Ενα φάντασμα πλανάται εσχάτως πάνω από την Ελλάδα «των ωραίων, πλούσιων και πετυχημένων»: το φάντασμα του Τσίπρα. Το διαισθάνεσαι παρακολουθώντας τις συζητήσεις στα τηλεπαράθυρα και στα «τοκ σόου», το διαπιστώνεις διαβάζοντας όσα γράφουν πολιτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι στενά συνδεδεμένοι με το «κόμμα της αγοράς, της γκλαμουριάς και της λαμογιάς». Ηταν αναμενόμενο. Η απαξίωση των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας και η (δημοσκοπική προς το παρόν) εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσταθεροποιήσει το πολιτικό τοπίο.

Τα ισχυρά κέντρα εξουσίας, βλέποντας ότι τα γέρικα άλογα δεν τραβάνε πια, σχεδιάζουν να ξεφορτωθούν τις φθαρμένες φιγούρες του πολιτικού θεάτρου σκιών, όπως τους αποκαλούν στα σαλόνια, και να ξαναμοιράσουν την τράπουλα. Οι «ρεαλιστές πολιτικοί και δημοσιογράφοι» του δεξιού και αριστερού εκσυγχρονισμού έχουν ήδη αναλάβει δράση να μπερλουσκονοποιήσουν την Ελλάδα. Να προωθήσουν τη «γόνιμη συνάντηση των νεοφιλελεύθερων της Αριστεράς με τους νεοφιλελεύθερους της Δεξιάς» και την τερατογένεση ενός ή και δύο πολιτικά δίδυμων κομμάτων, χωρίς παρωχημένες ιδεολογικές αναστολές περί Δεξιάς και Αριστεράς, που θα σώσουν την Ελλάδα (και τα συμφέροντα των ισχυρών) από τους «κόκκινους».

Την επιτυχία αυτής της τεχνητής πολιτικής γονιμοποίησης υπονομεύει η είσοδος στην πολιτική σκηνή των τρομερών παιδιών της ομάδας Τσίπρα. Φωνάζουν, όπως και το παιδί του παραμυθιού, ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και ο κόσμος τούς ακούει. Λένε ότι αυτή η Ελλάδα δεν τους αρέσει και θέλουν να την αλλάξουν και ο κόσμος συφωνεί. Αρνούνται, παρά τις πατρικές συμβουλές των πραγματιστών, των σωφρόνων και των γερόντων, «να εγκαταλείψουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας κάθε ουτοπική μπαρούφα περί κοινωνικού κράτους, εργασιακών δικαιωμάτων, ανακατανομής εισοδημάτων και πολιτικού ελέγχου της οικονομίας» και ο κόσμος τούς στηρίζει.

Γι΄ αυτό ο Τσίπρας πρέπει να εξοντωθεί, πολιτικά και ηθικά. Η εντολή στους σπεσιαλίστες των μίντια έχει δοθεί, η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε το επόμενο διάστημα είναι αν υπάρχουν και μέσα στο κόμμα του Συνασπισμού πληρωμένοι δολοφόνοι.

vmoulopoulos@dolnet.gr