Ισως να φταίει η ζέστη που επανήλθε, ίσως πάλι να φταίει η αγωνία ορισμένων πολιτικών για λίγα λεπτά δημοσιότητας εν όψει της νέας χειμερινής πολιτικής σεζόν, αλλά τα πράγματα φαίνεται ότι ξεφεύγουν… Θέλετε μερικά παραδείγματα; Ο κ. Αλ. Τσίπρας, που ως τώρα δήλωνε άθεος, δεν μετείχε στους αγιασμούς της Βουλής, αναγκάστηκε όχι μόνον να δεχτεί αγιασμό αλλά και να προσκυνήσει και τον σταυρό. Και όλα αυτά από έναν ιερέα που δεν είχε εκδηλωθεί ποτέ πολιτικά και δεν είναι μέλος κανενός κόμματος. Του ζήτησε ο παπάς να πλησιάσει, στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, του έδωσε τον σταυρό για να τον ασπασθεί, ενώ την ίδια ώρα τον έρανε με αγίασμα.
***
Τι να κάνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Μπροστά σε τόσα παιδάκια, την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς μπορούσε να αρνηθεί τον αγιασμό; Αλλες πεποιθήσεις προφανώς έχει στη Βουλή και άλλες σε δημόσιο σχολείο. Απέφυγε όμως να κάνει και τον σταυρό του, αλλά αυτό ελάχιστοι θα το πρόσεξαν. Πού να ήξερε και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης ότι ο κ. Τσίπρας δεχόταν τον αγιασμό και προσκυνούσε την ώρα που αποφάσιζε οριστικά και αμετάκλητα να μην τοποθετήσει στη Βουλή εικονοστάσι, που του είχε ζητήσει να βάλει με δικά του έξοδα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Γιοβανόπουλος. Ενα από τα επιχειρήματα του προέδρου για να μην τοποθετήσει το εικονοστάσι είναι ότι οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν άθεοι.
Ο Βύρων, τα βιβλία και ο Παππάς

Αμ το άλλο. Το νέο ξέσπασμα του κ. Β. Πολύδωρα υπέρ των άγαμων θυγατέρων και εναντίον του πρωτογενούς πλεονάσματος του κ. Στουρνάρα; Ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος (για 48 ώρες) της Βουλής, προτού καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων που περικόπτονται, είχε μια συνάντηση στα όρθια με τον κ. Χρ. Παππά της Χρυσής Αυγής με τον οποίο συζήτησε για τα… βιβλία. Ο κ. Πολύδωρας του έλεγε για το νέο του βιβλίο και ο κ. Παππάς του απαντούσε με το βιβλίο του κ. Ηλ. Κασιδιάρη για τους Θεσπιείς. Φοβερή πολιτιστική συζήτηση, σας λέω. Εμαθα μάλιστα ότι ο κ. Πολύδωρας έκανε λόγο και για τη Νορβηγία όπου υπήρξε συνεννόηση της Kεντροδεξιάς με την Ακροδεξιά.
***
Είναι και ο κ. Μ. Ταμήλος. Ο μοναδικός βουλευτής και μάλιστα νεοδημοκράτης και δεξιός (κατά δήλωσή του) που υπερασπίστηκε (όπως έλεγε χωρίς φόβο αλλά με πάθος) την κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία βάλλεται από παντού: από υπουργούς, βουλευτές, ακόμη και από αρχηγούς κομμάτων. Ο κ. Ταμήλος είχε το θάρρος, εντός του Κοινοβουλίου, όχι μόνον να την υπερασπιστεί, αλλά όπως έλεγε να της βγάλει και το… καπέλο επειδή (αν και δεν συμφωνεί με τις ιδέες της, έχει το θάρρος να λέει την άποψή της: «Και τι λέει; Θέσεις του κόμματός της; Πού είναι οι άλλοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να την υπερασπιστούν;» έλεγε.


Οι «κεραυνοί» του κ. Ανθιμου

Ολοι χθες εναντίον της κυρίας Ρεπούση, η οποία, να σημειώσω, δεν είπε και τίποτα καινούργιο ή που να μη βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με το κόμμα της. Ακόμα και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος τη ρωτούσε από ένα τηλεοπτικό κανάλι: «Ποια είστε εσείς, κυρία Ρεπούση, που αναστατώνετε όλον τον ελληνισμό; Μια καθηγήτρια Γαλλικών;». Αυτό το «καθηγήτρια Γαλλικών» ήταν, όπως φάνηκε, το μόνο που εξόργισε την κυρία Ρεπούση και διόρθωσε τον σεβασμιότατο λέγοντας: «Καθηγήτρια Ιστορίας, που γνωρίζει φυσικά και γαλλικά και αγγλικά». Και δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ιεράρχη να την εξομολογήσει.
***
Ποιος νομίζετε ότι υποδέχτηκε τους ευέλπιδες στη νέα σχολική χρονιά; Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Αθ. Δαβάκης. Σου λέει, οι πολιτικοί πάνε στα σχολεία για τον αγιασμό (και για ένα πλάνο τηλεόρασης), εγώ έχω στην πολιτική μου ευθύνη τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και να απουσιάζω από την έναρξη των μαθημάτων; Πήγε, χωρίς όμως κάμερα τηλεόρασης, και έκανε και μια ομιλία στους πρωτοετείς ευέλπιδες ενώ συζήτησε και με τους γονείς τους.
Προειδοποιεί ο κ. Δένδιας

Ισως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας να πήγε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά την ξενοφοβία σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα «Danas»: «Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ξενοφοβική, όπως διαπίστωσαν και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Σερβίας που επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο». Και όταν ρωτήθηκε αν το ακροδεξιό μόρφωμα Χρυσή Αυγή έχει μεγάλη επιρροή στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας απάντησε: «Οποιος αστυνομικός εφαρμόσει της αρχές της νεοναζιστικής ιδεολογίας, τότε θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία».
***
Και ξαφνικά την Τετάρτη το μεσημέρι (όταν οι περισσότεροι βουλευτές είχαν φύγει για μεσημέρι) το Κοινοβούλιο γέμισε… Ρώσους. Δύο μαύρα πολυτελή Audi με διπλωματικές πινακίδες πάρκαραν στο προαύλιο και «ξεφόρτωσαν» τους Ρώσους. Ηταν, έμαθα, το προσωπικό της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα που επισκέφθηκε τη Βουλή. Γιατί όμως; Ποιους είδαν; Τι συζήτησαν;

HeliosPlus