Οργισμένος φαινόταν ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κ. Μιχ. Ταμήλος με την Επιτροπή Φιλίας της Βουλής, επειδή στον καταμερισμό ταξιδιών των βουλευτών αυτόν (που δηλώνει ότι παραμένει «βλάχος 100%») τον έριξαν στο Αζερμπαϊτζάν: «Υπήρχε σαφέστατα διαχωρισμός στην Επιτροπές Φιλίας. Άλλοι, πιθανώς προνομιούχοι θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη, στον Καναδά, στο Μπαλί, οι Συριζαίοι θα πάνε Παλαιστίνη και σ΄άλλες αραβικές χώρες, ενώ βουλευτές που είναι άγνωστοι θα πάνε σε άλλα μέρη. Εγώ πάντως δεν θα πάω πουθενά» έλεγε μεγαλοφώνως στο Εντευκτήριο της Βουλής ο κ. Ταμήλος. Αυτά όλα τα ταξιδάκια είναι ότι απέμεινε από τα προνόμια των βουλευτών, αλλά πώς να το κάνουμε στοιχίζουν.

***
Ανέφερε ο κ. Ταμήλος και ορισμένα ονόματα «προνομιούχων», σε ταξιδάκια βουλευτών αλλά δεν πρόκειται να τα δημοσιοποιήσω, όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αλλά για να μην προκαλέσω εσωτερικό ζήτημα στα κόμματα. Άλλωστε δεν τα λέω εγώ όλα αυτά, αλλά οι ίδιοι οι βουλευτές. Ο κ. Ταμήλος πάντως αρχίζει να εξοικειώνεται και με τη σάτιρα που γίνεται εναντίον του. Ενώ αρχικά φαινόταν ότι τον είχε ενοχλήσει («θα τους σκίσω δικαστικά» έλεγε), τώρα κατανοεί ότι η σάτιρα πολιτικών γινόταν από αρχαιοτάτων χρόνων, με τον Αριστοφάνη, τον Αισχύλο και άλλους.
***
Το κούρεμα του κ. Ι. Στουρνάρα (που οι κομμωτές το ονομάζουν «crew cut», δηλαδή κούρεμα για… μέλη πληρώματος) φαίνεται πως βρήκε μιμητές στη Βουλή. Να, χθες εμφανίστηκε με περίπου το ίδιο κούρεμα ο κ. Αθ. Παφίλης του ΚΚΕ και δεν ήσαν λίγοι οι συνάδελφοί του βουλευτές που τον πείραζαν («κουρεύτηκες όπως ο Στουρνάρας»). Να σημειώσω όμως ότι ο κ. Παφίλης κουρεύεται χρόνια έτσι και, όπως μου είπε, «δεν αντιγράφω κανέναν». Και για να τελειώνουμε με τις… τρίχες με πληροφόρησαν ότι ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης εμφανίστηκε στην Προκαταρκτική Επιτροπή με νέο κούρεμα, τύπου… πανκ.

***
Μια και ο λόγος για τον κ. Κασιδιάρη, σας πληροφορώ ότι χθες υπήρξε πρόταση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας για τα χαστούκια που έδωσε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση στην κυρία Λιάνα Κανέλλη και για το νερό που έριξε στο πρόσωπο της κυρίας Ρένας Δούρου. Είναι η δεύτερη φορά που ζητείται άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος πρόκειται σε λίγες εβδομάδες να δικαστεί ως ύποπτος για κακουργηματική πράξη.
***
Νομίζαμε ότι γλιτώσαμε από όλους αυτούς τους τύπους που μας παροτρύνουν να πουλήσουμε τα νησιά μας για να εξοφλήσουμε το χρέος μας, αλλά μάλλον ξεχάσαμε τους…Ινδούς. Βγήκε, λοιπόν, ένας Ινδός οικονομολόγος ονόματι Πρασιάντ Αγκραουάλ, ο οποίος δεν μας είπε γενικά «πουλήστε τα νησιά σας», αλλά επέλεξε ο αθεόφοβος ποια νησιά θα πρέπει να πουλήσουμε. Θέλει να πουλήσουμε την Κέρκυρα, τη Ρόδο και τη Μυτιλήνη. Έχει και άποψη και δήλωσε ότι «οι Έλληνες ερμηνεύουν την ιδέα του ξεπουλήματος νησιών ως αδιαπραγμάτευτο ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, αλλά έχουν χρεοκοπήσει…». Προτείνω να τον προσκαλέσουν ένα καλοκαίρι οι Ροδίτες ή οι Κερκυραίοι για να τον ξεναγήσουν.
***
Ο κ. Θ. Πάγκαλος συνεχίζει ακάθεκτος τις επιθέσεις του εναντίον του κ. Αλ. Τσίπρα. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα: «Υπάρχει μία κίνηση » δεν πληρώνω», χάρη στην οποία ένα κόμμα έγινε αξιωματική αντιπολίτευση. Και υπάρχει ένας αρχηγός κόμματος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, ο οποίος δεν μας λέει αν έχει πληρώσει ή όχι το χαράτσι. Να μας πει καθαρά, έτσι γίνονται οι συζητήσεις στη δημοκρατία, όχι με φούμαρα, όχι με αλητείες». Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας πάντως έμαθα ότι δεν πρόκειται γενικότερα να του απαντούν.
***
Στο τελευταίο στάδιο μαθαίνω ότι βρίσκονται οι διαδικασίες για την έκδοση εβδομαδιαίου φύλλου της Χρυσής Αυγής. Θα κυκλοφορεί, όπως σχεδιάζει ο «αρχηγός», κάθε Σάββατο και ήδη, μετά από πολλές προσπάθειες βρέθηκε και πρόθυμος αρχισυντάκτης. Έτσι με την έκδοση νέας εφημερίδας (αν τελικά εκδοθεί) το ακραίο αυτό κόμμα εγκαταλείπει το σχέδιο για τηλεοπτικό σταθμό έστω για web tv.
***
Συνεργάτης μου ρώτησε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Α. Παπαδόπουλο να του πει τη γνώμη του για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σ. Κεδίκογλου και αν η ΔΗΜΑΡ έχει κάποιο πρόβλημα με τις ως τώρα δηλώσεις του. Η απάντησή του ήταν «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, έχει ήπιο λόγο και το θέμα που δημιουργήθηκε με την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Δηλαδή, όταν η ΝΔ βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, να μη βγαίνει και να κάνει δηλώσεις ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης». Ο συνεργάτης μου όμως ρώτησε και κάτι άλλο, αν έχει ποτέ θέσει θέμα η ΔΗΜΑΡ για αντικατάστασή του και ιδού η απάντηση: «Ποτέ, δεν θέσαμε τέτοιο θέμα γιατί μπορεί ο αντικαταστάτης του να είναι…τρισάθλιος»!
***
Ένας από τους πλέον πιστούς σαμαρικούς, ο κ. Ευθ. Δρόσος, που στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ και που διετέλεσε και αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού, παραιτήθηκε. Έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό με την οποία του ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τη ΝΔ: «Η απόφαση αυτή είναι για μένα επώδυνη, αλλά υπακούει στο πρόσταγμα της συνείδησής μου που δεν αποδέχεται τη μετάλλαξη της ΝΔ από κόμμα κοινωνικού φιλελευθερισμού σε ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο κόμμα…» λέει ανάμεσα στα άλλα στην επιστολή του.
***
Στις 25 Φεβρουαρίου γίνεται η παρουσίαση του πολιτικού βιβλίου του κ. Κ. Μητσοτάκη που αναφέρεται στην περίοδο της πρωθυπουργίας του. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είναι καλά μετά την περιπέτεια της υγείας του, πηγαίνει στο γραφείο του και ανυπομονεί για την παρουσίαση του βιβλίου του.

***
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αντιμετωπίζει με χιούμορι τις φήμες που έχουν (και πάλι) κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο ότι χωρίζει με τον σύζυγό της κ. Ισ. Κούβελο. Τον πήρε μάλιστα τηλέφωνο και τον ρώτησε «χωρίζουμε;». Και λέει ότι «κάθε 15 μέρες βγαίνουν φήμες ότι χωρίζουμε. Όταν χωρίσουμε θα το δώσω σε όλους σε αποκλειστικότητα» λέει χαμογελώντας.