Επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα ενισχύει σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC για τέταρτη συνεχή χρονιά ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή». Πρόκειται για το πρόγραμμα δωρεάς εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών και mentoring (επιχειρηματική καθοδήγηση).

Με ανακοίνωσή του ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής καλεί επιχειρήσεις να υποβάλουν αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα 2018-2019. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα και έχουν μια από τις ακόλουθες νομικές μορφές:

Πρωτογενής τομέας: Συνεταιρισμός
Δευτερογενής τομέας: Συνεταιρισμός, Ατομική Επιχείρηση, Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία, Ετερόρρυθμη Εταιρία, Ι.Κ.Ε.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Αγροδιατροφής/ Βιομηχανίας Τροφίμων, Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (ΠΔΒ) και είναι υφιστάμενες, έχοντας κλείσει τουλάχιστον μια διαχειριστική χρήση, με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι €1.500.000. Εξαιρούνται επιχειρήσεις με αμιγώς εμπορική δραστηριότητα, κάθε μορφής δημόσια-δημοτική επιχείρηση, επιχειρήσεις του ευρύτερου δημοσίου τομέα και επιχειρήσεις τύπου franchising.

Οι ωφελούμενοι λαμβάνουν δωρεά εξοπλισμού/ υπηρεσιών συνολικής αξίας έως 10.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι δεν είναι επιλέξιμη η προμήθεια μη παραγωγικού εξοπλισμού και εξοπλισμού πληροφορικής, και η κάλυψη κόστους τεχνικών έργων και μισθοδοσίας.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ώρα 15.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες και το έντυπο της Αίτησης Συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ www.mkoapostoli.gr στην ενότητα «Ποιοί Είμαστε – Προκηρύξεις & Διαγωνισμοί» με τον τίτλο «Πρόσκληση Συμμετοχής – Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων 2018».