Μπάσκετ, Ευρωλίγκα



Ολυμπιακός – Ουνικάχα Μάλαγα
ΝΕΡΙΤ, 21.45
Από την κορυφή του ομίλου του στον πρώτο γύρο του top 16 ο Ολυμπιακός, που θέλει να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας που δίνουν οι δύο πρώτες θέσεις, θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την ομάδα του Κώστα Βασιλειάδη.
Ελληνική σειρά



Ταμάμ
ΑΝΤ1, 22.15
Η Ελλη βρίσκεται στη θέση που ποτέ δεν φανταζόταν: μοιρασμένη ανάμεσα στον Τζεμ και στον Αλέξη. Δεν θέλει ούτε στον εαυτό της να το παραδεχθεί αλλά είναι γεγονός. Η Μυρτώ δέχεται στο σπίτι την αιφνιδιαστική επίσκεψη του πατέρα της Ερμή, εξαιτίας του οποίου σπούδασε Ψυχανάλυση.
Ξένες ταινίες



Πόρτα στο πάτωμα


(Door in the floor)
ΝΕΡΙΤ, 22.00
Δύο χωρισμένοι γονείς (Τζεφ Μπρίτζες, Κιμ Μπέισινγκερ) προσπαθούν να ξεπεράσουν τον χαμό του παιδιού τους. Σε σκηνοθεσία Τοντ Γουίλιαμς. (ΗΠΑ, 2004, 102′)
Η μάχη των σιδηροδρόμων


(Le bataille du rail)


ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, 22.00
Κλασική ταινία του Ρενέ Κλεμάν, μια «αναπαράσταση» των αγώνων των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους της Γαλλίας κατά των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρηματοδοτημένη από γάλλους αντιστασιακούς, στηρίχθηκε σε μαρτυρίες αντιστασιακών και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου σε σημεία δραστηριοτήτων της Αντίστασης. Παίζουν μη επαγγελματίες ηθοποιοί, ενώ ο Ανρί Αλεκάν, διευθυντής φωτογραφίας της, υπήρξε ο ίδιος αντιστασιακός. Βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες για τον Κλεμάν, που είχε ήδη καταξιωθεί ως ντοκιμαντερίστας. (Γαλλία, 1946, 90′)
Twilight saga: Χαραυγή, μέρος 1ο


(The Twilight saga: Breaking dawn, part 1)


STAR, 22.10
Πρώτο μέρος της τρίτης ταινίας του κινηματογραφικού «σαπουνοπερατικού» «Λυκόφωτος» από τη σειρά μυθιστορημάτων με σύγχρονους βρικόλακες της Στέφανι Μέγερ: Κρίστεν Στιούαρτ, Μπέλα / άνθρωπος, Ρόμπερτ Πάτινσον, Εντουαρντ / βρικόλακας και Μπιλ Κόντον στη σκηνοθεσία. (ΗΠΑ, 2009, 130′)

HeliosPlus