες σχετικά με το αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματικό κόμμα ή όχι.


Ο «Κλαρινογαμπρός»
«Κλαρινογαμπρό» πάντως χαρακτήρισε τον (πολύ) Ηλία Κασιδιάρη ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Δ. Κυριαζίδης. Μιλώντας στον Βήμα FM o κ. Κυριαζίδης χαρακτήρισε τη σύζυγο του κ. Μιχαλολιάκου, κυρία Ελένη Ζαρούλια, «πολιτική τσατσά».
nnn
Τι σημαίνει, αλήθεια, «κλαρινογαμπρός»; Εψαξα σε διάφορα λεξικά και βρήκα ότι παλαιότερα δήλωνε τον λαϊκό άνδρα που φορούσε τα καλά του ρούχα που συνήθως ήταν λαμέ κοστούμι, μακρουλά παπούτσια και μεγάλοι γιακάδες. Εν συνεχεία η λέξη αναφερόταν σε όποιον έχει ξυρίσει πλάγια τα μαλλιά του, φορούσε αμάνικα μπουφάν, στενά παντελόνια και αθλητικά παπούτσια. Σήμερα όμως όταν λένε «κλαρινογαμπρός» εννοούν τους… κάγκουρες και τους κλαμπόβιους.
nnn
Και μια και μιλάμε για χαρακτηρισμούς, γνωρίζετε ποιο είναι το εσωτερικό παρατσούκλι του «Φυρερίσκου» της Χρυσής Αυγής κ. Ν. Μιχαλολιάκου; Τον αποκαλούν… «Φιμέ»! Ναι, έτσι τον φωνάζουν ορισμένα στελέχη λόγω του… χρώματος του προσώπου του. Ούτε πολύ μαύρος ούτε πολύ άσπρος, όπως λένε για τον αρχηγό τους, που κάνει τόση φασαρία για τη φυλετική καθαρότητα.
nnn
Αλλά και ο νυν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Χρ. Φωτόπουλος καταγγέλλει ότι την τελευταία τριετία υπήρξαν πάμπολλα περιστατικά βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής στα οποία η Ελληνική Αστυνομία έχει δείξει ανοχή. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν κάνει παρεμβάσεις στους εκάστοτε υπουργούς Δημόσιας Τάξης, αλλά, όπως είπε, οι παρεμβάσεις τους αυτές ποτέ δεν εισακούστηκαν.

HeliosPlus