από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Η κ. Τέτα Πουλιοπούλου, ιδιοκτήτρια και σεφ στο εστιατόριο "Ντολτσό" στην Καστοριά, βάζουμε τα ασπράδια του αβγού μέσα στη ζύμη του κιμά ώστε να τον αφρατέψει και με τους κρόκους φτιάχνει ένα κρεμώδες, σχεδόν βελούδινο αβγολέμονο.
Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Food styling Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία Άκης Ορφανίδης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: περίπου 30΄

Υλικά (για 4 μερίδες)
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1/2 φλιτζ. λάδι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
3 καρότα τριμμένα
2 αβγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τους κρόκους και το λεμόνι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Ρίχνουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια και λάδι σε μια κατσαρόλα, καθώς και το μισό από το αλάτι που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε για το φαγητό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Οταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Οταν είναι έτοιμα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε με το μίξερ ή με έναν αβγοδάρτη τους κρόκους με το λεμόνι. Ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα 2-3 δόσεις από το ζουμί του φαγητού ανακατεύοντας. Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια και ανακινούμε λίγο την κατσαρόλα να πάει το αβγολέμονο παντού.


Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ