Ξένες ταινίες
«Johnny English, η επιστροφή»
(Johnny English: reborn)
Alpha, 21.00
Eνας πράκτορας της MI7 έχει αυτομολήσει από την περίφημη βρετανική υπηρεσία κατασκόπων και απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συνάντηση του βρετανού πρωθυπουργού με τον κινέζο ομόλογό του. Το νέο αφεντικό της υπηρεσίας με το κωδικό όνομα Πήγασος αποφασίζει να στείλει τον Johnny English να προλάβει τις καταστάσεις. Το ξεκαρδιστικό σίκουελ της σειράς-παρωδίας των ταινιών του είδους Τζέιμς Μποντ κατάφερε για άλλη μια φορά να σπάσει τα ταμεία, αλλά και να αποσπάσει το γέλιο μικρών και μεγάλων. (ΗΠΑ / Γαλλία / ΑΓΓΛΙΑ, 2011, 101′)

«Red: πράκτορες παροπλισµένοι αλλά πάντα επικίνδυνοι»
(Red) Star, 22.00
O πράκτορας Φρανκ Μόουζες έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και ζει πλέον μια ήσυχη –πολλοί θα έλεγαν βαρετή –ζωή. Ξυπνάει νωρίς το πρωί, τρώει πρωινό, παίρνει τα χάπια του, κάνει ασκήσεις για να διατηρηθεί σε φόρμα και το βράδυ διαβάζει πάντα προτού κοιμηθεί. Την απόλυτη ηρεμία του αναστατώνει μια ομάδα εκτελεστών, που προσπαθούν να τον σκοτώσουν. Οταν ο Φρανκ αντιλαμβάνεται ότι τόσο εκείνος όσο και άλλοι παλιοί του συνάδελφοι έχουν γίνει στόχοι αδίστακτων εκτελεστών, αναλαμβάνει δράση. Οι καλύτεροι πράκτορες θυμούνται ξανά τις μαχητικές τους ικανότητες, αποφασισμένοι να βρουν και να εξοντώσουν αυτούς που τους θέλουν νεκρούς…

«Machete»
Mega, 23.00
Απίστευτο λουτρό αίματος κατά το οποίο βλέπουμε την προσπάθεια ενός πρώην ομοσπονδιακού πράκτορα (Ντάνι Τρέγιο) να πολεμήσει έναν αδίστακτο ρατσιστή πολιτικό (Ρόμπερτ Ντε Νίρο). Ο φίλος του Κουέντιν Ταραντίνο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ –των ταινιών «Ρlanet terror», «Sin city» και «Από το σούρουπο ως την αυγή» –υπογράφει τη σκηνοθεσία, οι Τζέσικα Αλμπα, Τζεφ Φέιχι, Ντον Τζόνσον συμπρωταγωνιστούν. (ΗΠΑ, 2010, 105′)

HeliosPlus