Ντοκιμαντέρ
«Μουσικό χωριό» ΕΡΤ1, 13.45
Τρεις φίλοι μουσικοί, δημιουργούν το Μουσικό Χωριό, στο χωριό Αγιος Λαυρέντιος στο Πήλιο. Με στόχο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας μουσικής κοινότητας και όχημα το συλλογικό-συμβιωτικό καλλιτεχνικό βίωμα, η μουσική εκπαίδευση αναπτύσσεται πρωτοποριακά. Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής δημιουργικών ιδεών και εργασιών μεταξύ συμμετεχόντων αναγνωρισμένων σε διεθνές επίπεδο; Ποια είναι η αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία; Πόσο ανεκτή είναι η ελευθερία;
Ξένες ταινίες
«Οι λέξεις» ALPHA, 23.40
Ο νεαρός συγγραφέας Ρόρι Γιάνσεν κατακτά τον θαυμασμό του λογοτεχνικού κοινού αλλά και τις υψηλές πωλήσεις μετά την έκδοση ενός από τα πιο σημαντικά αμερικανικά μυθιστορήματα. Αυτή η επιτυχία όμως σκιάζεται από ένα πρόβλημα: ο πραγματικός συγγραφέας του βιβλίου δεν είναι ο ίδιος. Καθώς η λογοτεχνική του φήμη συνεχίζει να μεγαλώνει και οι προσκλήσεις για συνεντεύξεις βομβαρδίζουν το τηλέφωνό του,το παρελθόν του επιστρέφει αμείλικτο για να τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει το τίμημα της απάτης του. Κι αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει παρά με έναν μυθιστορηματικό τρόπο, που δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό του. Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Ζόι Σαλντάνα, Ντένις Κουέιντ, Τζέρεμι Αϊρονς, Ολίβια Γουάιλντ, Τζέι Κέι Σίμονς. (ΗΠΑ, 2012, 92′)

«Το χάρισμα» ΣΚΑΪ, 00.45
Η Αννι, μια νεαρή χήρα που ζει με τα τρία παιδιά της σε μια φιλήσυχη επαρχιακή πόλη, είναι προικισμένη με μαντικές ικανότητες τις οποίες συχνά χρησιμοποιεί για να βοηθήσει φίλους και γνωστούς. Μια μέρα η μικρή πόλη της αναστατώνεται από ένα μακάβριο γεγονός: μια νεαρή γυναίκα εξαφανίζεται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών αποβαίνουν άκαρπες, κι έτσι ο πατέρας της κοπέλας ζητεί τη βοήθεια της Αννι. Πρωταγωνιστούν οι Κέιτ Μπλάνσετ, Κιάνου Ριβς, Χίλαρι Σουάνκ, Γκρεγκ Κινίαρ, Κέιτι Χολμς, Τζιοβάνι Ριμπίζι. (ΗΠΑ, 2000, 112′)

HeliosPlus