Με µια γρήγορη κίνηση τράβηξε το ασηµένιο βαρύτιµο κούµπωµα της συλλογής Eve Stone Antiques. Μερικές σταγόνες κόκκινου κρασιού έτρεξαν από το κρυστάλλινο µπουκάλι σε σχήµα πάπιας. Ο µεγαλοεφοπλιστήςµεγαλογαιοκτήµων Ντίντης Ευπαλίδης γέµισε τα κολονάτα ποτήρια του 19ου αιώνα µε το πολύτιµο, ιδιαίτερα εύγευστο wine παραγωγής των προσωπικών του αµπελώνων.

«Είµαι πολύ περήφανος για τα κρασιά µου» είπε. «Απαξ εβδοµαδιαίως επισκέπτοµαι απαραίτητα την περιοχή της Ανω Κουνελοµαγουλίτσας όπου βρίσκονται τα υπέροχα αµπέλια µου» συνέχισε. «Η φήµη τους µάλιστα έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα», τράβηξε προς το µέρος µου µια πιατέλα στολισµένη µε πικάντικα τυριά. «Σκεφθείτε ότι ο σερ Φίλιπ Ντάρτερ µου ζήτησε να στείλω µερικά κιβώτια στο αγρόκτηµά του, στα βόρεια του Λονδίνου. Οι προσκεκληµένοι του, ανάµεσά τους ηχηρά ονόµατα της ελληνικής παροικίας, φθάνουν εκεί για να πάρουν µέρος στο κυνήγι της αλεπούς, ή fox hunting όπως είναι γνωστό διεθνώς», χαµογέλασε µε ικανοποίηση.

Ενας µεγάλος λεκές από κόκκινο κρασί σχηµατίστηκε ξαφνικά επάνω στο στενό ασηµένιο φόρεµα της Εσθήρ µε την υπογραφή της Alessandra Rich. «Αχ, αχ! Πτωχές, µικρές µου αλεπουδίτσες!» φώναξε ταραγµένη. «Λίγα χρόνια πριν οι φιλόζωοι Βρετανοί, µε ογκώδεις διαδηλώσεις, είχαν καταφέρει να σταµατήσει αυτό το σκληρό έθιµο µέσω ειδικής νοµοθεσίας» υποστήριξε. «Τελικά ελάχιστα κατάφεραν. Οι παραδοσιακοί άγγλοι ευγενείς συνεχίζουν να κυνηγούν στα περίφηµα, τεράστια estate τους, στις βόρειες περιοχές της Αγγλίας, συντροφιά πολλές φορές µε τους έλληνες φίλους τους» τόνισε. «Αµέσως µετά το κυνήγι διοργανώνουν πλούσια γεύµατα που συνοδεύονται από τις καλύτερες ποικιλίες κρασιών του πλανήτη» σηµείωσε. «Το Σαββατοκύριακο που διανύουµε µάλιστα συγκεντρώνεται στο περίπτερο που διαθέτει ο πολυεκατοµµυριούχος, γνωστός και ως “βασιλιάς των Duty Free”, Ρόµπερτ Γουόρεν Μίλερ (πατέρας της Μαρί Σαντάλ, συζύγου του Παύλου Γλύξµπουργκ) η αφρόκρεµα των επιχειρηµατιών του Λονδίνου. Ο πανέξυπνος κ. Μίλερ νοικιάζει το περίπτερο – µαζί βέβαια µε το υπηρετικό προσωπικό και τις προµήθειες για τα λουκούλλεια γεύµατα µετά το τέλος του κυνηγιού – αντί αδράς αµοιβής», κούνησε κάτω από τα φώτα το κίτρινο διαµάντι της κολεξιόν «Sun Drop», µέρος της οποίας δηµοπρατήθηκε πριν από 12 ηµέρες στη Γενεύη.

Εκλεισα το µάτι στην κρυστάλλινη πάπια κι έβαλα λίγο ακόµη κρασί, παραγωγής Ντίντη. Ο Μπάζιλ Γουλανδρής, ο ∆ιαµαντής Λεµός, ο Νάσος Θανόπουλος και ο Μάικλ Τζόλιφ , σύµβουλος στη ναυτιλιακή επιχείρηση κορυφαίου έλληνα εφοπλιστή, άριστος γνώστης του fox hunting, βρίσκονταν ήδη στα βόρεια της Αγγλίας. Σκέφθηκα ότι η στολή µου του Ralph Lauren θα έµενε στο ντουλάπι την εφετινή σεζόν. Ενα ταξίδι στη βρετανική εξοχή είναι πάντα κουραστικό. Με όλους αυτούς τους µεγαλοεπιχειρηµατίες και πλοιοκτήτες να τρέχουν πίσω από το θήραµά τους. Τα συνεχή γαβγίσµατα των golden retrievers, labradors, beagles. Το αγαπηµένο pointer του Ντίντη το «χρησιµοποιούν» όταν βρίσκεται στο british countryside αποκλειστικά και µόνο για το κυνήγι πουλιών. Φέρνω το χέρι µου στο µέτωπο. Αισθάνοµαι ξαφνικά τόσο µόνη και απελπισµένη. Στο µυαλό µου έρχεται αντί για τη φατσούλα της γλυκιάς αλεπουδίτσας το πρόσωπο της Ανγκελα Μέρκελ. Οι ειρωνικοί µορφασµοί και οι απειλές της γερµανίδας καγκελαρίου. Tο αδιάκοπο, desperate κυνήγι της κυβέρνησης Παπαδήµου για την πολυσυζητηµένη 6η δόση.

Oh my God! Αυτό κι αν είναι hunting!

Το trendy «Hunan», τα γενέθλια της Μελίσα και τα κουκουνάρια του Hermès

O Nτίντης επιµένει ότι πριν από το ταξίδι του στο Λονδίνο πρέπει να τηλεφωνήσει για reservation στον µετρ του εστιατορίου «Hunan». Μικρό και πολύ «ψαγµένο» το κινεζικής κουζίνας restaurant στο κέντρο της πόλης, διαθέτει φανατικούς πελάτες από ολόκληρο τον κόσµο. Χαµογελώ πονηρά καθώς σκέφτοµαι τα spring rolls µε γέµιση χρυσού χρώµατος χαβιαριού «Asetra», αγαπηµένο της Ανγκελα Μέρκελ. Πιστεύω ότι η frau kanzlerin θα ένιωθε µια κάποια… ταχυκαρδία αν µάθαινε ότι στο νέο, fashionable «Rock ’n’ Roll» της πλατείας Κολωνακίου τα τραπέζια έχουν «κλειστεί» πολύ πριν από το άνοιγµά του.

Τα ρεζερβέ διαρκούν ως και µετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η Μελίσα Βαρδινογιάννη ετοιµάζεται να γιορτάσει εκεί τα γενέθλιά της. Καθισµένη µαζί µε την παρέα της σε µία από τις χαρακτηριστικές λόντζες. Η Ελλάδα ζει την απόλυτη ύφεση, τα ακριβά όµως εστιατόρια και οι µικρές ταβερνούλες µε το νόστιµο φαγητό είναι full.

Περνώ για ένα γρήγορο espresso από το «Clemente» της Βουκουρεστίου. ∆ίπλα ακριβώς στην boutique Hermès ο Σωκράτης Σωκράτους τοποθέτησε κατασκευές µε χρυσά και µπρονζέ κουκουνάρια. Τα βλέµµατα κολλάνε στη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα µε τα φουλάρια, τις Birkin και Kelly bags και τα πορσελάνινα φλιτζάνια να κρέµονται από τα κλαδιά. Ενα τεράστιο καράβι από κρύσταλλα συνοδεύει τα κολιέ του οίκου Van Cleef & Arpels.

Το κρυφτούλι Λαυρεντιάδη, η επίσκεψη του κ. διοικητή, οι «ελληνικές ανησυχίες» του Σίλβιο

Ο επιχειρηµατίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης παρέµεινε για τρεις ολόκληρες ηµέρες «κλειδαµπαρωµένος» σε ξενοδοχείο στην περιοχή του αεροδροµίου.

Το άλλοτε golden boy των business, µέγας χορηγός glamorous events και αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της κοσµικής ζωής της Αθήνας επισκέπτονταν δικηγόροι και στελέχη των πάλαι ποτέ κραταιών(;) επιχειρήσεών του. Ο κ. Λαυρεντιάδης είχε ως συνήθως στο πλευρό του… τάγµατα πιστών bodyguards. Αναρωτιέµαι τι να απέγινε το υπερπολυτελές σπίτι στο ακριβό προάστιο Χάµστεντ της βρετανικής πρωτεύουσας.

Λίγο πιο µακριά και πάντα στα βόρεια, ο διοικητής αστυνοµικού τµήµατος της περιοχής επισκέφθηκε, όπως µε πληροφόρησαν, ιδιοκτήτη εκδοτικού συγκροτήµατος (µε ένα lifestyle τόσο λαµπερό που έµοιαζε παραµυθένιο. Λυπάµαι ειλικρινά διότι ο publisher έδωσε αφορµή για κακεντρεχή σχόλια σε ζηλόφθονες αντιπάλους του. What a πty!). Η επίσκεψη, λέει, ήταν απλώς προειδοποιητική. Ο διοικητής τού έδωσε µια ευκαιρία, να φανεί δηλαδή συνεπής στις οικονοµικές υποχρεώσεις του προς το κράτος. Ισως την τελευταία.

Ο πλέον επιτυχηµένος όµως εκδότης lifestyle εντύπων, νέος και σίγουρος για τον εαυτό του, «κέρδισε» για µία ακόµη φορά µε την επιχειρηµατολογία του τον συνεταίρο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σε ένα ραντεβού τους στο Μιλάνο.

Χιονοδροµικά spots και private party γενεθλίων

Τα λεοπάρ σανδάλια µε τα φτερά στρουθοκαµήλου του Brian Atwood «µπλέκονται» στο µακρύ φόρεµά µου. «Πιστεύεις ότι η παρουσία των ελλήνων επιχειρηµατιών στις Γαλλικές και Ελβετικές Αλπεις τα εφετινά Χριστούγεννα θα είναι το ίδιο εντυπωσιακή; Ακριβώς όπως τις προηγούµενες χρονιές;» ρώτησα τον Ζήνωνα, ο οποίος µε συνόδευε σε private dinner στα βόρεια προάστια.

«Bien sur, ma petite» απά ντησε ο στενός µου φίλος. «Τα chalet ετοιµάζονται ήδη. Οι σουίτες στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία έχουν κλειστεί» υπογράµµισε.

Επιστρέφοντας όµως στην Ελλάδα και στα… βουνά της Εκάλης πληροφορούµαι ότι ο εφοπλιστής Γιάννης Μαυρής ετοιµάζει στις 8 ∆εκεµβρίου ένα µεγάλο κάλεσµα στο σπίτι του. Η συγκεκριµένη µονοκατοικία ήταν το πρώτο λευκό σπίτι σε στυλ Belgravia της οδού Ρόδων.

Τα φλερτ του Αντώνη Σαµαρά

Στο σπίτι της στο Παλαιό Ψυχικό η πάντα γοητευτική Μυρτώ Παράσχη διοργάνωσε φιλανθρωπικό bazaar. Γόνος µιας από τις πλέον ισχυρές οικογένειες του old money, η Μυρτώ παραµένει πάντα low profile. Λίγοι γνωρίζουν ότι η κόρη του µεγαλοκατασκευαστή Ιωνα Παράσχη και της Πόπης Κωνσταντοπούλου ήταν ο µεγάλος νεανικός έρωτας του Αντώνη Σαµαρά. Ο δεσµός δηµιουργήθηκε την εποχή που ήταν και οι δύο µαθητές του Κολλεγίου. Την τελευταία όµως χρονιά ο νυν πρόεδρος της Ν∆ έδειξε έντονο ενδιαφέρον για µια άλλη συµµαθήτριά του. Τη φλερτάριζε επίµονα και έκανε κόπο να την «κερδίσει». Η νεαρά έκανε θραύση όταν εµφανιζόταν µε µπικίνι στην τότε glamorous παραλία των «Αστεριών» της Γλυφάδας. Και αυτή δεν ήταν άλλη από την πρώην υπουργό Λούκα Κατσέλη. Το φλερτ διήρκεσε λίγο… Ο Anthony αργότερα τα έφτιαξε πάλι µε τη Μυρτώ, έφυγαν και οι δύο για να σπουδάσουν σε πανεπιστήµια των ΗΠΑ, τίποτε όµως δεν ήταν όπως πριν.

Στο γυαλί είχαν σχηµατισθεί ανεπανόρθωτες ρωγµές…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ