Το είχε υποσχεθεί και το έκανε ο Ξαβιέ Νιέλ. Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Free είχε υποσχεθεί να μπει πολύ επιθετικά στην ιταλική αγορά κινητής τηλεφωνίας.
Και πράγματι, η θυγατρική της Free στην Ιταλία, η Iliad, ανακοίνωσε ένα «πακέτο» των 5,99 ευρώ μηνιαίως που περιλαμβάνει απεριόριστες κλήσεις προς όλους και SMS, δεδομένα μεγέθους 30 giga και επίσης κλήσεις προς 60 προορισμούς στο εξωτερικό!
Πρόκειται για προσφορά δύο με τρεις φορές φθηνότερη από τα χαμηλότερα πακέτα που προσφέρουν σήμερα η Wind Tre, Vodafone και η TIM, οι τρεις πάροχοι κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ιταλία.
«Πρόκειται για μια «πραγματική επανάσταση» σε μια αγορά όπου τα συμβόλαια των τηλεπικοινωνιών περιλαμβάνουν όρους καταγεγραμμένους με λιλιπούτειες γραμματοσειρές και κρυμμένες χρεώσεις», γράφει η γαλλική «Le Figaro».
Σε μια πολιτική συγκυρία ασταθή, με τη χώρα να οδεύει και πάλι προς εκλογές, ο γενικός διευθυντής της Iliad Μπενεντέτο Λέβι έχει πολιτικοποιήσει και τη διαφημιστική εκστρατεία : «Basta Cosi», είναι το σύνθημα της εταιρείας του Λέβι. Δηλαδή… «Φτάνει, ως εδώ»!
«Ο Λέβι απόλαυσε το χειροκρότημα των Ιταλών μπλογκέρ και των δημοσιογράφων στην κατάμεστη αίθουσα, όπου ανακοίνωσε την προσφορά της Iliad, πάντως στην ανάλογη παρουσίαση του επικεφαλής της Free Mobile Ξαβιέ Νιέλ στη Γαλλία οι παρευρισκόμενοι έκαναν και… στάντινγκ οβέισον», παρατηρεί η ρεπόρτερ της «Le Figaro» Ελσά Μπαμπαρόν.